Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 21,9% "εκτινάχθηκε" τον Μάρτιο η ανεργία
  • [02] Απήχθη 15χρονος στη Χαλκίδα
  • [03] Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση του Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου
  • [04] Β. Πολύδωρας: «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία»
  • [05] Επικοινωνία Πικραμμένου - Τσίπρα, για το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής
  • [06] H κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά των Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου
  • [07] Η πλειοψηφία των Γερμανών εκτιμά ότι τα χειρότερα της κρίσης δεν έχουν έλθει ακόμα

  • [01] Στο 21,9% "εκτινάχθηκε" τον Μάρτιο η ανεργία

    Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στη χώρα, καθώς μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 6,2 μονάδες και «εκτινάχθηκε» τον Μάρτιο εφέτος στο 21,9%. Οι άνεργοι πλέον προσεγγίζουν τα 1,1 εκατ. άτομα, ενώ ειδικά στους νέους η ανεργία «καλπάζει» και αγγίζει το 53%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο εφέτος ανήλθε σε 21,9%, έναντι 15,7% τον Μάρτιο πέρυσι και 21,4% τον Φεβρουάριο 2012.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.075.081 άτομα και αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2011.

    [02] Απήχθη 15χρονος στη Χαλκίδα

    Συναγερμό στην αστυνομία έχει σημάνει η απαγωγή 15χρονου μαθητή, γιου του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι σταμάτησαν το παιδί στη Χαλκίδα, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του το πρωί, το έβαλαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε επικοινωνία των δραστών με την οικογένεια του απαχθέντος για να γνωστοποιήσουν τα κίνητρα της ενέργειάς τους.

    [03] Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση του Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου

    Για φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας, άνανδρης συμπεριφοράς αλλά και «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού» κάνουν λόγο τα πολιτικά κόμματα μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν η Λιάνα Κανέλλη(ΚΚΕ) και Ρένα Δούρου(ΣΥΡΙΖΑ), από τον εκπρόσωπο τύπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη διάρκεια της πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

    Τα περισσότερα κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές που παρίσταται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

    «Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της «Χρυσής Αυγής» κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Όποιοι εκκολάπτουν το "αυγό του φιδιού" παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν.

    «Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

    «Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ», επισημαίνει και το ΚΚΕ.

    «Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής», τονίζει η ΔΗΜΑΡ, με σχετική ανακοίνωση.

    [04] Β. Πολύδωρας: «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία»

    «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, για την επίθεση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά των υποψηφίων του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι πρόκειται για «φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».

    Όπως ειδικότερα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής «η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωί στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα».

    Όπως εξάλλου δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, «βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».

    «Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

    [05] Επικοινωνία Πικραμμένου - Τσίπρα, για το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Παν. Πικραμμένο, είχε λίγο πριν το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή, κατά πληροφορίες, την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

    Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στη διάρκεια της ενημέρωσής του από στελέχη της διοίκησης του Κέντρου, διέκοψε για λίγα λεπτά προκειμένου να απάντήσει σε κλήση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

    [06] H κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά των Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου

    Mε τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η κυβέρνηση την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

    «Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη», αναφέρεται σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τσιόδρα.

    «Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία», προσθέτει.

    «Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει γνωστοποιώντας ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

    [07] Η πλειοψηφία των Γερμανών εκτιμά ότι τα χειρότερα της κρίσης δεν έχουν έλθει ακόμα

    Εάν πάνω από ένας Γερμανός στους δύο εκφράζει ανησυχία για τα οικονομικά, το 70% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα επιβιώσει της κρίσης και θα συνεχίσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια.

    Στην περίπτωση της Ελλάδας, μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών (83%) θεωρεί ότι η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2012 - 10:30:44 UTC