Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο πρωθυπουργός
  • [02] "Δίνουμε εθνική μάχη" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης στη ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
  • [03] Σύλληψη 36χρονου στη Μυτιλήνη για κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών
  • [04] Χιλιοειπωμένη, αλλά με νέα στοιχεία, η «Ερωφίλη» στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [05] Σταθεροποιημένη και βελτιούμενη η κατάσταση της υγείας του Β. Ράπανου
  • [06] Σε εξέλιξη φωτιά κοντά στην Κάντια Ναυπλίου - υπό έλεγχο στο Αγνάντι Μεσσηνίας

  • [01] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο πρωθυπουργός

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 12 το μεσημέρι η επέμβαση ματιού, στην οποία υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, που διαπιστώθηκε χθες.

    Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο λίγο μετά τις 9 το πρωί, αλλά η επέμβαση άρχισε στις 11, καθώς απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για την προεγχειρητική προετοιμασία και την αναισθησία.

    Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή της β΄πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κ. Σαμαράς είχε ενοχλήσεις στο μάτι εδώ και αρκετές ημέρες αλλά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, ανέβαλε την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο. Οι θεράποντες ιατροί του έκριναν χθες ότι η επέμβαση ήταν αναπόφευκτη.

    [02] "Δίνουμε εθνική μάχη" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης στη ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

    Την ανάγκη για εθνικό μορατόριουμ και προσωρινή ανακωχή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. «Αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο. Αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα. Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Ο κ. Χατζηδάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι «είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και φαντάζομαι ότι θα υλοποιηθεί». Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει και μια εθνική ομάδα υλοποίησης των αλλαγών, που χρειάζονται και δεν έχουν γίνει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.

    Ο υπουργός έθεσε εξάλλου τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Τόνισε δε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη στήριξη του 50% των πολιτών είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Εμπόριο, Θ. Σκορδάς, απήυθυνε πρόσκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο για επίδειξη αισθήματος πατριωτισμού και κοινωνικής ευθύνης.

    [03] Σύλληψη 36χρονου στη Μυτιλήνη για κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών

    Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίσθηκε σπίτι στο χωριό Παπάδος της Γέρας. Άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου προχώρησαν σε σύλληψη 36χρονου για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Ιουνίου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό όχημα μία χάρτινη κούτα, που περιείχε 380 αυτοσχέδια πυρομαχικά με βραδύκαυστο φιτίλι. Μέλη της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης έθεσαν υπό παρακολούθηση το επικίνδυνο φορτίο, έως ότου εμφανισθεί ο παραλήπτης του. Χθες, Παρασκευή, το απόγευμα προσήλθε για την παραλαβή 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

    Σε έρευνα, που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εννέα μεταλλικά συστήματα remote control ηλεκτρικής πυροδότησης ενσύρματης και ασύρματης χρήσης, έντεκα μεταλλικοί εκτοξευτήρες για ηλεκτρική εκτόξευση και εννέα προσφάτως χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά εκρηκτικά τύπου SCF SILVER. Επίσης, βρέθηκε συσκευασία καπνού με κάνναβη 11 γραμμαρίων.

    Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

    [04] Χιλιοειπωμένη, αλλά με νέα στοιχεία, η «Ερωφίλη» στο Φεστιβάλ Αθηνών

    «Έργα που ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος έκανε τι, πώς τελειώνουν. Άνθρωποι που δεν πρέπει να ερωτευτούν, αλαζονεία, ύβρις, η εξουσία που παραφέρεται, χοροί που σκοτώνουν βασιλιάδες, τετριμμένα πράγματα, η ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Πώς είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον μας το κλασικό από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη μας;» λέει ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, με αφορμή το θεατρικό ανέβασμα της «Ερωφίλης» του Γ. Χορτάτση, στην Πειραιώς 260, που παρουσιάζει με την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» από χθες και συνεχίζει απόψε 23 και αύριο 24/6.

    Η παράσταση με τίτλο «Erofili synopsis» είναι η τρίτη εκδοχή της προσέγγισης του αριστουργηματικού κειμένου της κρητικής Αναγέννησης από τον Σίμο Κακάλα. Αυτή την φορά η προσέγγιση είναι καθαρά θεατρική, με τρεις γυναίκες στη σκηνή (Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη και Έλενα Μαυρίδου), ξεφεύγοντας από τον ασκησιολογικό χαρακτήρα που είχαν τα δύο προηγούμενα σχεδιάσματα της Ερωφίλης, το 2008 και 2010.

    [05] Σταθεροποιημένη και βελτιούμενη η κατάσταση της υγείας του Β. Ράπανου

    Βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας τού προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες με λιποθυμικό επεισόδιο στο «Υγεία».

    Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, στον ασθενή πραγματοποιήθηκε πλήρης απεικονιστικός έλεγχος, τα αποτελεσματα του οποίου είναι ικανοποιητικά.

    Ο κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε οι θεράποντες ιατροί του κ. Ράπανου θα γνωρίζουν περισσότερα.

    Πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για εξιτήριό του τη Δευτέρα.

    [06] Σε εξέλιξη φωτιά κοντά στην Κάντια Ναυπλίου - υπό έλεγχο στο Αγνάντι Μεσσηνίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, κοντά στον οικισμό Άγιος Αντώνιος, στην Κάντια Ναυπλίου, και κατευθύνεται προς την Μαραθιά.

    Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, καίει καλλιέργειες και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Ρούμπου, 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και από αέρος, δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ» και δύο «Καναντέρ».

    Υπό μερικό έλεγχο, εξάλλου, τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας.

    Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πλήρη κατάσβεση και για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 10:30:35 UTC