Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Α. Σαμαρά στον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Ναι στην ανάπτυξη, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
  • [04] Στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος και Π. Μαρκάκης
  • [05] Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [06] Τ. Καραπαναγιώτη: "Προτεραιότητα ο πολίτης"

  • [01] Επίθεση Α. Σαμαρά στον Αλ. Τσίπρα

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εισερχόμενος το πρωί στο γραφείο του, στη λεωφόρο Συγγρού.

    «Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, δείχνει ότι είναι αφελής και επικίνδυνος. Διοτί μόνο ένας αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της πατρίδας μας τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με τη στάση του ζημιώνει διεθνώς τη χώρα.

    "Στο εξής ο ελληνικός λαός θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη", αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σαμαρά.

    [02] Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά "εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό".

    Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Ολάντ προγραμματίστηκε ενόψει του αυριανού άτυπου συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.

    Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [03] Ναι στην ανάπτυξη, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει "να κάνουν περισσότερα" για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, προχωρώντας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και χωρίς να μεγαλώνουν τα ελλείμματα.

    «Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» κι όχι με μέτρα ανάκαμψης, «καθώς δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών- μελών τους το επιτρέπει» δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.

    Σε ερώτηση για τα μέσα που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση στην ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ πρότεινε «έναν καλύτερο καταμερισμό του δημοσιονομικού βάρους» ανάμεσα στις χώρες-μέλη. «Υπάρχουν πολλά μέσα για να φτάσουν εκεί» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

    Η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε χθες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προχωρήσει σε "σοβαρές βελτιώσεις" από τότε που άρχισε η κρίση, επικαλούμενη ως παράδειγμα τις βαθύτατες μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι «η σαφής προτίμηση του ΔΝΤ» είναι το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση της οικονομίας της «να υιοθετηθεί από την πολιτική εξουσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου» και «οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο ταυτοχρόνως με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ».

    [04] Στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος και Π. Μαρκάκης

    Συνεχίζονται οι προσχωρήσεις πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Μετά τους κ.κ. Πλεύρη και Ανατολάκη, σειρά είχαν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Παύλος Μαρκάκης οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Κατά τη συνάντηση, οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία.

    [05] Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που είναι αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν, ουσιαστικά, την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, η οποία επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δραστηριότητα την οποία, όπως επισημαίνει, μπορεί να συνεχίσει. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται "δώρα" εάν υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό από τις "μίζες" των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φέρεται ότι πήρε ο πρώην υπουργός, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Επιπλέον, η κ. Κυβέλου θεωρεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

    [06] Τ. Καραπαναγιώτη: "Προτεραιότητα ο πολίτης"

    Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου παρέστη η νέα υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

    «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παρευρίσκομαι στη συνεδρίαση του Ανώτερου οργάνου του κράτους όσον αφορά στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Γνωρίζω ότι εδώ και δυόμισι χρόνια συντελείται σημαντική δουλειά με τον διπλασιασμό του αριθμού των αποφάσεων για τη διευκόλυνση του πολίτη» παρατήρησε η κ. Καραπαναγιώτη, συμπληρώνοντας ότι «ο πολίτης παραμένει προτεραιότητά μας όπως και η ανάπτυξη της χώρας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 14:30:33 UTC