Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Φ. Κουβέλης: Για τις συνεργασίες χρειάζεται ένας ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος
  • [03] Δεν αποκλείει ενδεχόμενη επιστροφή στη ΝΔ ο Κ. Κιλτίδης
  • [04] Επίσκεψη στη Βιέννη πραγματοποιεί ο Δημ. Χριστόφιας

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, με αντικείμενο την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Οι συναντήσεις θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

    [02] Φ. Κουβέλης: Για τις συνεργασίες χρειάζεται ένας ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος

    «Οι συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός... Χρειάζεται ένας ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος... Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω όμως με μονομερείς ενέργειες όπως η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης που έχουν συγκεκριμένη επίπτωση...» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατική Αριστερά,Φώτης Κουβέλης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Προειδοποίησε πάντως ότι θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών "διότι μια νέα προσφυγή στις κάλπες οδηγεί όχι με μαθηματική ακρίβεια αλλα ξεκινά τις διαδικασιες για να τεθεί η χώρα εκτός ευρώ".

    Πρόσθεσε ότι "θα πρέπει όμως να περιμένουμε για να δούμε ποιος είναι ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και ποιες οι διαφοροποιήσεις του".

    Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "Διακρίνω τελευταία μια μετατόπιση, μια μετάπτωση στις θέσεις".

    Για το ντιμπειτ είπε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι ώστε να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον του ελληνικού λαού και σημείωσε:"Δεν θα παρακολουθήσω τον θεατρινισμό και τις πολιτικές καντρίλιες της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου"

    [03] Δεν αποκλείει ενδεχόμενη επιστροφή στη ΝΔ ο Κ. Κιλτίδης

    Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ , Κώστας Κιλτίδης, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ.

    «Η Ν.Δ . είναι το σπίτι μου», δήλωσε είπε στον τηλεοπτικό σταθμόMEGAο κ.Κιλτίδης. Παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη Ν.Δ. και δεναπέκλεισετο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη Ν.Δ. (στις εκλογές της 6ηςΜαΐουήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄Θεσσαλονίκης).

    Ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε την άποψη ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια προγραμματική σύγκλιση του ΛΑ.Ο.Σ. με τη Ν.Δ. και όλοι οι πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε εκλόγιμες θέσεις.

    Ο κ. Κιλτίδης, ως βουλευτής, είχε αποχωρήσει από τη Ν.Δ. για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε και από εκεί και εντάχθηκε στον ΛΑ.Ο.Σ.

    [04] Επίσκεψη στη Βιέννη πραγματοποιεί ο Δημ. Χριστόφιας

    Η επικείμενη, πρώτη προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η εξέλιξη της αποκαλούμενης Αραβικής Ανοιξης, αναμένεται να απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει αύριο και μεθαύριο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης εργασίας στην Αυστρία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος φθάνει απόψε στη Βιέννη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση και τους υπουργούς Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Εμπορίου-Βιομηχανίας-Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και το διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου, πρέσβη Μάριο Ιερωνυμίδη, ανταποδίδει την επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, στην Κύπρο, το Μάιο του 2007.

    Οι σχέσεις Βιέννης-Λευκωσίας θεωρούνται πολύ καλές και παραδοσιακές, οι δύο χώρες έχουν στο παρελθόν συνεργασθεί στενά σε διάφορα διεθνή «φόρουμ», και παλιότερα στο «Κίνημα των ουδετέρων και αδεσμεύτων χωρών», ενώ δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί επιλέγουν κάθε χρόνο την Κύπρο για τις διακοπές τους και οι διμερείς οικονομικές συναλλαγές αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2012 - 10:31:26 UTC