Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίσκο για τους άνδρες η έξτρα τεστοστερόνη για αδυνάτισμα
  • [02] Η Ευρώπη είχε παγώσει την εποχή του Ομήρου
  • [03] Βουτιά θανάτου στον Ισθμό της Κορίνθου έκανε νεαρή κοπέλα
  • [04] ΝΒΑ: Ένα βήμα πριν τους τελικούς της Δύσης, Θάντερ και Σπερς

  • [01] Ρίσκο για τους άνδρες η έξτρα τεστοστερόνη για αδυνάτισμα

    Oι παχύσαρκοι άνδρες θα μπορούσαν να χάσουν αρκετά παραπανίσια κιλά, αν έπαιρναν συμπληρώματα της ορμόνης τεστοστερόνης, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Όμως, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το όφελος θα το έχουν οι άνδρες εκείνοι που έχουν ήδη στον οργανισμό τους έλλειψη τεστοστερόνης, ενώ η λήψη έξτρα ποσότητας της εν λόγω ορμόνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη και για καρδιοπάθεια.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Φαρίντ Σαάντ, που παρουσίασαν τη μελέτη τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν δοκιμές με 115 παχύσαρκους άνδρες, ηλικίας 38 έως 83 ετών, που είχαν χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης και οι οποίοι έπαιρναν έξτρα ποσότητες της ορμόνης κάθε 12 εβδομάδες. Οι άνδρες αυτοί έχασαν κατά μέσο όρο 16 κιλά μέσα σε μία πενταετία, διάστημα που χρειάστηκε για να επανέλθει η συγκεκριμένη ορμόνη τους σε φυσιολογικό επίπεδο.

    Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ανδρική ορμονοθεραπεία, ανάλογη με αυτή που κάνουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, μπορεί να επιφέρει μείωση της περιφέρειας στη μέση και υποχώρηση της πίεσης του αίματος. Όπως παραδέχτηκε ο Φαρίντ Σαάντ, οι ερευνητές τυχαία ανακάλυψαν ότι η τεστοστερόνη βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς πραγματοποιούσαν άσχετη έρευνα για την θεραπεία στους άνδρες άλλων προβλημάτων (στυτική δυσλειτουργία, κόπωση κ.α.), που προκαλούνται από το χαμηλό επίπεδο της τεστοστερόνης.

    «Όταν αναλύσαμε τα στοιχεία, διαπιστώσαμε ότι αυτοί (σ.σ. οι παχύσαρκοι άνδρες με την χαμηλή τεστοστερόνη) κάθε χρόνο, επί πέντε χρόνια, έχαναν βάρος. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι η σταδιακή αύξηση της ορμόνης αποκαθιστά το επίπεδο της ενέργειάς τους και οδηγεί σε αλλαγή συμπεριφοράς, κάνοντάς τους να είναι σωματικά πιο δραστήριοι», όπως ανέφερε ο Σαάντ.

    [02] Η Ευρώπη είχε παγώσει την εποχή του Ομήρου

    Την εποχή που γράφονταν τα Ομηρικά έπη, πριν από περίπου 2.800 χρόνια, η Ευρώπη πέρασε από μία ξαφνική περίοδο πτώσης της θερμοκρασίας της, η οποία προκλήθηκε από την εξασθένηση της δραστηριότητας του Ήλιου, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο μέλλον, αντισταθμίζοντας την τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι την εποχή εκείνη η Γη γνώρισε ένα ναδίρ της ηλιακής ακτινοβολίας, που θα μπορούσε να ονομαστεί και «Ομηρικό Ελάχιστο», ακριβώς επειδή συνέπεσε με την Ομηρική εποχή.

    Οι ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ερευνών GFZ στις Γεωεπιστήμες στο Πότσνταμ, υπό τον δρα Αχίμ Μπράουερ, σε συνεργασία με Σουηδούς και Ολλανδούς επιστήμονες, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature Geoscience», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», ανέλυσαν ιζήματα από τη γερμανική λίμνη Μεερφέλντερ Μάαρ, τα οποία επιτρέπουν την ακριβή χρονολόγηση των διαδοχικών μεταβολών του κλίματος.

    Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι υπήρξε μία απότομη ύφεση της έντασης της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας γύρω στο 800 π.Χ., η οποία προκάλεσε ατμοσφαιρικές αλλαγές και τελικά πτώση της θερμοκρασίας και ευρύτερη κλιματική αλλαγή άμεσα, σε λιγότερο από μία δεκαετία.

    [03] Βουτιά θανάτου στον Ισθμό της Κορίνθου έκανε νεαρή κοπέλα

    Βουτιά θανάτου έκανε μια νέα κοπέλα χθες από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο.

    Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν από τη θάλασσα τη σορό της νεαρής γυναίκας, τα στοιχείας της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

    Πρόκειται για τον δεύτερο άνθρωπο που δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε δέκα μέρες.

    [04] ΝΒΑ: Ένα βήμα πριν τους τελικούς της Δύσης, Θάντερ και Σπερς

    Με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία 8,5 λεπτά κι ενώ έχαναν με διαφορά 13 πόντων, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, επικράτησαν 103-100 στο Λος Αντζελες των Λέικερς κι έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ, καθώς πλέον, προηγούνται 3-1 στην ημιτελική σειρά.

    Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, που σημείωσε 37 πόντους, ενώ από τους «λιμνανθρώπους» ξεχώρισε ο Κόμπι Μπράϊαντ με 38 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

    Παράλληλα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν στο Λος Αντζελες τους Κλίπερς με 96-86, έκαναν το 3-0 στην ημιτελική σειρά της Δύσης και βρίσκονται ένα βήμα από τον τελικό.

    Τα «σπιρούνια» ανέτρεψαν μία διαφορά 24 πόντων που έχτισαν οι Κλίπερς μέχρι την δεύτερη περίοδο και με κορυφαίο τον Πάρκερ, που σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε δέκα ριμπάουντ, έφτασαν στην σπουδαία νίκη.

    Καλύτερος για τους γηπεδούχους ο Μπλέικ Γκρίφιν με 28 πόντους και 16 ριμπάουντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2012 - 8:30:31 UTC