Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Amna.gr: Η πηγή των ειδήσεων είναι τώρα και στο κινητό σας
  • [02] Χωρίς ταξί αύριο η Αττική για πέντε ώρες
  • [03] Οι πιλότοι της Iberia αναστέλλουν τις απεργίες που είχαν εξαγγείλει
  • [04] Για υπονόμευση του διαλόγου κατηγορεί Βενιζέλο και Σαμαρά η Ντ. Μπακογιάννη
  • [05] Συνελήφθη ο Αιμ. Λιάτσος για παραβίαση δικαστικής απόφασης

  • [01] Amna.gr: Η πηγή των ειδήσεων είναι τώρα και στο κινητό σας

    Οι ειδήσεις του ΑΜΠΕ πέρασαν και στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα! Γράψτε www.amna.gr στον φυλλομετρητή του κινητού σας και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα αθλητικά. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη διεύθυνση www.amna.gr στα αγαπημένα σας.

    Ειδικά για τους κατόχους iPhone και iPad δημιουργήσαμε μια εφαρμογή (amna.gr) την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στο AppStore της Apple. Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει τις ειδήσεις μας χρονολογικά και ανά κατηγορία, δυνατότητα αναζήτησης καθώς WebTV!

    Σε λίγες ημέρες θα διαθέσουμε αντίστοιχη εφαρμογή για έξυπνα κινητά Android και τον επόμενο μήνα για κινητά με λειτουργικό Windows.

    Μια ανάσα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το σύνολο της δραστηριότητας των κομμάτων, και όλες οι ανακοινώσεις τους, βρίσκονται ένα κλικ μακριά σας. Πληκτρολογήστε www.amna.gr στον υπολογιστή σας και «τσεκάρετε» την νέα υπηρεσία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με Τα Νέα των Κομμάτων.

    Μια ακόμα υπηρεσία στην ιστοσελίδα μας, σας επιτρέπει να δείτε Τα Πρωτοσέλιδα των πολιτικών, αθλητικών και οικονομικών εφημερίδων, όπως αυτές αναρτώνται στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Στον ίδιο χώρο, θα βρείτε συνδέσμους για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των σημαντικότερων ξένων εφημερίδων.

    Χάρτες, τηλεφωνικοί κατάλογοι, δρομολόγια αεροπλάνων, πλοίων και ΚΤΕΛ, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, νοσοκομεία ανά περιφέρεια και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες βρίσκονται στη διάθεσή σας στην ενότητα Amna Info.

    [02] Χωρίς ταξί αύριο η Αττική για πέντε ώρες

    Χωρίς ταξί για πέντε ώρες, θα παραμείνει αύριο η περιοχή της Αττικής, λόγω της στάσεως εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ΣΑΤΑ, με αφορμή την ετήσια Γενική Συνέλευση του Κλάδου.

    Όπως ανακοινώθηκε, τα ταξί θα αποσύρονται από τους δρόμους από τις 10 το πρωί για να εμφανιστούν και πάλι κατά τις 3 μετά το μεσημέρι.

    [03] Οι πιλότοι της Iberia αναστέλλουν τις απεργίες που είχαν εξαγγείλει

    Το συνδικάτο Sepia, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των κυβερνητών αεροσκαφών της εταιρείας Iberia, ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχε αποφασίσει ο κλάδος έως τον Ιούλιο, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως παραπέμπει στη διαιτησία το θέμα αναφορικά με την θυγατρική χαμηλού κόστους του ισπανικού αερομεταφορέα, που έχει διχάσει τις δύο πλευρές.

    Το συνδικάτο τονίζει πως «επανειλημμένως είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει προσφυγή στη διαιτησία προκειμένου να υπάρξει διέξοδος στην κρίση, απέναντι στην αδυναμία να διαπραγματευθούμε με τη διοίκηση μία λύση που θα κάνει σεβαστές τις θέσεις εργασίας».

    Νωρίτερα, η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι προσφεύγει στη διαιτησία, με στόχο «να τεθεί τέλος σε μία διένεξη που έχει στοιχίσει ακριβά σε όλους, αλλά και που βλάπτει σημαντικά τους επιβάτες», όπως τόνισε η εκπρόσωπός της Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

    Η ίδια εξήγησε πως τα δύο μέρη θα πρέπει να επιλέξουν «έναν διαιτητή» και σε περίπτωση αδυναμίας τους, θα τον υποδείξει το υπουργείο Μεταφορών και η απόφασή του «θα έχει δεσμευτική ισχύ επί των δύο πλευρών».

    [04] Για υπονόμευση του διαλόγου κατηγορεί Βενιζέλο και Σαμαρά η Ντ. Μπακογιάννη

    Για υπονόμευση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη και χαρακτηρίζει αδιόρθωτους τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, επιρρίπτοντας, όμως, ευθύνες και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    «Ο ένας βρίζει τον άλλον, χωρίς ουσιαστικά καμία καινούργια πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Οι άλλοι εφτά, οδηγούν τη χώρα μετά βεβαιότητας και με τις ανύπαρκτες προτάσεις τους, με τον ταχύτερο τρόπο στη δραχμή», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφερόμενη στο θέμα των ντιμπέϊτ.

    [05] Συνελήφθη ο Αιμ. Λιάτσος για παραβίαση δικαστικής απόφασης

    Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκευή και 13», Αιμίλιος Λιάτσος συνελήφθη σήμερα, μετά το μεσημέρι, με εισαγγελική εντολή και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Ο κ. Λιάτσος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγος του Πάνου Καμένου, Έλενα Τζούλη, για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν να δημοσιεύσει το όνομά της στην εφημερίδα του.

    Σε δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, αναφέρεται το όνομα της κ.Τζούλη, κάτι που προκάλεσε την ενέργεια του εισαγγελέα να ζητήσει την σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2012 - 16:30:37 UTC