Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μην ψωνίζετε με "κλειστά μάτια"
  • [02] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός, για να ζητήσει εκλογές
  • [03] Ποινική δίωξη για αδικήματα απάτης σε φαρμακοποιό και γιατρό
  • [04] Μείωση στο επιτόκιο δανεισμού κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [05] Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα ο μακελάρης της Νορβηγίας
  • [06] Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέλαβε ο Γρ. Τριανταφυλλόπουλος

  • [01] Μην ψωνίζετε με "κλειστά μάτια"

    Μέχρι και διπλάσιο κόστος μπορεί να έχει το ίδιο,από άποψη ποσότητας και είδους εδεσμάτων,πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, αν δεν προηγηθεί προσεκτική έρευνα αγοράς, καθώς παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές αναλόγως σημείου πώλησης, όπως προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τιμοληψία, που πραγματοποίησε το ΚΕΠΚΑ τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου, ένα πασχαλινό τραπέζι για 8-10 άτομα μπορεί να στοιχίσει φέτος από 75,2 ευρώ μέχρι 155,6 ευρώ, αναλόγως με το αν οι καταναλωτές θα επιλέξουν τα εδέσματα με τις χαμηλότερες ή τις υψηλότερες τιμές αντίστοιχα.

    Έτσι, σε σχέση με πέρυσι, το φετινό τραπέζι, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αβγά και φρούτα, υπολογίζεται ότι μπορεί να στοιχίσει από 15,86% φθηνότερα μέχρι 2,33% ακριβότερα, αναλόγως των τιμών.

    Η τιμοληψία του ΚΕΠΚΑ επιβεβαιώνει, εξάλλου, την απόφαση των κρεοπωλών να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των αμνοεριφίων, καθώς αυτές δεν ξεπερνούν -ούτε στο ανώτερο άκρο τους- τα 10 ευρώ.

    [02] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός, για να ζητήσει εκλογές

    Αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, όπου αναμένεται ο κ. Παπαδήμος να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

    Νωρίτερα, πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

    [03] Ποινική δίωξη για αδικήματα απάτης σε φαρμακοποιό και γιατρό

    Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ? εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, άσκησε ο εισαγγελέας Άρης Κορέας σε έναν γιατρό και έναν φαρμακοποιό, οι οποίοι μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από ΙΚΑ.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν πριν μερικούς μήνες ο σπηλαιολόγος Θάνος Ξανθόπουλος και η ομάδα του βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

    Ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

    Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ ότι πρόκειται για «μία υπόθεση δύο συγγενών, ενός φαρμακοποιού και ενός γιατρού από το Λαύριο, οι οποίοι είχαν στήσει μια μεγάλη κομπίνα», σημειώνοντας ότι για να συνταγογραφηθούν παρανόμως φάρμακα, χρειάζεται η συνεργασία γιατρού, φαρμακοποιού και ασφαλισμένου -αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται και εν αγνοία του τελευταίου. Οικονομικό όφελος έχει ο γιατρός και ο φαρμακοποιός, ενδεχομένως και ο ασφαλισμένος, οι οποίοι μοιράζονται τα κέρδη από τις συνταγογραφήσεις.

    [04] Μείωση στο επιτόκιο δανεισμού κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Μείωση παρουσίασε το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,55% έναντι 4,8% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ που είχε διενεργηθεί στις 6 Μαρτίου.

    Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,620 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,62 φορές, ενώ το ποσό που άντλησε το δημόσιο ανήλθε σε 1,3 δισ. ευρώ.

    [05] Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα ο μακελάρης της Νορβηγίας

    Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί κατηγορούμενος ότι σκότωσε 77 ανθρώπους πέρυσι στη Νορβηγία, δεν πάσχει από ψύχωση και είναι συνεπώς ποινικά υπεύθυνος, είναι το συμπέρασμα μιας νέας ψυχιατρικής εκτίμησης του κατηγορουμένου που ανακοινώθηκε σήμερα, η οποία σημαίνει πως μπορεί να φυλακιστεί εφόσον καταδικαστεί.

    Η νέα εκτίμηση αντιβαίνει στα αποτελέσματα μιας πρώτης επίσημης εκτίμησης ειδικών οι οποίοι είχαν κρίνει πέρυσι ότι ο Μπράιβικ πάσχει από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια", γεγονός που τον καθιστούσε υποψήφιο για εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα μάλλον, παρά σε φυλακή.

    [06] Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέλαβε ο Γρ. Τριανταφυλλόπουλος

    Τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του υπευθύνου Επικοινωνίας και Επιτροπής Εκλογών του κόμματος ανέλαβε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο νομό Αχαΐας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 12:30:36 UTC