Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένει να εξαιρεθεί ο ανακριτής η Β. Σταμάτη
  • [02] Σε κόμικ η "Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών"
  • [03] Φ. Γεννηματά: "Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της δημοκρατίας"
  • [04] Ο Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε την ΚΕΔΕ και έδωσε ένα συμβολικό ποσό
  • [05] Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τους πολίτες ο υπ. Εσωτερικών
  • [06] "Η Δημ. Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ"

  • [01] Επιμένει να εξαιρεθεί ο ανακριτής η Β. Σταμάτη

    Οι δικηγόροι της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής 'Αμυνας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, επισκέφθηκαν σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν, από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο απορρίφθηκε ως αβάσιμο το αίτημα της Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή Γ. Μαλλή, που χειρίστηκε την υπόθεση του συζύγου της και την δική της.

    Σύμφωνα με την Β. Σταμάτη, ο ανακριτής έκανε υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του (υπέρβαση του δικαιοδοτικού του ρόλου), καθώς στη διάταξη απαγόρευσης, εκποίησης ή μεταβίβασης του ακινήτου επί της οδού Αρεοπαγίτου 33 στην Αθήνα, αναφέρει ότι το ακίνητο προέρχεται από έσοδα εγκληματικής δραστηριότητας. Έτσι όμως θεώρησε ότι όντως έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη, δίνοντας παράλληλα την εντύπωση ότι έχει διατυπώσει ήδη πλήρη γνώμη για το πρόσωπο της πριν την απολογία της.

    Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Α.Τσοχατζόπουλος, όσο και η Β.Σταμάτη είναι προφυλακισμένοι.

    [02] Σε κόμικ η "Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών"

    Οι ιστορικοί κάνουν και γράφουν ιστορία με πολλούς τρόπους. Ο Χάουαρντ Ζιν υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας στρατευμένος επιστήμονας και το έργο με το οποίο έγινε διάσημος είναι η «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών», που δημοσιεύτηκε το 1980. Ο Ζιν έγραψε όχι για την εξουσία και τους θεσμούς, αλλά μια ιστορία από «τα κάτω», μιλώντας για τις εξεγέρσεις, τις συγκρούσεις και τα κινήματα που συγκλόνισαν τη βορειοαμερικανική ήπειρο επί διακόσια χρόνια.

    Και δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως το βιβλίο του δεν έκανε μόνο ακαδημαϊκή καριέρα. Επηρέασε σκηνοθέτες, μουσικούς και στιχοπλόκους και πέρασε κατ? επανάληψη σε τραγούδια ή ταινίες, κατορθώνοντας να αποκτήσει ένα ασυνήθιστα μεγάλο ακροατήριο. Ακροατήριο που έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» κατέληξε σε κόμικ, με τη συνεργασία των Mike Konopacki (εικονογράφηση) και Paul Buhle (σενάριο).

    Εδώ και λίγες ημέρες το κόμικ της «Ιστορίας του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

    [03] Φ. Γεννηματά: "Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της δημοκρατίας"

    «Σε λίγες ώρες οι πολίτες αποφασίζουν για τη μοίρα της πατρίδας, για το μέλλον των επόμενων γενιών και την πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Σε λίγες ώρες οι πολίτες λένε "όχι" στη δημαγωγία της ΝΔ, "όχι" στον κ. Σαμαρά, ο οποίος για το μόνο το οποίο ενδιαφέρεται είναι να ικανοποιήσουμε την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός. Λένε "όχι" στον κ. Τσίπρα, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, με το οριζόντιο κόμμα της δραχμής, να οδηγήσει την Ελλάδα στην απομόνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    «Σήμερα το βράδυ στο Σύνταγμα δίνουμε δυναμικό "παρών" στη γιορτή της δημοκρατίας, στη συγκέντρωση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της δημοκρατίας, των ιδεών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικονομικής ανάπτυξης και της ισότητας», είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη μετάβαση στη νέα εποχή μετά το Μνημόνιο».

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι το Κίνημα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη, που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

    [04] Ο Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε την ΚΕΔΕ και έδωσε ένα συμβολικό ποσό

    Ένα συμβολικό ποσό από τις οικονομίες που έκανε το κόμμα του στη διαφημιστική του προεκλογική καμπάνια, παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστα Ασκούνη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την απορρύπανση των πόλεων από τις αφίσες και άλλο προεκλογικό υλικό, που διακινούν τα κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «εμείς αποφύγαμε στο μέγιστο δυνατόν αυτή τη ρύπανση, ακριβώς γιατί, αισθητικώς δεν αποτελεί πολιτισμό και από την άλλη πλευρά, οι δήμοι κοπιάζουν μετά για να επαναφέρουν τις πόλεις τους στην καθαριότητα, με την οποία τις παραδίδουν στις εκλογές», ενώ κάλεσε και τα άλλα κόμματα να μιμηθούν την πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ασκούνης ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για την επίσκεψή του στα γραφεία της ΚΕΔΕ και τη συμβολική του χειρονομία και τόνισε: «Ελπίζω και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν αυτήν τη διαδικασία γιατί πράγματι σήμερα η αφισορρύπανση δημιουργεί όχι μόνο πρόβλημα αισθητικό αλλά και λειτουργικό για τους δήμους».

    [05] Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τους πολίτες ο υπ. Εσωτερικών

    Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μετά τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τους τεχνικούς της Singular Logic.

    Ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι «τεχνικά η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, από το 10 έως το 13% των εκλογικών τμημάτων της χώρας». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι υπάρχει κι ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι, λόγω της ιδιαιτερότητας της συμμετοχής πολλών κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση. «Αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη», συμπλήρωσε.

    [06] "Η Δημ. Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ"

    Tο ζητούμενο από τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι η ήττα, η ακύρωση της πολιτικής που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δήλωσε, σήμερα, από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τα Χανιά και, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.

    «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι στην συγκυβέρνηση, η οποία όντως προωθείται» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 12:30:33 UTC