Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοι ορκίζονται νέοι υπουργοί
  • [02] Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών
  • [03] Η Fiat "εξαναγκάζεται" να επαναπροσλάβει αριστερούς εργάτες
  • [04] Μικροεπεισόδια στην Ελληνική Χαλυβουργία με απεργοσπάστες
  • [05] Η αεροπορική Air France "διώχνει" με εθελούσια έξοδο 5.000 άτομα
  • [06] Μέσι: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα»
  • [07] Ο οίκος MSCI εξετάζει την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου
  • [08] Εκρηκτικά εντοπίστηκαν κοντά σε πυρηνικό σταθμό της Σουηδίας

  • [01] Ποιοι ορκίζονται νέοι υπουργοί

    Στις 19:00 θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της Κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως έγινε γνωστό.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν.

    Παράλληλα έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς.

    Κατά τις υπαρχουσες, μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο κατάλογος των νέων υπουργών έχει ως εξής:

    1)Υπουργείο Οικονομικών

    Υπουργός: Βασίλης Ράπανος

    Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας. Θα υπάρχει και υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες, ενδεχομένως ο οικονομολόγος Γιώργος Μαυραγάνης.

    2)Υπουργείο Εσωτερικών

    Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης

    3)Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

    Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

    Αναπληρωτής: Κώστας Τζαβάρας

    Υφυπουργος: Γρηγόρης Τσάλτας

    Υφυπουργός: Θόδωρος Παπαθεοδώρου

    4)Υπουργείο Εξωτερικών

    Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

    5)Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας

    Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος

    6)Υπουργείο Τουρισμού

    Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

    7)Υπουργείο Ναυτιλίας

    Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης

    8)Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών

    Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

    Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς

    Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης

    Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

    9)Υπουργείο Υγείας

    Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος

    Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς

    10)Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Υπουργός: Νίκος Δένδιας

    11)Υπουργείο Δικαιοσύνης

    Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης

    12)Υπουργείο Γεωργίας

    Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης

    Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

    13)Υπουργείο Περιβάλλοντος

    Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος

    14)Υπουργείο Εργασίας

    Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

    Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

    15)Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εκλήθη στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται στο υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικοί έλεγχοι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα και ως την προσεχή Δευτέρα (25/6) αναμένεται -εκτός απροόπτου- να αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες στα λύκεια της χώρας.

    Άλλωστε, ενόψει της ανακοίνωσης των βαθμολογιών, ήδη είναι έτοιμη σχετική εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας Ευφ. Κιάου προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός αναφέρει ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το απόγευμα ώστε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όλα να είναι έτοιμα και τη Δευτέρα το μεσημέρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια.

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχίσει να "τρέχει" η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.

    [03] Η Fiat "εξαναγκάζεται" να επαναπροσλάβει αριστερούς εργάτες

    Δικαστήριο της Ρώμης με απόφασή του όρισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat οφείλει να επαναπροσλάβει εκατόν σαράντα πέντε εργάτες της παραγωγικής μονάδας του Πομιλιάνο Ντ' Άρκο, κοντά στην Νάπολη, εγγεγραμμένους στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

    Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν μείνει χωρίς δουλειά, εξαιτίας της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας του Τορίνου, κατά την δημιουργία της νέας εταιρίας Newco, να μην τους συμπεριλάβει στο προσωπικό προς επαναπρόσληψη.

    Το συνδικάτο Cgil, υποστήριξε ανέκαθεν ότι "η συγκεκριμένη διάκριση οφειλόταν στην πολιτική τοποθέτηση των μελών του", τονίζοντας, παράλληλα, ότι "λόγω της στάσης της εργοδοσίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του στο Πομιλιάνο μειώθηκε από τους τριακόσιους ογδόντα δυο στους διακόσιους επτά.

    Η ετυμηγορία βασίστηκε στη θέση της εισαγγελίας ότι δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα άτομα που επελέγησαν για να εργασθούν στην νέα εταιρία Newco, δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, του Cgil.

    Πέρα από την επαναπρόσληψη των εκατόν σαράντα πέντε εργατών, σε δεκαεννέα περιπτώσεις η Fiat πρέπει να καταβάλλει και χρηματικές αποζημιώσεις.

    [04] Μικροεπεισόδια στην Ελληνική Χαλυβουργία με απεργοσπάστες

    Μικρής έκτασης επεισόδια και μικροτραυματισμοί, έγιναν πριν από λίγη ώρα στην είσοδο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στον Ασπρόπυργο, όταν περίπου 40 εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι, επιχείρησαν και πέτυχαν να μπουν στο κτίριο προκειμένου να εργασθούν.

    Αυτή την ώρα, περίπου 100 απεργοί, βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου και προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους τους που εργάζονται να αποχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν για 235η ημέρα την απεργία, ενώ στις 5 Ιουνίου δικαστήριο έκρινε παράνομη την κινητοποίηση για τυπικούς λόγους.

    Σήμερα επίσης, επρόκειτο να διεξαχθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία ματαιώθηκε διότι δεν προσήλθε η εργοδοτική πλευρά.

    [05] Η αεροπορική Air France "διώχνει" με εθελούσια έξοδο 5.000 άτομα

    Η αεροπορική εταιρεία Air France, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση σε διάστημα δύο ετών ως το Δεκέμβριο του 2013 περισσοτέρων των 5.000 θέσεων εργασίας, δεσμευόμενη να μην προχωρήσει σ' αυτή την περίοδο σε καμιά απόλυση.

    Η διεύθυνση της εταιρείας εξήγησε στους εκπροσώπους του προσωπικού πως από το Δεκέμβριο του 2011 ως το Δεκέμβριο του 2013 θα έχει καταργήσει 5.122 θέσεις εργασίας, σε συνολικό δυναμικό 49.301 εργαζομένων, χάρη σ' ένα πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων και ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

    [06] Μέσι: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα»

    Ο Λιονέλ Μέσι ορκίστηκε «αιώνια πίστη» στην Μπαρτσελόνα, καθώς εξέφρασε την επιθυμία να περάσει ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα του στους «μπλαουγκράνα». Με δηλώσεις του από την Μπογκοτά, όπου βρίσκεται ενόψει του αυριανού φιλικού της Αργεντινής με την Κολομβία, ο σούπερ σταρ των Καταλανών δήλωσε: «Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου και θα ήθελα να περάσω ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα μου εκεί, ώσπου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση».

    [07] Ο οίκος MSCI εξετάζει την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου

    Ο διεθνής οίκος MSCI, ο οποίος καταρτίζει χρηματιστηριακούς δείκτες για τη χρήση των επενδυτών, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές (emerging markets) από τις αναπτυγμένες αγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Ο οίκος σημείωσε ότι μπορεί να σταματήσει τον υπολογισμό του δείκτη MSCI για την Ελλάδα, αν συνεχισθεί η μείωση των τιμών των μετοχών. Η στάθμιση του δείκτη MSCI της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη MSCI, μειώθηκε στο 0,03% τον προηγούμενο μήνα από 0,16% που ήταν τον Μάιο του 2010. Ο οίκος αναφέρει ότι θα εξετάσει τη μετακίνηση της Ελλάδας σε αυτόνομο καθεστώς, εάν η χώρα φύγει από το ευρώ.

    [08] Εκρηκτικά εντοπίστηκαν κοντά σε πυρηνικό σταθμό της Σουηδίας

    Εκρηκτικά εντοπίστηκαντην Τετάρτη κάτω από ένα φορτηγό μέσα στον περίβολο του πυρηνικού σταθμού στο Ρίνγκχαλς της νότιας Σουηδίας, του μεγαλύτερου στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και ο ενεργειακός όμιλος Vattenfall που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

    Τα εκρηκτικά που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας "δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές" στον πυρηνικό σταθμό του Ρίνγκχαλς, διευκρίνισε ο όμιλος Vattenfall σε ανακοίνωσή του.

    Η εκρηκτική ύλη, μεγέθους μιας μικρής γροθιάς, βρέθηκε κάτω από φορτηγό, από έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο την ώρα που το όχημα εκινείτο μέσα στον περίβολο των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

    Η αρμόδια σουηδική Αρχή για την πυρηνική ασφάλεια (SSM) ανακοίνωσε ότι το επίπεδο πυρηνικής ασφαλείας αυξήθηκε κατά μια βαθμίδα, στο δεύτερο επίπεδο, προληπτικά και "μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες".

    Επιμέλεια: Άννα Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 June 2012 - 12:30:31 UTC