Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική, παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ευ. Bενιζέλος και Α. Σαμαράς στις 6 Μαΐου θα πάρουν απάντηση, δήλωσε ο Α. Τσίπρας
  • [03] Δικογραφία σε βάρος αγνώστου για υλικό παιδικής πορνογραφίας
  • [04] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας, παρουσίασε η Λ. Κατσέλη
  • [05] Επίθεση Κουβέλη κατά Βενιζέλου και Σαμαρά, για εργασιακές σχέσεις και συντάξεις

  • [01] Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική, παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Το τραγικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, το γεγονός ότι εισάγονται στη χώρα, το 85% των τροφίμων και το 90% των ζωοτροφών, μας επιβάλλει να παρέμβουμε αμέσως στην ίδια την παραγωγική βάση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στην Ιπποκράτους, το πρόγραμμα του Κινήματος για την αγροτική παραγωγή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στόχος είναι, μέσα στην επόμενη τριετία, το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών να έχει θετικό πρόσημο.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ζητούμενο είναι ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, αρχής γενομένης από τον πρωτογενή τομέα: γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία.

    Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει διαπιστωμένο μεγάλο ρεύμα πολιτών νεαρής ηλικίας και υψηλού μορφωτικού επιπέδου που «ψάχνει τώρα» ευκαιρίες επιστροφής στην περιφέρεια και ενασχόλησης με την αγροτική παραγωγή και τόνισε ότι θα εντατικοποιηθεί η παραχώρηση γης σε νέους αγρότες.

    [02] Ευ. Bενιζέλος και Α. Σαμαράς στις 6 Μαΐου θα πάρουν απάντηση, δήλωσε ο Α. Τσίπρας

    «Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν υπογράψει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, έχουν υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Καισαριανή ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι το δεύτερο Μνημόνιο είναι το κοινό τους πρόγραμμα «μεταφρασμένο στα ελληνικά γι΄ αυτό και φοβούνται την αντιπαράθεση» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να διασταυρώσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα».

    Γι΄ αυτό, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, θα οργανώσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα παράλληλος μονόλογος πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα.

    Ωστόσο, είπε ο κ.Τσίπρας «οι μέρες όπου μπορούσαν με κόλπα να ξεγελάνε τον κόσμο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στις 6 Μάη θα πάρουν την απάντηση».

    [03] Δικογραφία σε βάρος αγνώστου για υλικό παιδικής πορνογραφίας

    Δικογραφία σε βάρος αγνώστου, για επίσκεψη σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε τελικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έκανε έφοδο χτες το απόγευμα, μετά από καταγγελία, για την ανεύρεση κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του Τμήματος Ποινικού Μητρώου.

    Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία, η έρευνα έγινε μετά από πληροφορίες και εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου, παρουσία εισαγγελέα. Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε μπλοκάρει από κακόβουλο λογισμικό, λόγω επίσκεψης σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας.

    Ο εσωτερικός σκληρός δίσκος του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του προσώπου βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [04] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας, παρουσίασε η Λ. Κατσέλη

    Τον συνδυασμό Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, ο οποίος περιλαμβάνει «πρόσωπα καταξιωμένα σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και την κοινωνία».

    Η σύνθεση του συνδυασμού Επικρατείας είναι η εξής:

    1. Επικεφαλής τίθεται η Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Πόλο, για την οποία η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «εκπροσωπεί τα νιάτα, την προσπάθεια, τη συνεργασία, τον πρωταθλητισμό, τη συλλογικότητα και σκληρή δουλειά, στοιχεία με τα οποία επιτυγχάνονται θαύματα».

    2. Κυριακή Σταθοπούλου, επίτιμος πρόεδρος Εφετών.

    3. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, πρόεδρος του πανευρωπαϊκού σωματείου αναπήρων «Συνεργασία-Δημιουργία».

    4. Χρήστος Πιτέλης, οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

    5. Ευρυπίδης Καφαντάρης, γεωπόνος και πρώην βουλευτής Καρδίτσας.

    6. Σταμάτης Μπερής, τενόρος, σολίστ της Λυρικής Σκηνής.

    7. Ασημίνα Γιαννουσιάδου, επιχιερηματίας, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.

    8. Ιωάννης Γκούτσης, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Γεωργικών Οργανώσεων και υπάλληλος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου.

    9. Ελένη Καρκασίνα, γεωπόνος μέλος του Δικτύου Βορειοηπειρωτών.

    10. Δημήτηρης Λυρίτσης γενικός γραμματέας ασκούμενων και νέων δικηγόρων Αθήνας.

    11. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων.

    12. Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου».

    [05] Επίθεση Κουβέλη κατά Βενιζέλου και Σαμαρά, για εργασιακές σχέσεις και συντάξεις

    Επίθεση κατά των πρόεδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους οποίους κατηγορεί για διάλυση των εργασιακών σχέσεων και αύξηση της ανεργίας, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, λέγοντας ότι «την υπογραφή Βενιζέλου και Σαμαρά έχει η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ανεργία».

    «Αυτοί που περιέκοψαν και ρήμαξαν τις συντάξεις και τους κατώτατους μισθούς, αυτοί που κατάργησαν και τις ελάχιστες προστατευτικές ρυθμίσεις της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαγωνίζονται σήμερα στις υποσχέσεις για τον 13ο και 14ο μισθό», τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ευθέως ότι πρέπει να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τους κατώτατους μισθούς και να αποκατασταθούν άμεσα οι συντάξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 12:30:36 UTC