Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισοδιακή απόπειρα ληστείας τράπεζας στο Ροδολίβος Σερρών
  • [02] Η ΕΕ ελπίζει να σχηματιστεί "σύντομα" κυβέρνηση στην Ελλάδα
  • [03] Ο Λ. Ποντόλσκι, πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Γερμανία - Δανία στο EURO 2012
  • [04] Τι δήλωσαν άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [05] Μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη
  • [06] Τηλεκοντρόλ και διακόπτες, οι πιο μολυσμένες επιφάνειες στα ξενοδοχεία
  • [07] Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων
  • [08] Μ. Μόντι: «Η ελληνική ψήφος είναι και ένα μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη»

  • [01] Επεισοδιακή απόπειρα ληστείας τράπεζας στο Ροδολίβος Σερρών

    Σκηνές >>Φαρ Ουεστ<< διαδραματίστηκαν το πρωί στο Ροδολίβος Σερρών, όπου τουλάχιστον τέσσερα άτομα αποπειράθηκαν να ληστέψουν υποκατάστημα της >>Αγροτικής Τράπεζας<<, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματίες ή θύματα.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί σε κεντρικό σημείο του χωριού, την ώρα, μάλιστα, που έξω από την τράπεζα περίμεναν κάτοικοι της περιοχής να ανοίξει το υποκατάστημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία, τρεις άγνωστοι με βαριοπούλα έσπασαν τη τζαμαρία της τράπεζας, προσπαθώντας να εισέλθουν στο εσωτερικό της. Ωστόσο, η ενεργοποίηση του συναγερμού εκτιμάται ότι χάλασε τα σχέδια των δραστών.

    [02] Η ΕΕ ελπίζει να σχηματιστεί "σύντομα" κυβέρνηση στην Ελλάδα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσαν σήμερα από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι ελπίζουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα επιτρέψει να δημιουργηθεί «σύντομα» μια κυβέρνηση, ενώ δεσμεύθηκαν για την υποστήριξη της ΕΕ προς την Αθήνα.

    «Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα ως μέλος της οικογένειας της ΕΕ και της ευρωζώνης. Είμαστε έτοιμοι να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε τη βοήθειά μας», προσθέτουν οι Ρομπάι και Μπαρόζο στην ανακοίνωσή τους από το Μεξικό, όπου έχουν μεταβεί για να εκπροσωπήσουν την ΕΕ στη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της Ομάδας των 20 (G20).

    «Το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup, είναι η βάση στην οποία θα χτίσουμε για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη, την ευημερία και την εργασία για τον ελληνικό λαό. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πετύχει αυτούς τους στόχους», καταλήγουν οι δύο άνδρες.

    Επιμέλεια: Ε.Μορώνη

    [03] Ο Λ. Ποντόλσκι, πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Γερμανία - Δανία στο EURO 2012

    Ο Λούκας Ποντόλσκι ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Γερμανία-Δανία (2-1) για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Β` ομίλου στο EURO 2012.

    Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και οδήγησε τα «πάντσερ» στην κορυφή του Β΄ ομίλου με εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες.

    Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

    [04] Τι δήλωσαν άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα

    Μια καλύτερη μέρα για τη χώρα και το λαό της περιμένουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει πάση θυσία να ανακοπεί η αρνητική πορεία ενός τόπου τόπου με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

    Το ΑΜΠΕ επικοινώνησε με ανθρώπους της τέχνης και ζήτησε τα σχόλιά τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθέτης - ηθοποιός): Είναι ένα αποτέλεσμα επικίνδυνο. Για όποιον θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο είναι αποτέλεσμα που προκαλεί μια αβεβαιότητα. Για όποιον θέλει να το δει μισογεμάτο, όπως εγώ, είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνει επιτέλους μία κυβέρνηση για την Ελλάδα, με προσγειωμένες και προοδευτικές αντιλήψεις και σίγουρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και τονίζω τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ακριβώς γιατί αισθάνομαι βαθύτατα Έλληνας. Στις προηγούμενες εκλογές ο Έλληνας ψήφισε για το παρελθόν του, ενώ τώρα ψήφισε για το μέλλον του».

    Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης): «Ο ελληνικός λαός ψήφισε και πάλι με σοφία. Έδωσε την πρωτοκαθεδρία στη Νέα Δημοκρατία και έτσι ψήφισε Ευρώπη, ευρώ και με την ψήφο του διεκδικεί την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί θεωρώ τον Αντώνη Σαμαρά σοβαρό και συναινετικό πρόσωπο, μία ήρεμη δύναμη που αυτή τη στιγμή χρειάζεται η δοκιμαζόμενη χώρα μας».

    [05] Μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη

    Το μη επανδρωμένο διαστημικό αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας X-37Β προσγειώθηκε το Σάββατο στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνιας αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία μια αποστολή 469 ημερών σε τροχιά γύρω από τη Γη.

    Το Χ-37Β, το δεύτερο διαστημικό μη επανδρωμένο, επαναχρησιμοποιούμενο αεροπλάνο του στρατού, πραγματοποίησε πειράματα όσο βρισκόταν σε τροχιά, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διαστημική υπηρεσία της πολεμικής αεροπορίας.

    Η πτήση του πρώτου Χ-37Β, το 2010, είχε διαρκέσει επτά μήνες.

    Πολλές φήμες και εικασίες είχαν διατυπωθεί για την απόρρητη φύση του προγράμματος αυτού. Ορισμένοι υποστήριζαν ότι το διαστημικό αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ή για να αναπτύσσει μικρούς δορυφόρους. Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν την στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, κάτι που η αμερικανική πολεμική αεροπορία διαψεύδει κατηγορηματικά.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Τηλεκοντρόλ και διακόπτες, οι πιο μολυσμένες επιφάνειες στα ξενοδοχεία

    Καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα μικρόβια αφθονούν στα δωμάτια πολλών ξενοδοχείων και μάλιστα όχι μόνο σε αναμενόμενα μέρη, όπως οι λεκάνες στις τουαλέτες και οι νιπτήρες.

    Σύμφωνα με την μελέτη, εκτός από τα μπάνια, οι πιο μολυσμένες επιφάνειες είναι τα τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες του φωτός (πορτατίφ ή άλλοι) δίπλα στα κρεβάτια, ενώ δεν πάνε πίσω και τα πλήκτρα των τηλεφώνων.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το "Science", ερεύνησαν τα αμερικανικά ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

    [07] Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

    «H πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στον οποίο συμμετέχει και η Αυστραλία, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε ώρες εργασίας, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολιτικές και μέτρα ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο σύστημα συνταγογράφησης, που όμως απαιτούν χρόνο για να ευοδώσουν». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέουσε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Lateline του αυστραλιανού ABC.

    Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι «παρά τις αντιρρήσεις της Α. Μέρκελ, η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου είναι η μόνη ρεαλιστική προς την κατεύθυνση της επιβίωσης και εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης όπως και η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

    [08] Μ. Μόντι: «Η ελληνική ψήφος είναι και ένα μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη»

    «Στην Ελλάδα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση για να τύχουν σεβασμού οι δεσμεύσεις με την Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κατά την άφιξή του στο Μεξικό, για την διεξαγωγή της συνόδου του G8.

    «Η ελληνική ψήφος είναι και ένα μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη, προσφέρει μια πιο γαλήνια προοπτική για την Ευρώπη και για το κοινό της νόμισμα», εκτίμησε ο κ. Μόντι ενώ υπογράμμισε ότι «σε ότι αφορά, δε, την ανάπτυξη, γνωρίζετε τις θέσεις της Ιταλίας, πιστεύω ότι ο κατάλληλος χρόνος πλησιάζει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2012 - 8:30:29 UTC