Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη του πρωθυπουργού ενόψει της Συνόδου Κορυφής
  • [02] Οι ηγέτες της G8 θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα
  • [03] 75 εκατ. νέους πλήττει η ανεργία το 2012, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας
  • [04] «Βγαίνουμε -φθηνά- στην Αθήνα»
  • [05] Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στην Αλβανία
  • [06] Η μικρότερη τεχνητή καρδιά
  • [07] Ισχυρός σεισμός 5,8 - 6 βαθμών στη Σόφια, τουλάχιστον 16 μετασεισμοί

  • [01] Σύσκεψη του πρωθυπουργού ενόψει της Συνόδου Κορυφής

    Σύσκεψη με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και μέλη της κυβέρνησης θα έχει σήμερα στις 16.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Τετάρτη 23 Μαΐου.

    Ειδικότερα, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, θα συμμετάσχουν ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.

    Επίσης, στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Άκης Σκέρτσος, και ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργος Παγουλάτος.

    [02] Οι ηγέτες της G8 θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στο Σικάγο ότι όλοι οι ηγέτες οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ εξέφρασαν την επιθυμία η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό.

    Ο κ. Ομπάμα κάλεσε ακόμη τις ευρωπαϊκές χώρες "να συντονίσουν αποτελεσματικότερα" τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα "έχει συνέπειες στις ΗΠΑ".

    Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο το να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να υπάρξουν επαρκή τείχη προστασίας για να αποκρουστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της χρηματοοικονομικής κρίσης.

    Επιμέλεια: Μπ.Γεωργίκος

    [03] 75 εκατ. νέους πλήττει η ανεργία το 2012, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας

    Το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων για το 2012 επανήλθε σχεδόν στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο ιστορικά μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και δεν αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2016 τουλάχιστον, αναφέρει μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (Organisation internationale du travail, OIT) που δημοσιεύεται σήμερα.

    Σε παγκόσμια κλίμακα, οι άνεργοι ανέρχονται σε σχεδόν 75 εκατομμύρια στο ηλικιακό φάσμα 15 ως 24 ετών το 2012--αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια από το 2007, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία τιτλοφορείται "Παγκόσμιες τάσεις στην απασχόληση των νέων". Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν ότι το 12,7% των νέων είναι άνεργοι φέτος, ποσοστό σχεδόν ίσο με το αποκορύφωμα της κρίσης το 2009 (75,4 εκατ.), και ελαφρά ανώτερο από την περασμένη χρονιά, όταν η ανεργία έπληττε το 12,6% των νέων.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] «Βγαίνουμε -φθηνά- στην Αθήνα»

    «Βγαίνουμε Αθήνα» λέγεται η καινούργια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για να κρατήσει ζωντανό το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

    Σήμερα, και κάθε Τρήτη μέχρι την 5η Ιουνίου, εστιατόρια του κέντρου θα προσφέρουν μενού, αξίας 10 ευρώ.

    Τα συμβαλλόμενα στο πρόγραμμα καφέ θα προσφέρουν καφέ με δύο ευρώ και τα μπαρ, ποτό με πέντε ευρώ.

    [05] Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στην Αλβανία

    Η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε την Τρίτη ως ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της τραγωδίας στη Χιμάρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 φοιτήτριες του πανεπιστημίου «Αλεξάντερ Τζουβάνι» του Ελμπασάν και ο οδηγός του λεωφορείου, όταν κατέπεσε σε γκρεμό σε ορεινή περιοχή.

    Πάνω από 25 είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων και της Αυλώνας.

    Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια αυτού του τραγικού ατυχήματος.

    [06] Η μικρότερη τεχνητή καρδιά

    Μια τεχνητή καρδιά, "η μικρότερη που έχει τοποθετηθεί" μέχρι σήμερα μπόρεσε να σώσει για δεκατρείς ημέρες τη ζωή ενός βρέφους δεκαέξι μηνών, που στη συνεχεία υποβλήθηκε σε κανονική μεταμόσχευση καρδιάς, έγινεγνωστό τη Δευτέρα από το φημισμένο νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης.

    "Τον Μάρτιο στο νοσοκομείο Bambino Gesu εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά η μικρότερη τεχνητή καρδιά που υπάρχει", αναφέρει ο Αντόνιο Αμοντέο ένας από τους υπευθύνους του νοσοκομείου σε ανακοινωσή του.

    Το βρέφος έπασχε από μυοκαρδίτιδα, και από μια σοβαρή λοίμωξη του τεχνητού συστήματος υποβοήθησης της κοιλίας της καρδιάς που του είχε εμφυτευτεί προηγουμένως.

    Κατά την αναμονή για τη δωρεά ενός οργάνου για μεταμόσχευση, δεν θα είχε επιβιώσει αν δεν είχε λάβει σε προσωρινή βάση αυτήν την πειραματική πρωτότυπη συσκευή που εστάλη από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH).

    Η πρωτότυπη συσκευή βάρους 11 γραμμαρίων αποτελείται από μια αντλία από τιτάνιο. Η εμφύτευση της διήρκεσε οκτώ ώρες και ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη.

    Μετά από δεκατρείς ημέρες μια πραγματική μεταμόσχευση καρδιάς μπόρεσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

    Επιμέλεια:Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [07] Ισχυρός σεισμός 5,8 - 6 βαθμών στη Σόφια, τουλάχιστον 16 μετασεισμοί

    Σεισμική δόνηση ισχύος 5,8-6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 03:00 τη Σόφια, χιλιάδες αγουροξυπνημένοι κάτοικοι της οποίας βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

    Ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών Νικολάι Μιλόσεφ είπε ότι ο πρώτος που προσέγγισε ένα άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες μέγεθος στη Βουλγαρία, τα 6 Ρίχτερ, ήταν ο κύριος, όπως φαίνεται.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στη Σόφια και στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Βουλγαρίας.

    Ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει συσχέτιση της ισχυρής δόνησης στη Σόφια και του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού στην Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 6:30:34 UTC