Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χάμιλτον νικητής στο γκραν πρι του Καναδά
  • [02] Εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους λόγω κρίσης
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Το κέντρο των εξελίξεων θα "το καθορίσει ο λαός"
  • [04] Βελτιώθηκε σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Κίνας το α' τρίμηνο 2012
  • [05] Πεδίο μάχης το κέντρο του Σαντιάγο με αφορμή τελετή για τον Πινοσέτ
  • [06] «Πυρά» Ολυμπιακού κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου
  • [07] Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως από την πρώτη υποβρύχια διερεύνηση στη Σκιάθο
  • [08] Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο: Το CERN κατέληξε ότι το νετρίνο δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα απ'το φως
  • [09] Αύξηση αιωρούμενων σωματιδίων στη Θεσσαλονίκη λόγω της καύσης ξύλων
  • [10] Ανακαλύφθηκαν τέσσερα νέα γονίδια του πονοκεφάλου
  • [11] Ι. Κοντούλη: Στόχος των Οικολόγων Πράσινων η αυτόνομη καθαρή φωνή τους στη νέα Βουλή
  • [12] Επίθεση κατά πάντων, με σκληρές εκφράσεις, του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [13] Με το... δεξί μπήκε η Κροατία στο EURO 2012

  • [01] Ο Χάμιλτον νικητής στο γκραν πρι του Καναδά

    Ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχτηκε νικητής στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στον Καναδά.

    Ο Βρετανός οδηγός της McLaren έγινε ο έβδομος διαφορετικός οδηγός που πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις σε ισάριθμα γκραν πρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος φέτος.

    Ο Γάλλος Ρομέν Γκροζάν με Lotus ήταν δεύτερος (κορυφαία επίδοση στην καριέρα του) και ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες τρίτος με Sauber.

    Αυτή ήταν η 3η νίκη του Χάμιλτον στο Μόντρεαλ, όπου είχε πανηγυρίσει την πρώτη επιτυχία του σε γκραν πρι, το 2007, μετά από πέντε προσπάθειες.

    [02] Εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους λόγω κρίσης

    Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τις εγκαταλείψεις ζώων με πολλούς ιδιοκτήτες να επιλέγουν την εύκολη λύση, θέλοντας να απαλλαγούν από ένα «οικονομικό βάρος», το οποίο όμως, έχει ψυχή.

    Για ποσοστό αύξησης περιστατικών εγκατάλειψης ζώων της τάξης του 40% σε σχέση με πέρυσι κάνει λόγο στο ΑΜΠΕ η Μυρτώ Ξανθοπούλου από το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr. «Βλέπουμε ξεκάθαρα πως είναι περισσότερα τα περιστατικά παρατημένων σκύλων στους δρόμους λόγω της κρίσης. Είναι πολύ περισσότερα άλλωστε τα καθαρόαιμα», τονίζει.

    H Κλειάννα Μαλαματίνα, υπεύθυνη επικοινωνίας της ενημερωτικής ιστοσελίδας adespoto.gr, δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι έχουν ενημερωθεί από κτηνιάτρους για ιδιοκτήτες που ζήτησαν ευθανασία του ζώου, είτε επειδή δεν μπορούσαν πλέον να το συντηρούν, είτε ?πιο συχνό φαινόμενο- επειδή το ζώο ήταν άρρωστο, πχ με καλαζάρ και οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν ή αδυνατούσαν να αναλάβουν την πολυδάπανη θεραπεία.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Το κέντρο των εξελίξεων θα "το καθορίσει ο λαός"

    Τους επόμενους μήνες, το κέντρο των εξελίξεων θα καθορίζεται από τον λαό και την ετοιμότητά του να παρέμβει και όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι, τόσο ικανότερος θα είναι να σταθεί όρθιοςΒ· τα προβλήματα θα λυθούν με σύγκρουση, και απέναντι σε μια κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης που θα διαχειριστεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, εμείς αντιπαραθέτουμε το ΚΚΕ που θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα και θα είναι η πρωτοπόρα δύναμη για την λαϊκή εξουσία αύριο. Αυτά υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Χαλκίδα την Κυριακή.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι η πάλη ως την λαϊκή εξουσία θα είναι σκληρή και πρόσθεσε ότι «όμως ο λαός πρέπει να σκεφθεί αν είναι πιο σκληρή μια τέτοια μάχη, από την σκληρότητα της βαρβαρότητας που υφίσταται τώρα και η οποία θα ενταθεί».

    [04] Βελτιώθηκε σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Κίνας το α' τρίμηνο 2012

    Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα (Λ.Δ. Κίνας, Χόνγκ Κόνγκ. Μακάο, Ταϊβάν) και τη Μογγολία, κατά το α΄τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το παρελθόν έτος, όπως προκύπτει από έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Πεκίνο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, οι εξαγωγές προς τη Λ.Δ. Κίνας ανήλθαν στα 113,29 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 262,5%. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, σε εξαγωγές καυσίμων (40,86 εκατ. Ευρώ) και βαμβακιού (29,14 εκατ. Ευρώ). Αξιοσημείωτη άνοδος, επίσης, για τον τομέα τροφίμων και ποτών, τα χημικά-πλαστικά και τα απορρίμματα μετάλλων. Οι εισαγωγές από τη Λ.Δ. Κίνας συνέχισαν την καθοδική τους τάση, εμφανίζοντας μείωση κατά -29,9%, στα 518,98 εκατ. ευρώ.

    [05] Πεδίο μάχης το κέντρο του Σαντιάγο με αφορμή τελετή για τον Πινοσέτ

    Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και περίπου 30.000 διαδηλωτών, ξέσπασαν στο κέντρο του Σαντιάγο της Χιλής, κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν του Αουγκούστο Πινοσέτ.

    Οι συγκρούσεις διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες και σε αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι - 14 αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι - ενώ συνελήφθησαν 25 άτομα.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] «Πυρά» Ολυμπιακού κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου

    Μετά το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

    «Περιμέναμε ότι ο αόρατος άνθρωπος που παριστάνει τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. θα είχε ευαισθητοποιηθεί με όσα έγιναν μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο κ. Πιλάβιος όμως δεν πήρε θέση ούτε για τις προκλητικές δηλώσεις του γιατρού της Εθνικής, ο οποίος μας... ενημέρωσε με σύντομη δήλωση του πως: «Ουδεμία επιπλοκή προκλήθηκε ή μπορεί να προκληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις».

    Πρώτον, επιπλοκή υπήρξε και δεύτερον, όλοι οι γιατροί στον κόσμο γνωρίζουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σταματήσει άμεσα ο αθλητής να αγωνίζεται.

    Αν μέχρι τον αγώνα της Τρίτης δεν έχει γίνει αντικατάσταση του ιατρικού τιμ ή αν δεν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, ώστε να μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος να επαναληφθούν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να προστατέψει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της.

    Ας αφήσει ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. τις δημόσιες σχέσεις και την προστασία στις παρεούλες και ας ασχοληθεί επιτέλους με την υγεία των αθλητών και με το ποδόσφαιρο».

    [07] Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως από την πρώτη υποβρύχια διερεύνηση στη Σκιάθο

    Σημαντικά αποτελέσματα για την ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου της Σκιάθου, αποκάλυψε η πρώτη συστηματική υποβρύχια διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, από τις 14 έως 25 Μαΐου.

    Στο «παλαιό» λιμάνι, η θέση του οποίου συμπίπτει με αυτήν του αρχαίου λιμένα, εντοπίστηκε αρχαίος κυματοθραύστης επί του οποίου σώζεται τμήμα μώλου βυζαντινών χρόνων.

    Μεγάλος αριθμός κεραμικών οστράκων κυρίως διάσπαρτα τμήματα αμφορέων, εντοπίστηκαν και στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του Ενετικού Φρουρίου Μπούρτζι, καθώς και στη λιμενολεκάνη του «παλαιού» λιμανιού.

    [08] Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο: Το CERN κατέληξε ότι το νετρίνο δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα απ'το φως

    Ο Αϊνστάιν ξαναβολεύτηκε καλύτερα στο βάθρο του, αφού η θεωρία του ότι τίποτε δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, δεν απειλείται πλέον. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι επιστήμονες που είχαν κάνει πέρυσι τον Σεπτέμβριο τον «αιρετικό» ισχυρισμό ότι το υποατομικό σωματίδιο νετρίνο είναι οριακά ταχύτερο από το φως, τώρα παραδέχονται τους λανθασμένους υπολογισμούς τους.

    Ο διευθυντής ερευνών του CERN Σέρτζιο Μπερτολούτσι, εκ μέρους της επιστημονικής κοινοπραξίας OPERA, που είχε κάνει την αρχική μέτρηση, ανακοίνωσε, σε συνέδριο για την φυσική των νετρίνων και την αστροφυσική στην Ιαπωνία, ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, τα εν λόγω σωματίδια ταξιδεύουν σχεδόν ακριβώς με την ταχύτητα του φωτός - αλλά όχι πιο γρήγορα.

    [09] Αύξηση αιωρούμενων σωματιδίων στη Θεσσαλονίκη λόγω της καύσης ξύλων

    Δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στο περιβάλλον όπως προκύπτει από στοιχεία που αφορούν στην ατμοσφαιρική ρύπανση της Θεσσαλονίκης. Αν και η μείωση των εισοδημάτων είχε και θετικές επιπτώσεις, με την μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων και γενικότερα των μετακινήσεων, εντούτοις η στροφή των καταναλωτών στην καύση ξύλων για θέρμανση, οδήγησε σε μια μέση αύξηση της τάξης του 17% τις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων για το 2011.

    Η ατμόσφαιρα αναμένεται να επιβαρυνθεί επιπλεόν από Σεπτέμβριο, με την επικείμενη εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης οπότε και οι καταναλωτές θα στραφούν μαζικά στη χρήση ξύλων για τη θέρμανση.

    «Ενα παραδοσιακό τζάκι εκλύει 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια από έναν λέβητα κεντρικής θέρμανσης που καίει πετρέλαιο» εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο Δρ. Χημικός μηχανικός, προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάξιμος Πετρακάκης.

    [10] Ανακαλύφθηκαν τέσσερα νέα γονίδια του πονοκεφάλου

    Μια διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε έξι γονίδια που προδιαθέτουν ένα άνθρωπο για πονοκεφάλους.

    Τέσσερα από αυτά τα γονίδια ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά, ενώ για τα άλλα δύο, που είχαν εντοπισθεί παλαιότερα, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή τους.

    Ήταν η τρίτη έρευνα που εντόπισε γονίδια σχετικά με τον πονοκέφαλο, αλλά η πρώτη που εστιάσθηκε στην πιο κοινή μορφή ημικρανίας. Προς το παρόν πάντως, η ανακάλυψη δεν πρόκειται να βοηθήσει όσους υποφέρουν από ημικρανίες, αλλά μια μέρα, μετά από χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες.

    Οι ημικρανίες, εκτός από περιβαλλοντικές αιτίες που μπορούν να τις πυροδοτήσουν, έχουν γενετική βάση και μόλις τώρα οι επιστήμονες αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους σχετικούς γενετικούς παράγοντες.

    [11] Ι. Κοντούλη: Στόχος των Οικολόγων Πράσινων η αυτόνομη καθαρή φωνή τους στη νέα Βουλή

    Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη περιόδευσε στην Αρκαδία και την Κορινθία και σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι να έχει μία αυτόνομη, καθαρή φωνή στη νέα Βουλή.

    Το μόνο που απαιτούμε είναι να καταστραφεί το πελατειακό κράτος, διότι αν διατηρηθεί, θα έχει στόχο την μακροημέρευση, πολιτική και οικονομική, του πολιτικού προσωπικού των κυβερνώντων''. Προσθέτοντας πως "οι πολίτες έδωσαν μήνυμα ότι δεν πιστεύουν σε μονοκομματικές κυβερνήσεις και σε Μεσσίες''.

    [12] Επίθεση κατά πάντων, με σκληρές εκφράσεις, του Ν. Μιχαλολιάκου

    Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

    Ταυτόχρονα κάλυψε πλήρως τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

    Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δεν ήταν η >>κηδεία<<, αλλά η >>ανάσταση<< της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε.

    Χαρακτήρισε >>ψόφια<< τη Ν.Δ. και τόνισε ειρωνικά: >>Ο Αντώνης (Σαμαράς) και ο Προκόπης (Παυλόπουλος) θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;<<.

    >Γελοίο<< χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, >κοράκι του Μνημονίου<< τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. , Φώτη Κουβέλη, >τραμπούκα<< τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ επιτέθηκε εναντίον του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλλα καθώς και άλλων συναδέλφων του και ΜΜΕ.

    [13] Με το... δεξί μπήκε η Κροατία στο EURO 2012

    Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς επικράτησε 3-1 της Ιρλανδίας, στο δεύτερο χρονικά ματς του 3ου ομίλου της διοργάνωσης στο Πόζναν, με τον Μάντζουκιτς να πετυχαίνει δύο γκολ (3', 48΄), ενώ στο 43΄ σκόραρε και ο Γέλαβιτς. Για το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λέντζερ στο 19΄.

    Ο Μάριο Μάτζουκιτς σημειώσει δύο από τα τρία γκολ στην σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Ιρλανδίας και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Ο 26χρονος υψηλόσωμος επιθετικός συγκέντρωσε το 37% των ψήφων, αφήνοντας δεύτερο στις προτιμήσεις τον συμπαίκτη του, Λούκα Μόντριτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 8:30:28 UTC