Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Η ενίσχυση της ΝΔ προϋπόθεση για κυβερνητική σταθερότητα
  • [02] «Σταθεροποιήστε την Ελλάδα για να μην διαλυθεί η Ευρώπη»
  • [03] Τετράωρη στάση εργασίας της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά
  • [04] Ο Πούτιν όρισε τον Μεντβέντεφ διάδοχό του επικεφαλής του κόμματος
  • [05] Η Ντ. Μπακογιάννη δημοσιοποίησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"
  • [06] Με περιοδείες, συναντήσεις και μία κεντρική διακαναλική συνέντευξη, συνεχίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • [07] Στις Σέρρες βρέθηκε σήμερα ο Χ. Καστανίδης
  • [08] Η Α. Παπαρήγα καλεί τον λαό «να μην σκορπίσει τη δυσαρέσκειά του δεξιά και αριστερά»

  • [01] Κ. Καραμανλής: Η ενίσχυση της ΝΔ προϋπόθεση για κυβερνητική σταθερότητα

    Η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισημαίνει ότι "όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος".

    [02] «Σταθεροποιήστε την Ελλάδα για να μην διαλυθεί η Ευρώπη»

    «Ενδιαφερόμαστε για τη σταθεροποίηση στην Ελλάδα, ώστε να μην διαλυθεί η Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) Χανς- Πέτερ Κάιτελ και έκανε λόγο για «μεγάλη συμβολή του Συνδέσμου στην ενδυνάμωση της ελληνικής βιομηχανίας».

    Εν τω μεταξύ, την πεποίθηση ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ολέθριες συνέπειες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίση, πώς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πολιτικό ερώτημα που τίθεται είναι ποια είναι η εναλλακτική του Μνημονίου. «Κάποιοι λένε ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματικό. Η εναλλακτική είναι η άτακτη χρεοκοπία. Δεν ξέρουν τι λένε. Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η άτακτη χρεοκοπία θα είχε ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία».

    [03] Τετράωρη στάση εργασίας της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά

    Σε σημερινή της συνεδρίαση, η διοίκηση της ΠΝΟ, αποφάσισε για την 1η Μαΐου, τετράωρη στάση εργασίας, απο τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

    Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, βρίσκονται στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων των ναυτεργατών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

    [04] Ο Πούτιν όρισε τον Μεντβέντεφ διάδοχό του επικεφαλής του κόμματος

    Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας και πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν όρισε σήμερα τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως διάδοχό του επικεφαλής του κυβερνώντος πολιτικού κόμματος της χώρας, προχωρώντας σε μια ευρέως αναμενόμενη μεταβίβαση εξουσίας.

    Ο Μεντβέντεφ θα ηγηθεί του κόμματος Ενωμένη Ρωσία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ρωσίας όταν αποχωρήσει από την προεδρία της χώρας, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ηγέτες του κόμματος στη Μόσχα.

    [05] Η Ντ. Μπακογιάννη δημοσιοποίησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"

    Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων, αποφασισμένων να δουλέψουν σκληρά, για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την αλλαγή του κράτους, την οποία προσδοκούμε, με επικεφαλής τον καθηγητή Γεώργιο Μπήτρο», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

    Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ως εξής:

    Γεώργιος Μπήτρος, καθηγητής του Οικονομικού πανεπιστημίου. Θεολόγος Συμεωνίδης, αντιπτέραρχος ε.α. - επίτιμος αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Γιώργος Σαρηγιαννίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων. Αλεξάνδρα Πάλλη, οικονομολόγος - επιχειρηματίας. Μιλτιάδης Καράτζης, επιχειρηματίας. Γιάννης Ανδρουλάκης, δικηγόρος - δημοσιολόγος. Όλγα Κολοκυθά, επίκουρη καθηγήτρια Ορθοδοντικής στο ΑΠΘ. Παύλος Καμάρας, πολιτικός μηχανικός- πρώην δήμαρχος Πεύκης. Λίνα Κλείτου, δημοσιογράφος. Αδαμάντιος Σεϊτανίδης, δημοσιογράφος. Δημήτρης Γιαννουλάκης, οικονομολόγος- επιχειρηματίας- επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [06] Με περιοδείες, συναντήσεις και μία κεντρική διακαναλική συνέντευξη, συνεχίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

    Με πολλές περιοδείες στην περιφέρεια, έναν χώρο που βρίσκεται, όπως λένε, τις τελευταίες δεκαετίες στο περιθώριο και που σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης, εντείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) τον εκλογικό τους αγώνα.

    Έτσι μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του υποψηφίου Επικρατείας Γιάννη Παρασκευόπουλου στην Ήπειρο, σήμερα είναι η σειρά της Λέσβου, ενώ για το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η Κρήτη.

    Στη Μυτιλήνη, σήμερα ο Γ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος συνοδεύεται από τον περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου, επικ. καθηγητή Ηλία Γιαννίρη, θα αναλύσει τις προτάσεις των Ο.Π. για την "Πράσινη Στροφή" και τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας, θέμα εξαιρετικής σημασίας για ακριτικές και παράλληλα νησιωτικές περιφέρειες, όπως το Βόρειο Αιγαίο.

    Σε νησιά των Κυκλάδων έχει προγραμματιστεί, επίσης, περιοδεία του ευρωβουλευτή των ΟΠ Νίκου Χρυσόγελου ο οποίος παραμένει περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου.

    Από την άλλη πλευρά, η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη εντείνει τη δραστηριότητά της στην Αθήνα.

    Σήμερα επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ την Πέμπτη, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία εργαζομένων της εταιρίας "Αττικό Μετρό".

    [07] Στις Σέρρες βρέθηκε σήμερα ο Χ. Καστανίδης

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως τα χαρακτήρισε και με τους Οικολόγους Πράσινους ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο των επαφών που είχε στην πόλη των Σερρών.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για εκβιασμούς, που όπως είπε δέχθηκαν οι Έλληνες, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που είχε τεθεί προ μηνών και απειλής ότι θα βγει η χώρα από το ευρώ, σε περίπτωση μη ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης και του 2ου μνημονίου, ενώ, πρόσθεσε πως, εκβιασμό δέχονται και σήμερα, για καθεστώς ακυβερνησίας που υποστηρίζουν κάποιοι πως θα υπάρξει μετά τις εκλογές.

    [08] Η Α. Παπαρήγα καλεί τον λαό «να μην σκορπίσει τη δυσαρέσκειά του δεξιά και αριστερά»

    Κάλεσμα στον ελληνικό λαό ώστε «τη δεδομένη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην τη σκορπίσει δεξιά και αριστερά σε αυταπάτες, που θα τον μετατρέψουν σε έναν παθητικό θεατή και στην πορεία θα τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση, σαν αποτέλεσμα μιας τρομερής απογοήτευσης», απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, με σημερινή δήλωσή της στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, το οποίο επισκέφθηκε.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ολα τα πράγματα δείχνουν πως διατυπώνονται ευχές δεξιά και αριστερά για να μετατραπεί η Ελλάδα και οι εκλογές της, σε μια μετεκλογική και προεκλογική Γαλλία. Ευτυχώς, κατέληξε, στην Ελλάδα το ΚΚΕ δεν μεταλλάχθηκε, ευτυχώς το κίνημα της πρωτοπορίας δεν αλλοιώθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 14:30:31 UTC