Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με «σκληρή τέχνη» επιστρέφει στην Αθήνα ο Γιάννης Κουνέλλης
  • [02] Ρεάλ και Τσέλσι συμπλήρωσαν την 4αδα του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [03] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Ρομπέρτο Μπενίνι
  • [04] Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα
  • [05] Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στον δήμαρχο Αχαρνών για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα
  • [06] Εκτονώθηκε η ένταση στη Νομική
  • [07] Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των δαπανών ενοικίασης για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών

  • [01] Με «σκληρή τέχνη» επιστρέφει στην Αθήνα ο Γιάννης Κουνέλλης

    «Τέχνη σκληρή ναι. Αλλά όχι πένθιμη», σχολιάζει ο ίδιος ο Γιάννης Κουνέλλης, μιλώντας για την εγκατάσταση που δημιούργησε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και παρουσιάζει από αύριο στο κοινό της Αθήνας. Στη σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας, η ριζοσπαστική τέχνη του διεθνούς φήμη Έλληνα εικαστικού, εκπέμπει ξανά την ουμανιστική της δύναμη.

    «Ωραία ή όχι η πραγματικότητα, τις εκθέσεις τις κάνω» απάντησε ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε για την αραιή, χρονικά, συχνότητα που εκθέτει στην γενέτειρα του. Έφυγε από την Ελλάδα σε πολύ νεαρή ηλικία, μέσα στη μετεμφυλιακή περίοδο, για να σπουδάσει στη Ρώμη όπου και εγκαταστάθηκε για πάντα.

    Στο αστικό νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δημιουργεί το δικό του τοπίο από «ταπεινά υλικά» της Arte Povera, με παραλήπτη πάντα τον απλό, μέσο άνθρωπο Η ανθρώπινη κλίμακα, είναι το μέτρο του Γιάννη Κουνέλλη.

    [02] Ρεάλ και Τσέλσι συμπλήρωσαν την 4αδα του Τσάμπιονς Λιγκ

    Η Τσέλσι πήρε με τον πλέον αγχωτικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Μπενφίκα. Το 1-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των Λονδρέζων αποδείχθηκε πως δεν είχε κρίνει απολύτως τίποτα, καθώς η Μπενφίκα αν και με 10 παίκτες από το 40ο λεπτό και με το σε βάρος της σκορ από το γκολ-πέναλτι του Λάμπαρντ στο 21΄, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85΄, ωστόσο ο Μεϊρέλες με δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1.Οι "μπλε" πήραν τελικά την πρόκριση στη ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα (πρώτο ματς στο "Στάμφορντ Μπριτζ στις 18 Απριλίου).

    Η Ρεάλ Μαδρίτης σφράγισε και τυπικά απόψε την πρόκριση στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας 5-2 του ΑΠΟΕΛ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Το 3-0 με το οποίο είχε περάσει η "βασίλισσα" από τη Λευκωσία, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη σημερινή ρεβάνς των ημιτελικών, όπου με γκολ των Ρονάλντο (26΄,75΄), Κακά (37΄), Καγεχόν (80΄), Ντι Μαρία (84΄) η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στη νίκη και στους ημιτελικούς θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν. Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας καταγράψει την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και το γιόρτασε με δύο γκολ στη Μαδρίτη, τα οποία πέτυχε ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 67΄ και ο Εστέμπαν Σολάρι στο 82΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Αντόρνο από τον Αλτιντόπ.

    [03] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Ρομπέρτο Μπενίνι

    Παρουσία ενός πολυπληθούς και ιδιαίτερα ενθουσιώδους ακροατηρίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

    Εκδηλωτικός και ενθουσιώδης ήταν και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός δημιουργός, που ανέμισε το καπέλο του επίτιμου διδάκτορα και δεν δίστασε να ανέβει στα έδρανα.

    «Για μια εξόχως σημαντική στιγμή» για το πανεπιστήμιο μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι με την αναγόρευση διευρύνεται ο πνευματικός πλούτος του ιδρύματος.

    «Πολύτιμο κομμάτι του ιταλικού πολιτισμού», χαρακτήρισε τα έργα του τιμώμενου ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος.

    Μιλώντας στα ελληνικά ξεκίνησε την αντιφώνηση του ο Ρομπέρτο Μπενίνι. «Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά», είπε καταχειροκροτούμενος.

    Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει», αλλά «όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα τα πάντα».

    [04] Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα

    Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, απέστειλε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

    Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής της βουλευτή δεν έγινε γνωστό.

    [05] Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στον δήμαρχο Αχαρνών για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα

    Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να δημιουργήσει το πρώτο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Παρανόμων Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ενημέρωσε τον δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρόντων του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και των υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και Λευτέρη Οικονόμου.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι η χρήση των εγκαταστάσεων θα είναι πιλοτική και ότι μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία των άλλων εγκαταστάσεων, θα ωφεληθεί η τοπική κοινωνία, διότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, είπε ότι η εγκατάσταση του Κέντρου θα συνοδευτεί από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Αχαρνών.

    [06] Εκτονώθηκε η ένταση στη Νομική

    Εκτονώθηκε η κατάσταση στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου είχαν εισβάλει άγνωστοι, σπάζοντας τα λουκέτα που υπήρχαν, καθώς η σχολή έχει κλείσει εδώ και μέρες, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά για το Πάσχα, λόγω πληροφοριών για εκδηλώσεις μέσα στο κτίριο από άγνωστους.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν όμως να βρίσκονται γύρω από τη Νομική, ενώ οι άγνωστοι μαζί με φοιτητές που υπήρχαν στο χώρο έχουν αποχωρήσει για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    [07] Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των δαπανών ενοικίασης για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών

    Ρύθμιση για τη μείωση των δαπανών ενοικίασης για τη στέγαση υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, έχει εφαρμοσθεί η μείωση κατά 20% - που είχε ανακοινωθεί - του συνόλου των υφιστάμενων μισθωμάτων η οποία έχει αποδώσει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

    Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του υφυπουργού Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα που προωθήθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το δημόσιο θα μπορεί να ξενοικιάζει ακίνητα που έχει μισθώσει με προειδοποίηση τριών μηνών και την καταβολή ενός μόνο μισθώματος στον ιδιοκτήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2012 - 22:30:29 UTC