Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Διαχωρίζονται οι ελληνικές τράπεζες σε βιώσιμες και μη"
  • [02] Στον τελικό του Κυπέλλου ο Ατρόμητος
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του φαρμακοποιού
  • [04] Τη Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ
  • [05] Απορρίπτει το ΚΚΕ τις προτάσεις Καμίνη για τις διαδηλώσεις
  • [06] Να τελειώσει το "σήριαλ" της αναβολής των εκλογών, ζητεί από τον πρωθυπουργό, ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Άγνωστοι μπήκαν στη Νομική και ζητούν την επαναλειτουργία της
  • [08] Διακόπτεται η συνεργασία εργαστηριακών και κλινικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από Μ.Δευτέρα
  • [09] Πτώση 0,74% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] "Διαχωρίζονται οι ελληνικές τράπεζες σε βιώσιμες και μη"

    Μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης σταδιακά στη διάρκεια του 2012 και διατήρηση του πληθωρισμού πάνω από το 2% προέβλεψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην οποία αποφασίστηκε να παραμείνει στο 1% το βασικό επιτόκιο της τράπεζας.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει ποιές ελληνικές τράπεζες είναι δυνατό να χρηματοδοτούνται απευθείας από αυτή, δήλωσε ο Πρόεδρος της.

    "Αξιολογούμε τις θέσεις των ελληνικών τραπεζών. Θα υπάρξει απόφαση για το ποιες ελληνικές τράπεζες είναι βιώσιμες ως αντισυμβαλλόμενα μέρη για πράξεις νομισματικής πολιτικής και ποιες δεν είναι βιώσιμες. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα ακριβώς τώρα", δήλωσε ο κ. Ντράγκι, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε ότι ορισμένες ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειασθεί να αναδιαρθρωθούν, μεταδίδει το πρακτορείο Market Watch.

    Για τις χώρες που έχουν υποστεί απώλειες ανταγωνιστικότητας, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι θα πρέπει "να διασφαλίσουν επαρκείς προσαρμογές των μισθών", ενώ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εκπληρώσουν πλήρως τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. "Για να στηριχθεί η εμπιστοσύνη, η βιώσιμη ανάπτυξη και η απασχόληση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ καλεί τις κυβερνήσεις να αποκαταστήσουν υγιείς δημοσιονομικές θέσεις", δήλωσε.

    [02] Στον τελικό του Κυπέλλου ο Ατρόμητος

    Το «παρών» για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα δώσει ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, και πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού το πρώτο ματς στο Περιστέρι είχε λήξει 0-0.

    Ο Τάτος στα 15΄ και ο Μήτρογλου στο 72΄ πέτυχαν τα γκολ των «κυανόλευκων», ενώ για τους Αρκάδες, που αγωνίζονταν από το 6ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι, σκόραραν ο Ροτζέριο με πέναλτι στο 21΄ και ο Ναβάρο στο 47΄. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σκόνδρας.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του φαρμακοποιού

    Πλήθος πολιτών βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου το πρωί έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, όπως φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα, που άφησε.

    Πολίτες από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου κλήθηκαν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να βρεθούν στην πλατεία για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο».

    Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.

    «Η απελπισία δεν γνωρίζει όρια», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Σταύρος Ευσταθίου συνταξιούχος, εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός, καθώς επίσης και την ανησυχία του για το μέλλον, που συμμερίζονται και άλλοι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι εκδήλωναν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική κρίση.

    [04] Τη Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

    Τη Μεγάλη Τρίτη, 10 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Ο ΟΑΕΔ, θα πιστώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού.

    [05] Απορρίπτει το ΚΚΕ τις προτάσεις Καμίνη για τις διαδηλώσεις

    Την κατηγορηματική απόρριψη των προτάσεων του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας διατυπώνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, το σχέδιο νόμου του δημάρχου της Αθήνας για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο, αποτελεί προσπάθεια περιορισμού ακόμη και απαγόρευσης και διάλυσης των εργατικών - λαϊκών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, γι' αυτό επιστρέφεται από το ΚΚΕ ως απαράδεκτο.

    [06] Να τελειώσει το "σήριαλ" της αναβολής των εκλογών, ζητεί από τον πρωθυπουργό, ο Αλ. Τσίπρας

    «Αδιανόητο», θεωρεί το ενδεχόμενο να μην γίνουν εκλογές, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχολίασε τη σχετική φημολογία, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Die Linke, Γκέοργκ Γκίζι και Γερμανούς βουλευτές.

    Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και ο ελληνικός λαός κυρίαρχος να αποφασίσει. Το σήριαλ θα πρέπει να τελειώσει με δήλωση του πρωθυπουργού».

    «Τα Μνημόνια δεν είναι οι 10 εντολές του Μωϋσή. Οι λαοί μπορούν να τα ανατρέψουν», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι το πολιτικό κατεστημένο φοβάται την θέληση του λαού που επιδιώκει μια Ευρώπη ενάντια στη συντήρηση.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γκίζι εξέφρασε την αλληλεγγύη του για τη δοκιμασία, όπως είπε, που περνάει ο ελληνικός λαός και τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

    [07] Άγνωστοι μπήκαν στη Νομική και ζητούν την επαναλειτουργία της

    Άγνωστοι, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, εισέβαλαν νωρίς το απόγευμα και παραμένουν στη Νομική Σχολή, στην οδό Σόλωνος, σπάζοντας το λουκέτο. Η σχολή είναι κλειστή από την περασμένη Δευτέρα, επειδή υπήρχαν πληροφορίες για εκδηλώσεις αγνώστων μέσα στο κτίριο και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.

    Το αίτημα της ομάδας των «εισβολέων» είναι να ξαναλειτουργήσει η Σχολή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να κλείσει την Παρασκευή για τις διακοπές του Πάσχα.

    Οι άνγωστοι παραμένουν στο προαύλιο της Σχολής, η οποία έχει κυκλωθεί από άνδρες της Αστυνομίας, ύστερα από ειδοποίηση των πρυτανικών αρχών.

    [08] Διακόπτεται η συνεργασία εργαστηριακών και κλινικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από Μ.Δευτέρα

    Σε διακοπή οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τη Δευτέρα 9 Απριλίου και αποχή από την εκτέλεση των παραπεμπτικών, καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς- μέλη του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

    Σε ανακοινωσή του, ο ΙΣΑ, σημειώνει ότι «για περισσότερο από δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτες οι παλιές οφειλές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ο φορέας δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό κατά τους τρεις μήνες της λειτουργίας του».

    [09] Πτώση 0,74% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Νέα υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κινείται πτωτικά, για οκτώ συνεχείς συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί απώλειες 8,89%.

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι μετοχές της Alpha Bank, της Eurobank και της Εθνικής.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών προσέγγισε το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων και έκλεισε στις 703,94 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,74%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 701,18 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,13%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,362 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2012 - 16:30:35 UTC