Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης
  • [02] Αμφίβολη ακόμα και η "πράσινη ανάπτυξη"
  • [03] Δηλώσεις Βενιζέλου για τη σημερινή επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου
  • [04] Δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη
  • [05] Μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα Κύπρου
  • [06] Ισπανία - Γαλλία απόψε για το τρίτο «εισιτήριο» των ημιτελικών του EURO
  • [07] Ένα σπάνιο είδος ρινόκερου γεννήθηκε σε αιχμαλωσία στην Ινδονησία
  • [08] Κινητή Μονάδα Οδοντοτιάτρων από το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Δεν άφησε θύματα η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών στη Σουμάτρα

  • [01] Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης

    Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ανάμεσα στα συμφωνηθέντα, είναιη αύξηση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ από το 2013, να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, να καταργηθεί το μέτρο της εφεδρείας, να επανέλθει η μετενέργεια, να αντικατασταθεί το τέλος ακινήτων και να μην υπάρξουν περικοπές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    [02] Αμφίβολη ακόμα και η "πράσινη ανάπτυξη"

    Το αμφιλεγόμενο κείμενο το οποίο τιτλοφορείται "Το Μέλλον που Θέλουμε" υιοθετήθηκε επίσημα χθες ως η τελική διακήρυξη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Rio+20).

    Το κείμενο 49 σελίδων που πρότεινε η οικοδέσποινα Βραζιλία έγινε αποδεκτό από τις 193 χώρες που έλαβαν μέρος στην τριήμερη σύνοδο. Προτείνει την υιοθέτηση της "πράσινης οικονομίας" κι ένα πιο βιώσιμο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο. Ορίζει ότι σαφέστεροι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη θα πρέπει να τεθούν ως το 2015, αν και δεν προβλέπει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους.

    Το κείμενο αυτό επικρίθηκε από αρκετές πλευρές για την αοριστία και την έλλειψη φιλοδοξίας του.

    [03] Δηλώσεις Βενιζέλου για τη σημερινή επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου

    «Ησημερινή επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκει δυστυχώς την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολύ διαφορετική από αυτήν που ονειρεύτηκε και θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να κερδίσουμε το έδαφος που χάθηκε σε σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την ανάπτυξη, την απασχόληση, το ενδιαφέρον για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα των πολιτών».

    Επιπλέον, σημείωσε ότι για την προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία και ενώ το κόμμα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο, «η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι απλώς μια ιστορική και ηθική υποχρέωση, αλλά μια επίκαιρη πολιτική παρότρυνση για μια στάση που είναι πάντα πατριωτική, λαϊκή, ριζοσπαστική, μέσα στις σημερινές συνθήκες: Με την Ελλάδα ισότιμη και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη, με τους Έλληνες ξανά ασφαλείς και αισιόδοξους».

    [04] Δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη

    Το αίτημα της "Blue Star Ferries" για ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Blue star patmos" στη γραμμή Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, από 12/07, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

    Έτσι το patmos που αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τα επίσημα δρομολόγιά του περίπου από τις 12 του μήνα.

    Να σημειωθεί ότι η NEL που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη, έχει αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του "Blue star patmos" καθώς όπως υποστηρίζει στη συγκεκριμένη γραμμή δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία από τρείς εταιρείες και οι συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη περίοδο καλύπτονται επαρκέστατα.

    [05] Μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα Κύπρου

    Πρωτοφανής, για τα κυπριακά δεδομένα, μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων έγινε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα.

    Θύματα είναι οι φρουροί ασφαλείας επιχειρηματία, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι.

    Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

    Οι δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους «γάζωσαν» με πυροβόλα όπλα.

    Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

    Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες και συγκεντρώνουν στοιχεία. Επί τόπου μετέβησαν ο βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας, Σάββας Θεοφάνους, και κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.

    [06] Ισπανία - Γαλλία απόψε για το τρίτο «εισιτήριο» των ημιτελικών του EURO

    Το τρίτο «εισιτήριο» της ημιτελικής φάσης στο EURO 2012, περιμένει τον κάτοχο του, που θα προκύψει μετά το τέλος του προημιτελικού, ανάμεσα στην Ισπανία και την Γαλλία, σήμερα στις 21.45.

    Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων «Donbass Arena» και διαιτητής θα είναι ο Ιταλός, Νίκολα Ριτσόλι.

    Ο συγκεκριμένος αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα αναμετρηθούν δύο ομάδες με άκρως επιθετική φιλοσοφία, που εκφράζεται κυρίως μέσω της κατοχής μπάλας και των πολλών μεταβιβάσεων, μέχρι να βρεθεί ο κενός χώρος στην αντίπαλη άμυνα και να προκύψει πλεονέκτημα στον χώρο και κατά συνέπεια, αξιόλογη ευκαιρία για γκολ.

    Παράλληλα, πρόκειται για δύο ομάδες που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα στην διοργάνωση, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και απόψε, παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας και η κρισιμότητα του αγώνα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Κι αυτό γιατί «όποιος χάσει, χάνεται»...

    Οι πιθανές συνθέσεις:

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, σύστημα 4-2-3-1): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Μπούσκετς, Αλόνσο, Τσάβι, Σίλβα, Ινιέστα, Τόρες.

    ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν, σύστημα 4-3-3): Γιορίς, Ντεμπισί, Κοσιενλί, Ραμί, Εβρά, Καμπαγέ, Ντιαρά, Νασρί (Μβιλά), Μενέ, Ριμπερί, Μπενζεμά.

    [07] Ένα σπάνιο είδος ρινόκερου γεννήθηκε σε αιχμαλωσία στην Ινδονησία

    Ένας ρινόκερος της Σουμάτρας, είδος υπό εξαφάνιση, γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, γεγονός πολύ σπάνιο αφού είχε συμβεί μόνο τρεις φορές σε έναν αιώνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πάρκου Γουέι Κάμπας.

    Μικρόσωμοι, τριχωτοί, με δύο κέρατα οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι από τα είδη ζώων που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση.

    Μόνο 200 ρινόκεροι ζουν αυτή τη στιγμή ελεύθεροι στη Σουμάτρα και τη Μαλαισία, αφού τα τελευταία είκοσι χρόνια ο πληθυσμός του μειώθηκε στο μισό.

    Θύματα των λαθροκυνηγών, αλλά κυρίως της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι ένα από τα σύμβολα της εκστρατείας κατά της αποψίλωσης στην Ινδονησία, όπου δύο εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης χάνονται κάθε χρόνο.

    Η σημερινή γέννηση είναι η τέταρτη αυτού του σπάνιου είδους μέσα σε 100 χρόνια. Οι τρεις προηγούμενες ήταν σε ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ.

    [08] Κινητή Μονάδα Οδοντοτιάτρων από το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

    Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί η Κινητή Μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), στην οποία θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αγωγής στοματικής υγείας σε πολίτες οι οποίοι στερούνται πρόσβασης σε οδοντιάτρους. Το όχημα που φιλοξενεί τη Μονάδα αποκτήθηκε χάρη σε δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Μακεδονία» και θα εξοπλιστεί με εργαλεία και υλικά- προσφορά των μελών ΟΣΘ.

    Η Μονάδα θα κινείται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συνεννόηση με τους δήμους, σε συνεργασία με συλλόγους, και οι υπηρεσίες των εθελοντών οδοντιάτρων μελών του ΟΣΘ θα απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τρόφιμοι γηροκομείων και ορφανοτροφείων, μέλη ΚΑΠΗ και μαθητές απομακρυσμένων σχολείων. Παράλληλα, ο ΟΣΘ, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο οδοντιατρικός έλεγχος να υλοποιηθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Το πρόγραμμα των περιοχών τις οποίες θα επισκεφτεί η Μονάδα θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

    [09] Δεν άφησε θύματα η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών στη Σουμάτρα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Ατσεχ της βορειοδυτικής Σουμάτρας στην Ινδονησία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

    Το επίκεντρο εντοπίστηκε 107 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μεντάν στο νησί της Σουμάτρας σε βάθος 97 χιλιομέτρων.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στις πόλεις Μπλανγκ Πίντι στην επαρχία Ατσεχ και Σιμπόλγκα στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας.

    Τον Δεκέμβριο του 2004, 170.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ατσεχ από τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμιπου ακολούθησε και έπληξε δέκα χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 8:30:29 UTC