Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μέρκελ αντιμέτωπη με τις δύσκολες τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

  • [01] Η Μέρκελ αντιμέτωπη με τις δύσκολες τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

    Ο συντηρητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ αντιμετωπίζει το φάσμα της ήττας στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, όπου διεξάγονται σήμερα τοπικές εκλογές--εξέλιξη η οποία αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να δώσει ορμή στην κεντροαριστερά ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2013 κι ενδέχεται να εντείνει ακόμα περισσότερο τις επικρίσεις τους στην πολιτική λιτότητας που προωθεί η ίδια στην Ευρώπη.

    Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένα βιομηχανικό κρατίδιο στην δυτική Γερμανία με οικονομία και πληθυσμό περίπου ίδιου μεγέθους με την Ολλανδία, ιστορικά επηρεάζει τις πολιτικές ισορροπίες σε εθνικό επίπεδο.

    Τα πρώτα έξιτ πολ αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα στις 19:00 [ώρα Ελλάδας] κι αναμένεται να δείξουν μια νίκη με σημαντική διαφορά της Χανελόρε Κραφτ των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επί του αντιπάλου της των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του Νόρμπερτ Ρέτγκεν, υπουργού Περιβάλλοντος της Μέρκελ.

    Η ψηφοφορία είναι πιθανό να ενισχύσει το SPD σε εθνικό επίπεδο και να κάνει την καγκελάριο Μέρκελ, την πιο δημοφιλή πολιτικό στη Γερμανία, να φανεί πολιτικά ευάλωτη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

    Η Κραφτ, που ηγείτο μιας εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους τα τελευταία δύο χρόνια, κέρδισε ψηφοφόρους υποσχόμενη μια αργή διαδικασία μείωσης του χρέους ύψους 180 δισ. ευρώ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κι αποκρούοντας τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης από την CDU.

    Μια ενδεχόμενη αποφασιστική νίκη του SPD θα αποτελούσε διπλή ήττα για την Μέρκελ, αφού το κρατίδιο θα απέρριπτε τόσο το κόμμα της όσο και την δημοσιονομική πειθαρχία που επέβαλε σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η διαδικασία ακολουθεί τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και τις τοπικές εκλογές στην Ιταλία, που έκαναν σαφή την εντεινόμενη δυσαρέσκεια για τις πολιτικές λιτότητας.

    Ο Ρέτγκεν μετέτρεψε την ψηφοφορία σε άτυπο δημοψήφισμα για τις πολιτικές της Μέρκελ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ. "Οι εκλογές την Κυριακή χρησιμεύουν επίσης για να δώσουμε επιτέλους πλήρη υποστήριξη στην καγκελάριό μας από το Ντίσελντορφ. . . στις πολιτικές της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε σε περίπου 2.000 υποστηρικτές του στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή.

    Όμως άλλα στελέχη των συντηρητικών αποστασιοποιήθηκαν από τις δηλώσεις Ρέτγκεν και δημοσκόποι επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζουν την επιμονή της Μέρκελ για δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, έστω κι αν δεν θέλουν τέτοια μέτρα λιτότητας εντός της χώρας.

    Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, έδινε στο SPD 38% των προθέσεων ψήφου και στους Πράσινους 11%, λίγο λιγότερο από ό,τι θα χρειαζόταν για την απόλυτη πλειοψηφία αλλά πολύ πάνω από την CDU, που φέρεται να συγκεντρώνει το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του στο κρατίδιο, 33%, και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), που περιορίζονται μόλις στο 5%. Το 2010, το SPD είχε χάσει με μικρή διαφορά από την CDU στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 2:30:29 UTC