Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλονται δίκες και πλειστηριασμοί από 2 έως 5 Μαΐου λόγω εκλογών
  • [02] Οργανική ενίσχυση κεφαλαίων κατά 1 δισ. ευρώ από την Eurobank
  • [03] Σε τουρκικό λιμάνι πλοίο που φέρεται να μεταφέρει όπλα στη Συρία
  • [04] Δικαιώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, παίρνει «στα χαρτιά» το ματς με τον Άρη
  • [05] Ντεμπούτο για το Audi RS Q3 Concept στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου
  • [06] Ο Μ. Μπαρόζο υπεύθυνος για την «κατάντια» της Πορτογαλίας, λέει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [07] Άνοδος 0,79% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Αναστέλλονται δίκες και πλειστηριασμοί από 2 έως 5 Μαΐου λόγω εκλογών

    Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για οκτώ ημέρες, δηλαδή από 2 Μαΐου έως 9 Μαΐου 2012, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλούν και οι διενέργειες όλων των πλειστηριασμών.

    Όμως, το Πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό δύο μέρες παραπάνω, δηλαδή από 2/5 έως 11/5. Αντίθετα, ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 2 Μαΐου 2012 και δεν θα έχουν περαιωθεί, συνεχίζονται και μετά τις 2 Μαΐου 2012.

    [02] Οργανική ενίσχυση κεφαλαίων κατά 1 δισ. ευρώ από την Eurobank

    Κατά 1 δισ. ευρώ και πλέον ενισχύει, με οργανικό τρόπο, την κεφαλαιακή της βάση η Eurobank με την ολοκλήρωση τριών στρατηγικών κινήσεων, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση στους δείκτες Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν σημαντικά τη ρευστότητά της.

    Συγκεκριμένα ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, η πώληση του 70% της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen μετά και τη χθεσινή έγκριση που δόθηκε από τις πολωνικές εποπτικές αρχές, καθώς και η ταυτόχρονη συγχώνευση της Polbank με την Raiffeisen (RBI Poland). Η Eurobank EFG θα διαθέτει μερίδιο 13% στο νέο οργανισμό που θα προκύψει, ενώ διατηρεί το δικαίωμα πώλησης του ποσοστού αυτού ανά πάσα στιγμή.

    Συμφωνήθηκε και υλοποιείται η πώληση της Eurobank Tekfen στην Burgan Bank του Κουβέιτ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Επίσης ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία η επαναγορά συγκεκριμένων ομολογιακών υποχρεώσεων από τη διεθνή και εγχώρια κεφαλαιαγορά.

    [03] Σε τουρκικό λιμάνι πλοίο που φέρεται να μεταφέρει όπλα στη Συρία

    Μετά από πεντάωρη παραμονή στα ανοιχτά της Αλεξανδρέττας, το πλοίο "Atlantic Cruiser" που φέρεται να έχει για φορτίο στρατιωτικό υλικό και ως προορισμό τη Συρία, αγκυροβόλησε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

    Από τουρκικής πλευράς πάντως υπάρχει κάποια σύγχυση, αφού τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο φέρει σημαία της νησιωτικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού" κάνει λόγο για γερμανική σημαία.

    Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τουρκικών μέσω ενημέρωσης, το πλοίο έχει μισθωθεί από το Ιράν και ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Απριλίου και αφού έπλεε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Συρίας, κατέληξε στα ανοιχτά της Αλεξανδρέττας.

    Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το πλοίο μόλις αγκυροβόλησε στις ένδεκα το πρωί στα ανοιχτά της Αλεξανδρέτας, ζήτησε από τις τουρκικές λιμενικές αρχές να ξεφορτώσει το φορτίο στην Αλεξανδρέττα.

    [04] Δικαιώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, παίρνει «στα χαρτιά» το ματς με τον Άρη

    Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Αστέρα Τρίπολης, μετά την έφεση που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τη διακοπή στο 42ο λεπτό του αγώνα με τον Άρη την 28η αγωνιστική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, ο αγώνας κατακυρώνεται στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0, επιβάλλεται αφαίρεση τριών βαθμών στους Θεσσαλονικείς από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρούνται ακόμη με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μια αγωνιστική και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

    [05] Ντεμπούτο για το Audi RS Q3 Concept στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου

    Οι πλούσιοι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τα πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν αφήσαν την ευκαιρία να χαθεί και γι αυτό στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά μοντέλα υψηλής αξίας.

    Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα θα είναι η ειδική έκδοση του Audi Q3. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την ισχυρότερη εκδοχή του δημοφιλούς SUV.

    To Audi RS Q3 Concept υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις και υψηλές επιδόσεις. Κάτω από το καπό τοποθετήθηκε ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2.500 κ.εκ.

    Οι νέες ρυθμίσεις του επιτρέπουν να αποδίδει 360 ίππους.

    Συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο S tronic, που διατίθεται και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας.

    Ανακοινώθηκε ότι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται μόλις σε 5,2?? και πως η τελική ταχύτητα αγγίζει 265 χλμ./ώρα.

    [06] Ο Μ. Μπαρόζο υπεύθυνος για την «κατάντια» της Πορτογαλίας, λέει ο Γ. Καρατζαφέρης

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο είναι ο ίδιος που οδήγησε την Πορτογαλία, ως πρωθυπουργός της, «στην ίδια κατάντια με εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, για την προοπτική της χώρας μας.

    «Με μεγάλη καθυστέρηση και προεκλογικά, ακούσαμε τις ιδέες για ρευστότητα στην αγορά, του κ. Μπαρόζο. Μα, ο ίδιος δεν ήταν πρωθυπουργός για πολλά χρόνια στην Πορτογαλία που την οδήγησε στην ίδια κατάντια με εμάς;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και προσέθεσε: «Τελικά, όλοι πειραματίζονται στου "Κασίδη το κεφάλι"».

    [07] Άνοδος 0,79% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την επικράτηση ήπιων ανοδικών τάσεων. Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, ενώ στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Coca Cola 3E και του ΟΤΕ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 726,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,79%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 732,27 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,57%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 25,003 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 16:30:31 UTC