Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει η διαδικασία των διευρευνητικών εντολών
  • [02] Μ. Ραχόι: "Θα μεταδώσουμε μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ"
  • [03] Η G7 θέλει να συνεργαστεί με την Ελλάδα
  • [04] Πρώτο βραβείο για τις "Άλπεις" στην Αυστραλία
  • [05] Εκτός Βουλής η Φ.Γεννηματά - τη θέση της καταλαμβάνει ο Θ.Παφίλης
  • [06] Η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί υπερβολικά, δήλωσε ο Γερμανός υφυπ. Οικονομικών

  • [01] Αρχίζει η διαδικασία των διευρευνητικών εντολών

    Από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία των διευρευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Στις 10 το πρωί ο υπουργός εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής Βύρων Πολύδωρα και θα τον ενημερώσει για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

    Στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια, για τα αποτελέσματα των εκλογών και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά για να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

    [02] Μ. Ραχόι: "Θα μεταδώσουμε μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ"

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες μέλη της G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, είχαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τηλεφωνική διάσκεψη ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο Λος Κάμπος του Μεξικού, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετείχαν στην τηλεφωνική διάσκεψη", διευκρίνισε ο Ραχόι στον Τύπο.

    "Πιστεύω ότι αυτό που θα μεταδώσουμε είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ", τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στη G20 αλλά είναι συχνά προσκεκλημένη στις συνόδους κορυφής της.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και συντόνισαν τη θέση τους ενόψει της έβδομης συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο του δυτικού Μεξικού.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [03] Η G7 θέλει να συνεργαστεί με την Ελλάδα

    Οι υπουργοί Οικονομίας της G7, της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ανακοίνωσαν τις πρωτες πρωινές ώρες σήμερα ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών.

    "Σημειώνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί προσεχώς και είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη σεβόμενη τις δεσμεύσεις της", αναφέρει η G7 στην ανακοίνωσή της.

    Ταυτόχρονα οι υπουργοί Οικονομίας "εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση της ευρωζώνης να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας στους κόλπους της ευρωζώνης".

    Επιμέλεια: Α.Γεωργίου

    [04] Πρώτο βραβείο για τις "Άλπεις" στην Αυστραλία

    'Αλλη μια ελληνική επιτυχία το Σαββατοκύριακο. Αυτή τη φορά στην Αυστραλία! Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «'Αλπεις» κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, μεταξύ 12 υποψηφίων, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 60.000 δολαρίων.

    Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απονέμεται σε αναγνώριση «θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών». Με αυτή τη λογική, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, η Ρέιτσελ Γουορντ (του ''Against All Odds'' και του ''Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας''), εξήγησε την επιλογή: «Οι '''Αλπεις'' συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι '''Αλπεις'' αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

    Όπως σχολίασε η εφημερίδα Sidney Morning Herald, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».

    [05] Εκτός Βουλής η Φ.Γεννηματά - τη θέση της καταλαμβάνει ο Θ.Παφίλης

    Εκτός Bουλής έμεινε την τελευταία στιγμή η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας τη θέση της στον πρώτο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

    Έτσι, στη νέα βουλή, από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων από τη ΝΔ εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουϊκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

    [06] Η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί υπερβολικά, δήλωσε ο Γερμανός υφυπ. Οικονομικών

    Η Γερμανία περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονονικών Στέφεν Κάμπετερ και πρόσθεσε πως μελλοντικές δόσεις του δανείου συνδέονται με τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις.

    Ο ίδιος τόνισε όμως πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πιεστεί πολύ σκληρά για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει τάση για την άμβλυνση της πίεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2012 - 6:30:30 UTC