Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αμυγδαλέζα στο υπουργικό συμβούλιο
  • [02] «Ανάπτυξη δε γίνεται με το μνημόνιο της χρεοκοπίας»
  • [03] Επίθεση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, για εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης
  • [04] Τουλάχιστον 15 τραυματίες σε 4 βομβιστικές επιθέσεις στην Ουκρανία
  • [05] Χώρισαν οι δρόμοι του Πεπ Γκουαρντιόλα με τη Μπαρτσελόνα
  • [06] Με ιδιωτικές πρωτοβουλίες η διαφημίση της Ελλάδας στο εξωτερικό

  • [01] Η Αμυγδαλέζα στο υπουργικό συμβούλιο

    Το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης Μεταναστώνστην Αμυγδαλέζα αναμένεται να τεθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, με την πρόταση, οποιαδήποτε σχετική απόφαση να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, τη σχετική πρόταση έχει συζητήσει με υπουργούς της κυβέρνησης και έχει εισπράξει εκ μέρους τους την υποστήριξη ότι στα ευρύτερα όρια της περιφέρειάς του υπάρχουν περιοχές, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν κέντρα κράτησης αλλοδαπών, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερς του υπουργείου Υποδομών.

    Ήδη, σε τοποθέτησή της σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, τάχθηκε σαφώς υπέρ της δημιουργίας των κέντρων κράτησης, και στα όρια της δικής της εκλογικής περιφέρειας, αρκεί να μην βρίσκονται σε οικισμό, όπως το υπό λειτουργία στην Αμυγδαλέζα.

    Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών, πάντως, η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν ήταν να μην παραληφθούν οι εκλογικοί σάκοι. Όπως λέει ο κ. Ντούρος «τους εξήγησαν ότι η άρνηση παραλαβής των εκλογικών σάκων συνιστά ποινικό αδίκημα». Άλλη πρόταση ήταν να υψωθούν μαύρες σημαίες έξω από τα εκλογικά κέντρα και να αναρτηθούν πανό που θα γράφουν «ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταστρέφει την πόλη μας». «Τελικά καταφέραμε να τους πείσουμε ότι ούτε αυτό είναι σωστό» τονίζει ο δήμαρχος και σημειώνει ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη εξαιρετικά δυσχερή θέση από τη μια πλευρά να προσπαθεί να συγκρατήσει τους δημότες, που είναι εξαγριωμένοι, και από την άλλη να αντιμετωπίσει τη στάση του υπουργού. «Ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλει να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Η γη ανήκει στον δήμο Αχαρνών και τα λυόμενα σπίτια στο υπουργείο Υποδομών. Και επιμένει σε μια λύση με γη και περιουσία που δεν του ανήκουν».

    [02] «Ανάπτυξη δε γίνεται με το μνημόνιο της χρεοκοπίας»

    Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς και μόνο, για την ανατροπή του μνημονίου, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη.

    «Θα ήθελα να επαναλάβω την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας, για να την εμπεδώσουν. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά, για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς που θα ανατρέψειτο μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Σημείωσε δε πως «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους» επειδή, όπως είπε, «φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ανάπτυξη δεν γίνεται με το μνημόνιο της χρεοκοπίας, που έχουν υπογράψει Βενιζέλος και Σαμαράς.

    [03] Επίθεση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, για εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης

    Για εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης σε όλους τους τομείς κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Τσάμης και ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα πολιτισμού Βασίλης Γάκης.

    Ο Δημήτρης Τσάμης καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποσχεσιολογία και λαϊκισμό και ανέφερε ενδεικτικά ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η εταιρεία "Αττικό Μετρό" με φορείς της Θεσσαλονίκης δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γάκης επισήμανε ότι κατάντησε ο πολιτισμός να είναι πολυτέλεια και όχι ανάγκη της καθημερινότητας, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδωσε ούτε ένα λεπτό του ευρώ για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Τσάμης ανέφερε, επίσης, ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να οργανώσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (Κυριακή 29 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ.), στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού, δείχνει αδυναμία ανταπόκρισης του κόσμου και σχολίασε «ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος», υπενθυμίζοντας ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γ. Μαγκριώτης, Χρ. Αράπογλου κ.α.) συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες και εμπόδισαν την παραχώρηση της χρήσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ξένη εταιρία, που επιχειρούσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    [04] Τουλάχιστον 15 τραυματίες σε 4 βομβιστικές επιθέσεις στην Ουκρανία

    Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε τέσσερις διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης Ντνεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 11:50 τοπική ώρα κοντά σε στάση του τραμ και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, και η δεύτερη σημειώθηκε στις 12:20 κοντά σε σινεμά προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις οι βόμβες ήσαν τοποθετημένες σε κάδους απορριμμάτων.

    Η τρίτη έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για το άν η τέταρτη έκρηξη προκάλεσε τραυματισμούς.

    Επιμέλεια : Κ. Λευτάκη

    [05] Χώρισαν οι δρόμοι του Πεπ Γκουαρντιόλα με τη Μπαρτσελόνα

    Μετά από τέσσερα χρόνια, γεμάτα τίτλους και επιτυχίες, οι δρόμοιτου Πεπ Γκουαρντιόλα και τηςΜπαρτσελόνα χώρισαν.

    Σύμφωνα με τοειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ο νεαρός τεχνικός αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία του με τους «Μπλαουγκράνα».

    Μάλιστα, η ίδια πηγή πρόσθεσε πως ο Γκουαρντιόλα ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ.

    Ο Γκουαρντιόλα φεύγει από τη «Μπάρτσα» ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ιστορίας της. Με την πρώτη χρονιά, κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους στον πλανήτη!

    Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ - πρώτο τρεμπλ για ισπανική ομάδα- Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό και ισπανικό Σούπερ Καπ.

    Ακολούθησαν, ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, το 2010 και2011 και... μερικοί τίτλοι ακόμα, που συνθέτουν το μωσαϊκό της καλύτερης περιόδου στην ιστορία του συλλόγου, με τον Γκουαρντιόλα να έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του 13 «κούπες» σε μόλις τέσσερα χρόνια καριέρας!

    [06] Με ιδιωτικές πρωτοβουλίες η διαφημίση της Ελλάδας στο εξωτερικό

    Σε μια περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός το έχει απόλυτη ανάγκη, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για διαφήμιση, και αρκετοί επιχειρηματίες προσπαθούν από μόνοι τους να διαφημίσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, με στόχο να προσελκύσουν το τουριστικό κοινό.

    Για αυτή την εξέλιξη, τα βέλη της κριτικής των επιχειρηματιών του κλάδου στοχεύουν τον ΕΟΤ, εστιάζοντας στην απουσία οργάνωσης και στρατηγικής. Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Δρακόπουλος, υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Οργανισμός λειτουργούσε χωρίς ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο (Mission Statement) και πάντα υπήρχε ζήτημα αρμοδιοτήτων ανάμεσα στο υπουργείο και τον ΕΟΤ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανορθολογισμού της λειτουργίας του είναι και το γεγονός της συνεχούς αλλαγής των στελεχών του οργανισμού τα τελευταία χρόνια, επισήμανε.

    Αποτέλεσμα τούτου, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του κλάδου, οι καμπάνιες προβολής ανά τον κόσμο που πραγματοποιούσε ο ΕΟΤ, κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές ήταν, καθώς ξοδεύονταν χρήματα χωρίς πρώτα να υπάρχει η κατάλληλη έρευνα. Σύμφωνα με τον κ. Δρακόπουλο είναι αποδοτικότερο η καμπάνια, για παράδειγμα στη Γερμανία, να γίνεται αποκλειστικά στις πόλεις όπου υπάρχουν αεροδρόμια που μπορούν να στείλουν κόσμο στην Ελλάδα, παρά με γενικότερη προβολή που να αφορά τη Γερμανία συνολικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2012 - 12:30:30 UTC