Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: "Θέλουμε αξιοκρατία στο Δημόσιο"
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: «Το σημερινό επεισόδιο να μετατραπεί σε "έξω η Χρυσή Αυγή" από τη Βουλή»
  • [03] Α. Σαμαράς: "Φαινόμενα βαθιάς παρακμής η βία και η πρόκληση"
  • [04] Είκοσι τηλεφωνικές γραμμές για την ενημέρωση των ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών

  • [01] Α. Τσίπρας: "Θέλουμε αξιοκρατία στο Δημόσιο"

    Την εμπιστοσύνη του προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της δημόσιας διοίκησης, εξέφρασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Τάσο Κουράκη, και ενημερώθηκε από τη διοίκηση, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους αποφοίτους της σχολής.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας ότι αυτή οφείλεται κυρίως «στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλουν μια κομματοκρατία, που επιβάλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που -κάθε φορά που αναλαμβάνουν- φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών, που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού».

    «Εμείς δεν θέλουμε να βασιστούμε σ΄ ένα κράτος πελατειακό, έτσι όπως το έστησαν τα δυο κόμματα εξουσίας. Εμείς δεν είμαστε με το κράτος. Είμαστε με τις ανάγκες της κοινωνίας και θέλουμε ένα Δημόσιο αξιοκρατικά δομημένο, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες του πολίτη», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: «Το σημερινό επεισόδιο να μετατραπεί σε "έξω η Χρυσή Αυγή" από τη Βουλή»

    «Το σημερινό να μετατραπεί σε "έξω η Χρυσή Αυγή" από τη Βουλή, ο λαός έχει ένα όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσει, αυτά δεν λύνονται με τα "τους καλούμε, δεν τους καλούμε"» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο επεισόδιο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος γρονθοκόπησε τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ περιέλουσε με νερό τη Ρένα Δούρου.

    Η κ. Παπαρήγα, κάλεσε όλους εκείνους που ψήφισαν τη "Χρυσή Αυγή" να ξανασκεφθούν την ψήφο τους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, ενώ τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ξανασκεφθεί και για όλα εκείνα τα «κινήματα, "χωρίς όνομα"», αλλά και για τη στάση τού ΚΚΕ απέναντι σε αυτά.

    [03] Α. Σαμαράς: "Φαινόμενα βαθιάς παρακμής η βία και η πρόκληση"

    «Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Βέροια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιστατικό βίας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και έριξε νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου

    «Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για την «ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε κάθε φασιστικό αλλά και γενικότερα κάθε αντιδημοκρατικό στοιχείο», έκανε λόγο και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε πως οι δηλώσεις καταδίκης και αποτροπιασμού είναι αυτονόητες αντιδράσεις αλλά δεν αρκούν. Πρόσθεσε, επίσης, πως η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, «προδίδει και αποκρουστική ανανδρία».

    [04] Είκοσι τηλεφωνικές γραμμές για την ενημέρωση των ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει, ότι 20 τηλεφωνικές γραμμές έχουν ήδη διατεθεί για την ενημέρωση του κοινού, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για τα τηλεφωνικά κέντρα με αριθμούς: 213 1361500 και 213 1364500, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές, αλλά και τον τόπο ψηφοφορίας.

    Οι ώρες λειτουργίας είναι για σήμερα Πέμπτη 7/6 και Παρασκευή 8/6 από 08.00 έως 17.00, το Σάββατο 9/6 και την Κυριακή 10/6 από 08.00 έως 15.00 και από τη Δευτέρα 11/6 έως και την Κυριακή των εκλογών 17/6, οι γραμμές θα είναι ανοιχτές από τις 8.00 έως τις 21.00.

    Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr βρίσκεται ηλεκτρονική φόρμα αναζήτησης του εκάστοτε εκλογικού κέντρου.

    Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση που το όνομα ενός εκλογέα δεν είναι γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου δήμου και δεν στερείται του εκλογικού του δικαιώματος, μπορεί να αναζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείται κανονικά το εκλογικό δικαίωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2012 - 12:30:29 UTC