Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Βενιζέλος: "Έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δύσκολου δρόμου"
  • [02] Μια ...αλλιώτικη τράπεζα δημιουργείται στη Βουλγαρία
  • [03] Μειώνεται το προβάδισμα του Σαρκοζί έναντι του Ολάντ στον πρώτο γύρο
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: "Όχι" στην αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης
  • [05] Την παραπομπή του Α.Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ζητά ο εισαγγελέας
  • [06] Με επιστολή του προς τον Α. Σαμαρά ο Γ. Βλάχος "ανοίγει το δρόμο" για την επιστροφή του στη ΝΔ
  • [07] Υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  • [01] Ε. Βενιζέλος: "Έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δύσκολου δρόμου"

    Αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη μας για όσα έγιναν στο παρελθόν, για λάθη και παραλείψεις μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία του ομιλία στην παρούσα Βουλή. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος.

    Τα τελευταία 2,5 χρόνια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήκωσε στις πλάτες της δυσανάλογο πολιτικό βάρος και κατέστη αμνός και ο αίρων τις αμαρτίες για όλα τα τελευταία χρόνια, είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος και παραδέχθηκε ότι πολλές από τις αποφάσεις που πάρθηκαν και αδίκησαν τους πολίτες και προκάλεσαν την οργή της κοινωνίας ήταν επιβεβλημένες έξωθεν, γιατί η χώρα έπρεπε να βρει λεφτά.

    «Έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δύσκολου δρόμου» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική και ο Έλληνας να ξαναβρεί αυτά που έχασε.

    [02] Μια ...αλλιώτικη τράπεζα δημιουργείται στη Βουλγαρία

    Την πρώτη Τράπεζα Τροφίμων αποκτά σήμερα η Βουλγαρία, με πρωτοβουλία κυβερνητικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Η Τράπεζα Τροφίμων θα προμηθεύει με είδη διατροφής άπορους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στοχεύει στον περιορισμό της σπατάλης προϊόντων. Στην Τράπεζα Τροφίμων θα κάνουν δωρεές παραγωγοί και έμποροι.

    Περίπου 400.000 μετρικοί τόνοι τροφίμων καταστρέφονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία και την ίδια στιγμή περίπου 360.000 Βούλγαροι ζουν στα όρια της επιβίωσης, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνικ» της Βουλγαρίας.

    [03] Μειώνεται το προβάδισμα του Σαρκοζί έναντι του Ολάντ στον πρώτο γύρο

    Το προβάδισμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να μειώνεται στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο εξακολουθεί να είναι δεύτερος, σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν λίγες ημέρες πριν από την πρώτη τους αναμέτρηση, στις 22 Απριλίου.

    Η διαφορά μεταξύ του Σαρκοζί και του Ολάντ μειώθηκε στη μισή ποσοστιαία μονάδα από δύο που ήταν πριν μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Logica, σύμφωνα με την οποία ο γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται να κερδίζει το 29% των ψήφων και ο Ολάντ το 28,5%.

    Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον σοσιαλιστή υποψήφιο να διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, με 55% έναντι 45% ο Σαρκοζί.

    Και οι τρεις δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν στην τρίτη θέση και στην τέταρτη τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: "Όχι" στην αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης

    Η αναδιάρθρωση που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση, θα οδηγήσει σε πιο αυταρχικούς μηχανισμούς και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα, επεσήμανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδράσουν «για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της συγκυβέρνησης και να μην έρθει για ψήφιση στην επόμενη Βουλή».

    Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις εκλογές, για τις αλλαγές στο Δημόσιο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το πρόβλημα των αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση σε συνδυασμό με τις απολύσεις εργαζομένων,αφορούν όλο το λαϊκό κίνημα».

    Για την επικείμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι θα είναι το βασικό εργαλείο για να γίνουν χιλιάδες απολύσεις, ενώ η κυβέρνηση αξιοποιεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να τους καθυποτάξει.

    [05] Την παραπομπή του Α.Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ζητά ο εισαγγελέας

    Την παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας Γαληνός Μπρης.

    Η εισαγγελική πρόταση αφορά τη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005.

    Η δικογραφία σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε έπειτα από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

    [06] Με επιστολή του προς τον Α. Σαμαρά ο Γ. Βλάχος "ανοίγει το δρόμο" για την επιστροφή του στη ΝΔ

    Ένα βήμα πιο κοντά στη ΝΔ βρίσκεται και ο διαγραφείς από την ΚΟ του κόμματος βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο.

    Στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται ήδη επιστολή του κ. Βλάχου, με την οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά και εκφράζει την πλήρη στήριξή του τόσο στο κόμμα όσο και στον Πρόεδρο της ΝΔ.

    Πληροφορίες θέλουν η απόφαση επιστροφής του βουλευτή να λαμβάνεται πιθανότατα και σήμερα.

    [07] Υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές, ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Καρολο Παπούλια.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το ρευστό πολιτικό κλίμα και την κρισιμότητα των εκλογών, καθώς, όπως είπε "τα υπουργικά γραφεία λειτουργούν ως πολιτικά γραφεία και αυτό το αποδεικνύουν οι 500 σχεδόν ρουσφετολογικές τροπολογίες που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πρόσθεσε ακόμα ότι ανέφερε στον κ. Παπούλια πως δεν πρέπει να βιασθεί η ψήφος ελληνικού λαού, από διάφορες πιέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 14:30:39 UTC