Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Βενιζέλου στα κόμματα για το ντιμπέιτ
  • [02] Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο Α. Σαμαράς
  • [03] «Η λιτότητα ωθεί την Ευρώπη στην αυτοκτονία»
  • [04] «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»
  • [05] «Όχι» στις κραυγές των ευρωσκεπτικιστών και την ευρωφοβία, είπε ο Λ. Παπαδήμος
  • [06] Θετικοί οιωνοί για τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  • [07] Παράταση προθεσμίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [08] Άνδρας κρατά ομήρους σε κτίριο στο κέντρο του Λονδίνου
  • [09] Πρώτο βραβείο ασφάλειας για το υβριδικό Lexus CT 200h
  • [10] Το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, δηλώνει η Αλ. Παπαρήγα
  • [11] Π. Καμμένος: Στις 7 Μαΐου οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα έχουν τη διακυβέρνηση
  • [12] Βρύζας: «Δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ»

  • [01] Επιστολή Βενιζέλου στα κόμματα για το ντιμπέιτ

    Τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Ο κ. Βενιζέλος προτείνει τη συμμετοχή των αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής, οι οποίοι θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο.

    Η πρόταση αφορά τους αρχηγούς των κομμάτων που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του 2οο9, αλλά και τους επικεφαλής των ΚΟ που απέκτησαν κοινοβουλευτική υπόσταση στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Βουλής, με βάση τον Κανονισμό του Σώματος.

    Προτείνει επίσης οι όροι του διαλόγου να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές.

    Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την πρότασή του για τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών διαλόγων μεταξύ του ίδιου και του κ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για παρελκυστική τακτική.

    Επισημαίνει επίσης ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες για τον τόπο μετά το 1974, αλλά «κινδυνεύουν να είναι αυτές στις οποίες ακυρώθηκε πλήρως η έννοια του τηλεοπτικού διαλόγου».

    [02] Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο Α. Σαμαράς

    Τη σημασία τής αξιοποίησης του εθνικού πλούτου ως απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου της ΚΑΒΑΛΑ OIL, στο κοίτασμα "Πρίνος", ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας.

    Ο κ. Σαμαράςχαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο επιφυλάχθηκε να επισέλθει σε λεπτομέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε δει και μελετήσει όλα τα στοιχεία του υποθαλάσσιου πλούτου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνεις λάθη».

    Οπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 από την Καβάλα, ο οποίος είχε πει ότι «για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του».

    «Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης. Σήμερα, η μαγική λέξηπου μπορεί ν' αλλάξει τα πάντακαι αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία».

    [03] «Η λιτότητα ωθεί την Ευρώπη στην αυτοκτονία»

    Η κατάσταση της Ευρώπης είναι "τρομερή", καθώς η έμφαση στη λιτότητα την ωθεί προς την "αυτοκτονία", δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

    "Δεν υπήρξε ποτέ επιτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας σε κάποια μεγάλη χώρα. Η προσέγγιση της Ευρώπης είναι σίγουρα ελάχιστα υποσχόμενη. Νομίζω ότι η Ευρώπη οδεύει προς την αυτοκτονία", δήλωσε ο Στίγκλιτς, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Αν η Ελλάδα ήταν το μόνο μέρος της Ευρώπης που είχε λιτότητα, οι αρχές θα μπορούσαν να την αγνοήσουν, "αλλά αν έχουν η Βρετανία και η Γαλλία, τότε όλες οι χώρες έχουν λιτότητα, είναι κάτι σαν μία από κοινού λιτότητα και οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι τρομερές", πρόσθεσε ο οικονομολόγος. Ενώ, συνέχισε, οι ηγέτες της Ευρωζώνης "αντιλήφθηκαν ότι η λιτότητα δεν είναι αποτελεσματική από μόνη της και ότι χρειάζεται ανάπτυξη", αν και δεν υπήρξε στη συνέχεια δράση.

    "Αυτά που συμφώνησαν να κάνουν τον περασμένο Δεκέμβριο είναι μία συνταγή θανάτου", είπε, αναφερόμενος στο ευρώ.

    [04] «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

    Με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, προκηρύσσει διαγωνισμό στα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών μέσα και έξω από το σχολείο, στην Ελλάδα και τον κόσμο, έτσι όπως καθορίζονται στη διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα το 1992.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο τρόπος που τα παιδιά θα αποτυπώσουν στις δημιουργίες τους, γιατί έτσι θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνονται τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τα έργα από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αποστέλλονται στα γραφεία της UNICEF έως και την Πέμπτη 31 Μαΐου.

    Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    [05] «Όχι» στις κραυγές των ευρωσκεπτικιστών και την ευρωφοβία, είπε ο Λ. Παπαδήμος

    «Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού αναγνωρίζει και γνωρίζει τα ουσιαστικά, πολύπλευρα και διαρκή πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ευρώ, για τη χώρα μας. Πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με εγρήγορση, ιδίως απέναντι σε κραυγές ευρωσκεπτικιστών, ευρωφοβίας και τάσεις περιθωριοποίησης. Και πρέπει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές που μεγιστοποιούν τα οφέλη, αξιοποιούν τις ευκαιρίες και είναι συνεπείς με την ενιαία νομισματική πολιτική που διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών». Αυτό επισήμανε, από το βήμα εκδήλωσης των εξαγωγέων, με θέμα «Εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές», ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Ανέφερε, παράλληλα, ότι αν μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους, θα υπάρξει σταθεροποίηση, βελτίωση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, από το δεύτερο μισό του 2013.

    [06] Θετικοί οιωνοί για τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Θετικές προοιωνίζονται -βραχυπρόθεσμα- οι εξελίξεις όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Δημήτριος Γεωργιόπουλος, με το προεδρείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία αποφασίσθηκε να συνταχθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μία επιστολή με την οποία το υπουργείο θα δεσμεύεται να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων για την παράδοση των τριών νέων υποβρυχίων και την κατασκευή άλλων, με την προϋπόθεση να εξευρεθεί νομική φόρμουλα προς τούτο.

    Την ίδια δέσμευση θα αναλάβει το υπουργείο έναντι του ενδεχομένου ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων να άρει την απόφασή του για εκ περιπτροπής εργασία μία φορά την εβδομάδα που ισχύει από 18 Απριλίου.

    Οι εργαζόμενοι αναμένουν αυτή τη δεσμευτική επιστολή για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε γενική συνέλευσή τους την ερχόμενη Δευτέρα.

    [07] Παράταση προθεσμίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2012 η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

    Η προθεσμία έληγε την προσεχή Δευτέρα.

    [08] Άνδρας κρατά ομήρους σε κτίριο στο κέντρο του Λονδίνου

    Ένας διαταραγμένος άνδρας κρατά όμηρο έναν ή περισσότερους ανθρώπους σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, όπως δήλωσε ένας αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρόκειται για μια κατάσταση ομηρίας», δήλωσε ο αστυνομικός που βρίσκεται στην περιοχή, στο Τότεναμ Κορτ Ρόουντ, στο κέντρο του Λονδίνου.

    Ο δρόμος, που είναι μια από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της βρετανικής πρωτεύουσας, έχει κλείσει. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, η αστυνομία εκλήθη στην περιοχή στις 11:59 τοπική ώρα (13:59 ώρα Ελλάδας), όταν ένας άνδρας έριξε «αντικείμενα από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου» ενός κτηρίου.

    «Επιτόπου έχει σταλεί διαπραγματευτής», διευκρίνισε η αστυνομία προσθέτοντας: «Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη». Η Σκότλαντ Γιάρντ αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο διαταραγμένος είναι ένοπλος, όπως μεταδίδουν πολλά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία έχει στην κατοχή του φιάλες γκαζιού.

    [09] Πρώτο βραβείο ασφάλειας για το υβριδικό Lexus CT 200h

    Η Lexus ανακοίνωσε ότι το υβριδικό μοντέλο CT 200h κέρδισε το «βραβείο Grand Prix» σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας από όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το Ιαπωνικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων - Japan New Car Assessment Program (JNCAP).

    Το CT 200h κέρδισε πέντε αστέρια στο JNCAP και είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο απονέμεται το Grand Prix, σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης της συνολικής αυτοκινητιστικής ασφάλειας που εφαρμόστηκε το 2011.

    Το νέο σύστημα αξιολόγησης ενσωματώνει σε μία δομή τους «δείκτες» προστασίας επιβατών και πεζών στις συγκρούσεις, παρέχοντας συνολική αποτίμηση της ασφάλειας ενός αυτοκινήτου την οποία βαθμολογεί με ένα έως πέντε αστέρια.

    Το CT 200h αρίστευσε διεκδικώντας πέντε αστέρια για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, που προσφέρει σε επιβάτες και πεζούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η ασφάλεια των επιβατών βασίζεται σε χαρακτηριστικά όπως πολύ άκαμπτη καμπίνα, αμάξωμα που απορροφά τις δυνάμεις σύγκρουσης, καθίσματα Whiplash Injury Lessening (WIL) και οι οκτώ αερόσακοι, ενώ στην ασφάλεια των πεζών σημαντικό ρόλο παίζει η προηγμένη δομή του αμαξώματος που βοηθά επίσης στην προστασία τους από τραυματισμούς, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Στην Ευρώπη, το CT 200h βαθμολογήθηκε επίσης με πέντε αστέρια στον θεσμό Euro NCAP το 2011, συγκεντρώνοντας συνολικό σκορ 83/100. Αυτό το σκορ είναι πολύ μεγαλύτερο από το ελάχιστο που απαιτεί μία αξιολόγηση πέντε αστέρων και κατατάσσει το CT 200h ανάμεσα στα ασφαλέστερα premium compact μοντέλα.

    Από το 1995, το Υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών & Τουρισμού (MLIT) και η Εθνική Υπηρεσία για την Αυτοκινητιστική Ασφάλεια & Υποστήριξη των Θυμάτων δημοσιεύουν πληροφορίες με πηγή το JNCAP σχετικά με την αυτοκινητιστική ασφάλεια για να προωθήσουν τη χρήση ασφαλών οχημάτων.

    Ανάμεσα στις πληροφορίες είναι και τα αποτελέσματα από αναφορές ασφάλειας για οχήματα της αγοράς βασισμένες σε δοκιμές αξιολόγησης της ασφάλειας στις συγκρούσεις, προστασίας κεφαλής και κάτω άκρων των πεζών και αποτελεσματικότητας φρεναρίσματος.

    [10] Το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, δηλώνει η Αλ. Παπαρήγα

    Την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ να διεξάγει αγώνες πριν καν η νέα κυβέρνηση κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις, καλώντας το λαό «να διεξάγει τον δικό του πόλεμο απέναντι στον νέο γύρο πολέμου», δηλαδή τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, διακήρυξε η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο Ζάππειο.

    Επίσης με νέα της δήλωση, η κ. Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά και τελεσίδικα το ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ακόμη και σε περίπτωση που της ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα την καταθέσει άμεσα.

    Το ΚΚΕ θα πάρει ψήφο μη συμμετοχής και όχι ψήφο συμμετοχής σε κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.

    [11] Π. Καμμένος: Στις 7 Μαΐου οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα έχουν τη διακυβέρνηση

    Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις 7 Μαΐου «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν τη διακυβέρνηση της χώρας».

    Συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές, και στελέχη του κόμματος περπάτησε στους πεζοδρόμους Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, όπου συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου, όπου βρίσκεται το περίπτερο το κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι «ξεκινάμε από την Πάτρα την πορεία απελευθέρωσης της Ελλάδος από τους τραπεζίτες, τις αγορές και τους ντόπιους υπαλλήλους τους», προσθέτοντας ότι «πια έχουν ξεφύγει λέγοντας ξεκάθαρα ότι ζητούν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

    [12] Βρύζας: «Δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ»

    Με μετρημένα λόγια, για περίπου μία ώρα, τοποθετήθηκε σήμερα ενώπιων δημοσιογράφων, για όλα τα ανοικτά ζητήματα του ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας.

    Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» στάθηκε με έμφαση στο ότι: «Με ενδιαφέρει να διασφαλίσω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ», όπως και στο ότι: «Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για υπομονή και στήριξη. Πρέπει να του μιλήσω αληθινά. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι της συσπείρωσης και ο άλλος της απαξίωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή τη μάχη είμαι έτοιμος να τη δώσω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2012 - 14:30:35 UTC