Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Κοντούλη: Δεν μπορεί να λέμε ευρώ πάση θυσία
  • [02] Αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται το απόγευμα
  • [03] Αλαφούζος: «Ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός»
  • [04] Τη στήριξη του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης
  • [05] Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου έδιναν συντάξεις σε πεθαμένους και καρπώνονταν τα χρήματα
  • [06] Eκπτώσεις 30% στα εισιτήρια για διευκόλυνση ψηφοφόρων, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [07] Στα λύκεια οι κωδικοί των υποψηφίων, για το μηχανογραφικό
  • [08] Ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου
  • [09] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 1,25 δισ. ευρώ στις 12 Ιουνίου

  • [01] Ι. Κοντούλη: Δεν μπορεί να λέμε ευρώ πάση θυσία

    Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη μίλησε σήμερα στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Η αποκλειστική συνέντευξη μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [02] Αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται το απόγευμα

    Διαδήλωση στην πλατεία Ομόνοιας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές ενώσεις, ενώ παράλληλες διαδηλώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Αίτημα των διαδηλωτών, όπως αυτό τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι τα κόμματα να σταματήσουν να νομιμοποιούν με την παρουσία τους οποιαδήποτε συζήτηση στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

    Παράλληλα θα ζητήσουν την άρση της νομιμότητας της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο.

    Οι διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί εδώ και ημέρες με αφορμή την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη χθεσινή επίθεση του εκπροσώπου Τύπου και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, γίνεται επιτακτική.

    [03] Αλαφούζος: «Ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός»

    Για μια νέα εποχή του Παναθηναϊκού, πάνω σε ρεαλιστική βάση, έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο γνωστός επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, μίλησε για «ίδρυση μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φέτος θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα και να πάμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

    [04] Τη στήριξη του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

    Όταν η ανεργία καλπάζει πάνω από το 23%, ο ΟΑΕΔ πρέπει να είναι ισχυρός, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά την επίσκεψή του, σήμερα, στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού.

    Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι αυτή την ώρα ο ΟΑΕΔ δοκιμάζεται από την απουσία πόρων και από την έλλειψη προσωπικού και ανέφερε πως είναι επιβεβλημένο να αποκτήσει τη δυνατότητα της διαχείρισης όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και να αποδεσμευτεί από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

    [05] Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου έδιναν συντάξεις σε πεθαμένους και καρπώνονταν τα χρήματα

    Έδιναν εντολή για την καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους και οι ίδιες καρπώνονταν τα χρήματα. Πρόκειται για δύο γυναίκες, υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που φέρονται να υπεξαίρεσαν με αυτό τον τρόπο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του δημοσίου.

    Όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κόλπο είχε ξεκινήσει το 2010 με πρωταγωνιστές τις δύο γυναίκες υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες εντόπιζαν συνταξιούχους που είχαν αποδημήσει, στους λογαριασμούς των οποίων φέρονταν να πίστωναν αναδρομικά από την καταβολή συντάξεων και άλλα ποσά τα οποία όμως στην πραγματικότητα καταβάλλονταν σε δικούς τους λογαριασμούς.

    Μάλιστα, η μία από τις δύο υπαλλήλους, παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί από τα τέλη του 2011, είχε ζητήσει να πηγαίνει αμισθί στο γραφείο για να διεκπεραιώνει υποθέσεις και άλλες εκκρεμότητες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Αστυνομία και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    [06] Eκπτώσεις 30% στα εισιτήρια για διευκόλυνση ψηφοφόρων, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να το διευκολύνει να μεταβεί από τον τόπο διαμονής του στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος.

    Όπως διευκρινίζει η εταιρία, η έκπτωση ισχύει για την αγορά εισιτηρίου μόνον από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μετακινήσεις από 13 έως και 20 Ιουνίου 2012 και για επιβάτες που δεν έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές. Η έκπτωση δεν θα ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.

    Αντίθετα, εκπτώσεις θα ισχύουν για τους επιβάτες του προαστιακού που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

    [07] Στα λύκεια οι κωδικοί των υποψηφίων, για το μηχανογραφικό

    Έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκειά τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει και φέτος την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

    Όπως επισημαίνει στη σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι, με τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, θα επεξεργάζονται και, τελικά, θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr , από τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου έως και την Πέμπτη, 5 Ιουλίου.

    Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

    [08] Ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου

    Διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσής τους, προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών με επείγον έγγραφό του που απέστειλε προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους δήμους της χώρας.

    Ειδικότερα, το υπουργείο προτείνει να χρησιμοποιηθεί το fax, για την αποστολή και λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς και οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Δικτύου «Σύζευξις» των υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών (όπου φυσικά υπάρχει δίκτυο «Σύζευξις»), έτσι ώστε να εκμηδενιστεί και το τηλεπικοινωνιακό κόστος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Επισημαίνεται δε, ότι όπου δεν είναι δυνατή η μετάδοση με fax, πρέπει να βρεθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης, οι οποίοι όμως πρέπει να αφήνουν το «ίχνος» της μεταδιδόμενης πληροφορίας (όχι, όμως, τηλεγράφημα ΟΤΕ).

    Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, θα χρησιμοποιηθούν και τα 5.000 κινητά τηλέφωνα που θα δοθούν σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

    [09] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 1,25 δισ. ευρώ στις 12 Ιουνίου

    Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ύψους 1.250 εκατ. ευρώ και λήξεως 14 Δεκεμβρίου 2012, θα διενεργηθεί την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ, η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2012 - 12:30:42 UTC