Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς πίστωση από αύριο τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ
  • [02] Για πολιτική και κινηματογράφο μιλάει "απαγορευμένος" Κινέζος σκηνοθέτης
  • [03] Η Ελ. Ελευθερίου στον πρώτο ημιτελικό
  • [04] Προσχώρησαν στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης και Γ. Ανατολάκης
  • [05] Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου
  • [06] Συνεχίζεται η συρρίκνωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων
  • [07] Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Δέλλας
  • [08] Ξεκίνησε η προπώληση για το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [09] Ο Google Chrome εκτόπισε τον Internet Explorer, από την 1η θέση
  • [10] Περιβαλλοντικά μαθήματα στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού
  • [11] Μειώθηκε ο αριθμός των γυναικών που χάνουν τη ζωή τους στον τοκετό
  • [12] 'Ασκηση ετοιμότητας, σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς στη Σάμο

  • [01] Χωρίς πίστωση από αύριο τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ

    Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρεών του, που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων, ξεκινούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα από αύριο, 23 Μαΐου, ενώ για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών για την ανάδειξη του προβλήματος.

    «Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ευρώ. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους», επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους και τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία και η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.

    Χθες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τόνισε ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

    [02] Για πολιτική και κινηματογράφο μιλάει "απαγορευμένος" Κινέζος σκηνοθέτης

    Ο Γε Λου, ο γνωστός Κινέζος σκηνοθέτης, με ταινίες όπως «Το ποτάμι Σανζού» και «Το καλοκαιρινό παλάτι» που είχαν αποτέλεσμα το 2006 να του απαγορευτεί να γυρίσει άλλη ταινία για διάστημα πέντε χρόνων, μιλάει αποκλειστικά στο ΑΜΠΕ για τη νέα ταινιά του αλλά και για τα πολιτικά προβλήματα της χώρας του.

    Ο Γε Λου επέστρεψε φέτος με την ταινία «Μυστήριο», που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού 65ου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, ταινία που κάνει καυστική κριτική της μεσαίας τάξης, μιας νέας κοινωνικής τάξης, δημιούργημα της πρόσφατης «οικονομικής έκρηξης» που σημειώθηκε στην πατρίδα του Μάο Τσε Τουνγκ.

    [03] Η Ελ. Ελευθερίου στον πρώτο ημιτελικό

    Σε απευθείας σύνδεση με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η ΝΕΤ θα μεταδώσει σήμερα στις 22.00 τον Πρώτο Ημιτελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

    Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac".

    Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 24 και 26 Μαΐου και ώρα 22.00.

    [04] Προσχώρησαν στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης και Γ. Ανατολάκης

    Τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣΘάνο Πλεύρη και Γιώργο Ανατολάκη, με τους οποίους συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, καλωσόρισε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το «πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται συνεχώς» και επεσήμανε πως μετον κ. Πλεύρη και τον κ. Ανατολάκη «θα δώσει τη μεγάλη μάχη για να αλλάξει τις πολιτικές του Μνημονίου για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

    [05] Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου

    Καταβάλλεται σήμερα, μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012 από το ΙΚΑ.

    Η κλιμάκωση στο ποσό του ΕΚΑΣ, με βάση τα συνολικά ποσά εισοδήματος για το έτος 2011, διαμορφώνεται ως εξής: Για συνολικά ποσά εισοδήματος μέχρι 7.715,65 ευρώ καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα, για ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι 8.018,26 ευρώ ποσό ΕΚΑΣ 172,50 ευρώ, από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ ποσό ΕΚΑΣ 115,00 ευρώ και από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ ποσό ΕΚΑΣ 57,50 ευρώ.

    [06] Συνεχίζεται η συρρίκνωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων

    Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η συρρίκνωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων.

    Πρόκειται για μια τάση που άρχισε να παρατηρείται από το 2008, συνεχίστηκε το 2011 με σχετικά ελεγχόμενο ρυθμό, αλλά τείνει να επιταχυνθεί στους πρώτους μήνες του 2012.

    Συγκεκριμένα παρατηρείται πολύ σημαντική πτώση της προσφοράς και της ζήτησης νεόδμητων διαμερισμάτων και κατοικιών, αλλά και αύξηση της προσφοράς παλαιών ακινήτων. Προκύπτει έτσι υπερβάλλουσα προσφορά οικιστικών ακινήτων η οποία εκδηλώνεται με το σημαντικό και αυξανόμενο απόθεμα αδιάθετων και προς πώληση ακινήτων και αφετέρου από την πολύ χαμηλή ζήτηση.

    [07] Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Δέλλας

    Τους παίκτες της ΑΕΚ αποχαιρέτησετη Δευτέραο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του. Ο «Κολοσσός» βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα κι ευχαρίστησε τους «κιτρινόμαυρους» για τη συνεργασία που είχαν, ενώ έδωσε συμβουλές στους νεότερους.

    «Σας ευχαριστώ όλους για όλα. Με κάποιους εδώ μέσα γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια, με κάποιους λίγους μήνες. Από τον μεγαλύτερο εδώ μέσα που είναι ο πασάς (σ.σ. εννοούσε τον φροντισή Κώστα Καρυδόπουλο), μέχρι τον Φούντα που είναι ο μικρότερος, σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία που είχαμε. Καλή συνέχεια σε όλους σας, όπου και αν είστε του χρόνου. Να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να παίζετε πρώτα για την ομάδα και μετά για τους εαυτούς σας».

    Επιμέλεια: Θ. Τόγιας

    [08] Ξεκίνησε η προπώληση για το Φεστιβάλ Αθηνών

    Αυλαία ανοίγει φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς, σύνολα μπαρόκ μουσικής, τη Venice Baroque Orchestra, καθώς και με το ιδιοφυές καλλιτεχνικό δίδυμο των Zimmermann και de Perrot.

    Η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο παραγωγές ξεκίνησε χθες, (21 Μαΐου).

    [09] Ο Google Chrome εκτόπισε τον Internet Explorer, από την 1η θέση

    Μία σημαντική ανατροπή επήλθε για πρώτη φορά στη διάρκεια της εβδομάδας 14 - 20 Μαϊου, καθώς το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser) της Google, τo Chrome, που τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές διεθνώς, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον ως τώρα αδιαφιλονίκητο ηγέτη, το πρόγραμμα Internet Explorer της Microsoft, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό σε μία διαρκή πτώση. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τη διεθνή διαδικτυακή κίνηση και τις προτιμήσεις των χρηστών, που παρακολουθεί η εξειδικευμένη εταιρία StatCounter.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, για επτά συνεχόμενες μέρες ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη StatCounter η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.

    Επιμέλεια : Π. Δρακόπουλος

    [10] Περιβαλλοντικά μαθήματα στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

    Μαθήματα ανακύκλωσης, καλλιέργειας αστικών κήπων, γνωριμίας με τα ζώα, τα πουλιά και τα φυτά, προσφέρονται από πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις, στο καταπράσινο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού.

    Κάθε οργάνωση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάθε εβδομάδα την ίδια ημέρα και, μετά από συνεννόηση, μαθητές όλων των τάξεων, αλλά και ομάδες ενηλίκων, επισκέπτονται το πάρκο και «μυούνται» στην αγάπη για τη φύση και την προστασία της.

    Η σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τονίζει στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Βίκτορας Σαμαρόπουλος, είναι τεράστια, μιας και τα παιδιά ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και ταυτόχρονα μαθαίνουν να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες.

    [11] Μειώθηκε ο αριθμός των γυναικών που χάνουν τη ζωή τους στον τοκετό

    Ο αριθμός των γυναικών που χάνουν τη ζωή τους παγκοσμίως εξαιτίας περιπλοκών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, ανακοίνωσε το Ταμείο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA).

    Το UNFPA διατυπώνει τις εκτιμήσεις αυτές στην έκθεση Τάση της Μητρικής Θνησιμότητας, στην οποία αναφέρεται ότι ο αριθμός των μητρικών θανάτων μειώθηκε από 543.000 το 1990 σε 287.000 το 2010, μείωση κατά 47%, σε σχεδόν όλες τις περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των υποσαχάρειων χωρών.

    Σύμφωνα με την έκθεση, μια γυναίκα πεθαίνει κάθε δυο λεπτά από επιπλοκές που συνδέονται με την κύηση, όπως μολύνσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση, σοβαρή αιμορραγία κατά τον τοκετό και επίσης στη διάρκεια αμβλώσεων που γίνονται υπό επισφαλείς συνθήκες. Βάσει των στοιχείων της έκθεσης, το 99% των μητρικών θανάτων σημειώνονται στις αναπτυσσόμενες χώρες και οι περισσότεροι από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [12] 'Ασκηση ετοιμότητας, σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς στη Σάμο

    'Ασκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση, πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 9 το πρωί, σε δασική πυρκαγιά, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2012», σε πραγματικές συνθήκες.

    Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε έναρξη συμβάντος σε δασικές περιοχές, που θα πλήξει το νησί της Σάμου και θα προκαλέσει ξεχωριστής φύσης έκτακτα επεισόδια, πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή, εγκλωβισμένα άτομα από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική υπηρεσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις, σύμφωνα με την αποστολή και τις αρμοδιότητές της και με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς. Η πυρκαγιά θα εξελιχθεί σε μία από τις πευκόφυτες περιοχές, δύσβατη και θα χρειαστεί όλο τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 8:30:42 UTC