Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημιουργήθηκε σούπερ-κάμερα με ανάλυση ενός gigapixel
  • [02] Στα ύψη το κόστος δανεισμού της Ισπανίας
  • [03] ΔΗΜΑΡ: "Συμφωνία τριών κομμάτων να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο"
  • [04] SPD: "Θανατηφόρα η δόση του φαρμάκου λιτότητας στην Ελλάδα"
  • [05] Κ. Τζαβάρας: "Γόνιμο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου"
  • [06] Συγχαρητήρια επιστολή της Α. Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά
  • [07] Ειδικά κλιμάκια εργασίας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ταχύτερη απονομή συντάξεων
  • [08] Ναυάγιο πλοίου με 200 πρόσφυγες, ανοικτά της Αυστραλίας

  • [01] Δημιουργήθηκε σούπερ-κάμερα με ανάλυση ενός gigapixel

    Ερευνητές του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β. Καρολίνας στις ΗΠΑ, δημιούργησαν για πρώτη φορά μία σούπερ-κάμερα, η οποία έχει ανάλυση ένα gigapixel, σπάζοντας έτσι το φράγμα των megapixel.

    Όπως είπαν, σε πέντε χρόνια η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει πλέον ενσωματωθεί σε καταναλωτικές συσκευές που θα κυκλοφορούν στην αγορά.

    Η ψηφιακή μηχανή τραβά φωτογραφίες που αποτελούνται από ένα δισεκατομμύριο pixel η κάθε μία, περίπου 1.000 φορές περισσότερα από τις εικόνες των συμβατικών καμερών, γεγονός που επιτρέπει στην μηχανή να συλλαμβάνει λεπτομέρειες που έως τώρα έμεναν αόρατες. Η κάμερα έχει τόσο μεγάλη ανάλυση που μπορεί να φωτογραφήσει ένα αντικείμενο πλάτους 3,8 εκατοστών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Με άλλα λόγια, η μηχανή φωτογραφίζει πράγματα που οι φωτογράφοι δεν βλέπουν, αλλά ανακαλύπτουν εκ των υστέρων, όταν βλέπουν την φωτογραφία.

    Η πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή ζυγίζει 93 κιλά (δεν είναι ακόμα φορητή!) και έχει διαστάσεις 75Χ75Χ50 εκατοστά.

    [02] Στα ύψη το κόστος δανεισμού της Ισπανίας

    Νέα μεγάλη αύξηση στο κόστος δανεισμού της Ισπανίας σημειώθηκε στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων της χώρας. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διέθεσε συνολικά ομόλογα 2,22 δις. ευρώ, πάνω από το στόχο της δημοπρασίας που ήταν 2 δις. ευρώ, αλλά το κόστος δανεισμού συνέχισε να αυξάνεται.

    Η μέση απόδοση για τα ομόλογα λήξης 2014 έφθασε το 4,706% από 2,069% τον Μάρτιο, ενώ για τα ομόλογα λήξης το 2015 η απόδοση έφθασε το 5,547% από 4,876% και για τα ομόλογα λήξης 2017 ξεπέρασε το 6% και διαμορφώθηκε στο 6,072%.

    [03] ΔΗΜΑΡ: "Συμφωνία τριών κομμάτων να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο"

    Τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «Τη μείωση στο δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου».

    Ερωτηθείς για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε: «Νομίζω ότι και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα. Το βασικό που ήθελε η τρόικα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

    [04] SPD: "Θανατηφόρα η δόση του φαρμάκου λιτότητας στην Ελλάδα"

    «Επί της ουσίας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», επισημαίνει ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και χαρακτηρίζει "θανατηφόρα" τη δόση του φαρμάκου λιτότητας που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από τους Μέρκελ και Σαρκοζί.

    Παρομοιάζει δε κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με "κλεπταποδόχους", οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από την φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

    [05] Κ. Τζαβάρας: "Γόνιμο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου"

    «Από τη στιγμή που όλοι λένε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση, από εκεί και πέρα ξεκινά ένα γόνιμο έδαφος για την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία είναι μια δυναμική διαδικασία, δηλαδή δεν σημαίνει ότι, συλλήβδην, θα απορριφθούν τα επιχειρήματα που έχουμε...» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Εκτίμησε πως θα ωριμάσουν οι συνθήκες και στο θέμα του εκλογικού νόμου σημειώνοντας ότι «ο κύκλος της μεταπολίτευσης που έκλεισε δίνει χώρο για να ξεκινήσει ένας καινούργιος, ο οποίος έχει ανάγκη και από νέα μέσα συμβολικής έκφρασης κάποιων συγκεκριμένων κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών. Είναι προς συζήτηση, όχι μόνο ο εκλογικός νόμος, αλλά και αυτό το φρεσκάρισμα που χρειάζεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

    Σε ό,τι αφορά στην εξεταστική που έχει ζητήσει η ΝΔ για την οικονομία υπογράμμισε: «Έχουμε δεσμευτεί ότι μια εξεταστική για το χρέος πρέπει να γίνει. Και, για το ΠΑΣΟΚ, πρέπει αυτό να αποτελέσει μια έντιμη στάση ξεκαθαρίσματος όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σχετικά με αυτό το θέμα».

    [06] Συγχαρητήρια επιστολή της Α. Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά

    Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

    Η επιστολή, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την καγκελαρία, έχει ως εξής:

    «Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,

    Σας συγχαίρω εγκαρδίως για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια δύσκολη στιγμή, κατά την οποία στρέφονται μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες προς εσάς και την κυβέρνησή σας. Για την μελλοντική σας εργασία ως πρωθυπουργός, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή τύχη. Προσβλέπω με χαρά στη συνεργασία, η οποία θα ενισχύσει και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,

    Άγκελα Μέρκελ».

    [07] Ειδικά κλιμάκια εργασίας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ταχύτερη απονομή συντάξεων

    Ειδικά κλιμάκια εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, αποφάσισε να συγκροτήσει η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

    Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι και τη στιγμή πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευτεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη συγκρότηση των κλιμακίων αυτών θα μειωθεί κατά 30% ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση της σύνταξης.

    Στις υπηρεσίες του ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ ο χρόνος αναμονής ξεκινά από 18 μήνες και φθάνει ως τα 4 χρόνια στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

    [08] Ναυάγιο πλοίου με 200 πρόσφυγες, ανοικτά της Αυστραλίας

    Ενα πλοίο που μετέφερε 200 πρόσφυγες ναυάγησε σε ινδονησιακά ύδατα σε απόσταση 2200 χιλιομέτρων ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, βόρεια της Νήσους των Χριστουγένων.

    Πολεμικό αεροσκάφος της Αυστραλίας ανέφερε ότι εντοπίσθηκαν επιζώντες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

    Συχνά επικίνυδνα και υπερφορτωμένα πλοία που μεταφέρουν παράνομα πρόσφυγες αποπλέουν από την Ινδονησία με προορισμό της Νήσου των Χριστουγέννων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 June 2012 - 10:30:30 UTC