Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφηβοι εκτέλεσαν συμμαθητή τους και έκαψαν το πτώμα του στη Γαλλία
  • [02] Μία πρωτοποριακή παράσταση των "Περσών" στη Νέα Υόρκη
  • [03] Για τους νέους επιχειρηματίες συζήτησαν Αντόρ- Διαμαντοπούλου
  • [04] Ο Ν. Λυμπερόπουλος στο πλευρό της εθνικής τένις με αμαξίδιο
  • [05] Ο ελληνισμός της Κριμαίας σε νέα άνθιση
  • [06] Η Κίνα έγινε πέρυσι ο πρώτος εξαγωγέας αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας
  • [07] Τα παρασιτοκτόνα υπεύθυνα για τη μαζική εξαφάνιση των μελισσών
  • [08] Τα τμήματα του εγκεφάλου είναι «καλωδιωμένα» με γεωμετρικό τρόπο
  • [09] Ο στρατός βομβαρδίζει πολλές συνοικίες της συριακής Χομς

  • [01] Έφηβοι εκτέλεσαν συμμαθητή τους και έκαψαν το πτώμα του στη Γαλλία

    Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 15 ως 17 ετών ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι πριν κάψουν το πτώμα του σ' ένα δάσος στη δυτική Γαλλία επειδή φοβούνταν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη.

    Οι ύποπτοι ως δράστες οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Το βράδυ απαγγέλθηκαν σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων κατηγορίες για δολοφονία και προφυλακίσθηκαν, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    "Πρόκειται για μια δολοφονία, κάτι που είχε προμελετηθεί", είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας της Ρουέν Μισέλ Σαντίγ. "Έχουμε ομολογίες και υλικά στοιχεία".

    Το πτώμα του θύματός τους, ενός 17χρονου έφηβου, βρέθηκε ενώ καιγόταν τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη από άνδρες της εθνικής υπηρεσίας θηροφυλακής.

    [02] Μία πρωτοποριακή παράσταση των "Περσών" στη Νέα Υόρκη

    Ο λόγος του Αισχύλου ακούγεται αυτές τις μέρες σε μια από τις παλιές φημισμένες θεατρικές σκηνές του Μανχάταν, με δραματική παράδοση στα αμερικανικά θεατρικά δρώμενα.

    Μέσα από μία πρωτοποριακή και αλλιώτικη παράσταση, ο θεατρικός οργανισμός "Eclipses Group Theater", με τη συνεργασία του φορέα "Ηθοποιοί χωρίς σύνορα", παρουσιάζει στο La MaMa το έργο "The π-Roject", βασισμένο στους "Πέρσες" του Αισχύλου.

    Στο πρωτότυπο έργο, ο τραγικός συγγραφέας, ως αυτόπτης μάρτυρας της μάχης, καταγράφει τη νίκη των Ελλήνων μέσα από το βλέμμα των αντιπάλων, αναζητώντας πάνω απ' όλα την αλήθεια. Το έργο αναδεικνύει το μέγεθος της απώλειας και την παρακμή ενός έθνους, καθώς και τις μεγάλες αλλαγές που ακολούθησαν. Επομένως, κρίνεται ότι το έργο του Αισχύλου είναι όσο άλλοτε επίκαιρο, σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της.

    Οι δυο εκπληκτικοί πρωταγωνιστές του "The π-Roject", Ιωάννα Κατσαρού και Δημήτρης Μποζίνης, επιχειρούν να συγκρίνουν και να μεταφέρουν την εκδήλωση του πόνου που επιφέρει η απώλεια. Η συγκεκριμένη παράσταση έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή, με πολλά μοντέρνα στοιχεία και αναφορές στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

    [03] Για τους νέους επιχειρηματίες συζήτησαν Αντόρ- Διαμαντοπούλου

    Η χρηματοδότηση προγραμμάτων από τα κοινωνικά ταμεία για την ενίσχυση "start-up" επιχειρήσεων και για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, 'Αννας Διαμαντοπούλου στη συνάντησή της με τον Ευρωπαίο επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Αντόρ.

    Ο επίτροπος σημείωσε, μετά τη συνάντηση, ότι στη χώρα μας καταγράφονται βήματα προόδου και η υπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την απασχόληση, τους νέους και την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος της ανεργίας.

    [04] Ο Ν. Λυμπερόπουλος στο πλευρό της εθνικής τένις με αμαξίδιο

    Στο πλευρό της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο βρέθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και προσωπικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

    Ο 36χρονος διεθνής Καλαματιανός επιθετικός, μετά από παράκληση του συντοπίτη του και πρωταθλητή του τένις, Γιώργου Λαζαρίδη, φρόντισε ώστε η αποστολή που ταξίδεψε στην Αττάλεια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να λάβει αθλητικό ρουχισμό από την εθνική ομάδα.

    [05] Ο ελληνισμός της Κριμαίας σε νέα άνθιση

    Τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα του ελληνισμού της Κριμαίας, αποκάλυψε ένα ταξίδι στη Συμφερούπολη, την πρωτεύουσα της ουκρανικής χερσονήσου, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας στο Ταυρικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Β. Ι. Βερνάντσκι.

    Η Έδρα λειτουργεί από τον Μάιο του 1992, στο πλαίσιο της Σχολής Ξένης Φιλολογίας του Ταυρικού Εθνικού Πανεπιστημίου, και έχει ως σκοπό τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, που διαθέτει δικό της κοινοβούλιο, πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά ανήκει στην Ουκρανία.

    Η διάρκεια των σπουδών στην Έδρα Ελληνικής Φιλολογίας είναι πέντε έτη (δέκα εξάμηνα) και ο αριθμός των φοιτητών για όλα τα έτη φτάνει τους εκατό. Κάθε χρόνο, το ουκρανικό κράτος παρέχει δέκα υποτροφίες για την Έδρα (όσοι δεν αποκτούν υποτροφία, εγγράφονται και σπουδάζουν στο Ταυρικό Εθνικό Πανεπιστήμιο με πληρωμή). Τα μαθήματα παρακολουθούν Ουκρανοί, αλλά και 'Ελληνες φοιτητές ενώ ανάμικτο είναι και το διδακτικό προσωπικό (Εντουάρντ Ισάγεβ, Λεωνίδας Παβλένκο, Όλγα Αλεξάνδροβα, Μαξίμ Νόρετς, Λίλια Μπάναχ, Σωκράτης Λαζαρίδης, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Αικατερίνη Αναστασιάδη, Σβετλάνα Αντριούχινα και Παύλος Παπαδόπουλος).

    Μιλώντας με τους ανθρώπους, που εμψυχώνουν την Έδρα Ελληνικής Φιλολογίας στο Ταυρικό Εθνικό Πανεπιστήμιο (διδακτικό προσωπικό και φοιτητές), εκείνο που διαπιστώνει αμέσως κανείς είναι η προσήλωση και ο ενθουσιασμός με τον οποίο υπηρετούν την επιστήμη τους.

    [06] Η Κίνα έγινε πέρυσι ο πρώτος εξαγωγέας αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας

    Η ηπειρωτική Κίνα παρέλαβε από τον Ιανουάριο ως τα τέλη '11, από το Χονγκ Κονγκ, τα σκήπτρα του πρώτου εισαγωγέα, παγκοσμίως, προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς--Επικοινωνία-Πληροφόρηση (κατ' αξίαν, 285 δισ.αμερικανικών δολαρίων)--ανέφερε σήμερα η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, η UNCTAD.

    Οι αντίστοιχες εισαγωγές στο Χονγκ Κονγκ δεν ξεπερνούν, στο ίδιο χρονικό διάστημα, τα 280 δισ.δολάρια.

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα οι αντίστοιχες εισαγωγές δεν ξεπερνούν τα 189 δισ.δολάρια.

    [07] Τα παρασιτοκτόνα υπεύθυνα για τη μαζική εξαφάνιση των μελισσών

    Ορισμένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα σε όλο τον κόσμο παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα καταστρέφουν τις μέλισσες, καθώς προκαλούν ζημιά στην ικανότητά τους να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα σκοτώνουν τις βασίλισσές τους, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μία βρετανική και μία γαλλική, που επισημαίνουν την ανάγκη να βρεθούν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παρασιτοκτόνα -που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να πλήττουν το νευρικό σύστημα των επιβλαβών παρασίτων- προκαλούν μείωση 85% στην παραγωγή των βασιλισσών. Η μυστηριώδης και μαζική μείωση των πληθυσμών των μελισσών διεθνώς πλήττει όχι μόνον τους μελισσοκόμους, αλλά γενικότερα τη γεωργική παραγωγή, καθώς δυσκολεύει την επικονίαση των φυτών. Σε ορισμένες χώρες ιδίως, οι αριθμοί των μελισσών έχουν υποχωρήσει δραματικά.

    [08] Τα τμήματα του εγκεφάλου είναι «καλωδιωμένα» με γεωμετρικό τρόπο

    Οι διασυνδέσεις των νευρικών ινών ή νευραξόνων μεταξύ των τμημάτων του εγκεφάλου θυμίζουν μάλλον σκάκι παρά κουβάρι ή πιάτο σπαγγέτι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έκανε τη λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα απεικόνιση των εγκεφαλικών «καλωδιώσεων», χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές που υπάρχουν και οι οποίες καταγράφουν τη ροή των μορίων του νερού μέσω του εγκεφάλου.

    Η νέα μελέτη αναδεικνύει μία απλή και σχεδόν γεωμετρική αρχιτεκτονική που υπάρχει στο εσωτερικό του εγκεφάλου, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «το πιο πολύπλοκο πράγμα στο γνωστό σύμπαν».

    [09] Ο στρατός βομβαρδίζει πολλές συνοικίες της συριακής Χομς

    Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει σήμερα πολλές συνοικίες της πόλης Χομς όπου βρίσκονται ακόμα οχυρωμένοι αντάρτες και εντείνει τις επιθέσεις στην επαρχία Ιντλέμπ πυρπολώντας σπίτια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η καταστολή συνεχίζεται παρά την έγκριση από τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ του σχεδίου του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι 'Αναν για έξοδο από την κρίση. 'Ομως, ο Άσαντ θεωρεί ότι η επιτυχία του σχεδίου εξαρτάται από τον τερματισμό των βιαιοτήτων που διαπράττουν κατά την άποψή του "τρομοκρατικές ομάδες".

    Τουλάχιστον 15 βλήματα όλμου ερρίφθησαν στις συνοικίες Μπαμπ Ταντμόρ, Μπουστάν αλ-Ντιουάν, Χαμιντίγε και Σαφσαφέ της Χομς, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να συντρίψουν τους θύλακες αντίστασης.

    Εξάλλου, σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στις επαρχίες Χάμα και Ντέιρ Εζόρ της κεντρικής και ανατολικής Συρίας αντίστοιχα, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

    Περίπου 10.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, στις 15 Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 March 2012 - 10:30:29 UTC