Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου
  • [02] Αυξάνονται τα περιστατικά παραμέλησης παιδιών λόγω κρίσης
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Ο δημόσιος τομέας χρειάζεται εκσυγχρονισμό
  • [04] Βουτιά στο κενό από 44χρονο δικηγόρο, στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Οι Γερμανοί δεν θέλουν μεγαλύτερη εξουσία στις Βρυξέλλες
  • [06] "Πράσινη" φανέλα θα φοράει για 3 χρόνια ο Σχορτσιανίτης
  • [07] Σύλληψη 44χρονης στην Κόρινθο για χρέη ύψους 2,3 εκ. ευρώ
  • [08] Εκταφή του Αραφάτ σχεδιάζουν οι Παλαιστίνιοι

  • [01] "Όχι" στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου

    Να μην προχωρήσει «και μάλιστα ελαφριά τη καρδία στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, και ιδιαίτερα δε η εκποίηση των παραγωγικών εκείνων μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας», κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

    Αναφερόμενος στην απόφαση να «εκποιηθεί» η ΕΒΖ έναντι του «ευτελούς» τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που -όπως είπε- μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στη Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ., ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη βόρεια Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, που αυτήν τη στιγμή είναι κερδοφόρος επιχείρηση, και πως εάν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στα Βαλκάνια.

    [02] Αυξάνονται τα περιστατικά παραμέλησης παιδιών λόγω κρίσης

    Με το μήνυμα «Δώσε ζωή σε δύο σπίτια που θα φροντίζουν 60 παιδιά», το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης, ζητώντας τη στήριξη του κοινού, προκειμένου να λειτουργήσει αυτά τα δύο σπίτια.

    Όπως επισήμανε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, σήμερα λειτουργούν συνολικά 11 σπίτια, που φιλοξενούν 284 παιδιά, τα οποία όμως δεν επαρκούν. Λόγω έλλειψης χώρων το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αρνηθεί τη φιλοξενία σε 231 παιδιά κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2012.

    «Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, η υπολειτουργία ή παύση λειτουργίας ιδρυμάτων, η αύξηση των καταγγελιών και η έλλειψη κατάλληλων και εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας καταδικάζουν παιδιά κακοποιημένα και παραμελημένα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζουν ή να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων», παρατήρησε ο κ. Γιαννόπουλος.

    Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου υποστήριξε, ότι η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα περιστατικά παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά.

    Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (ως τις 15 Ιουνίου) οι κλήσεις που έλαβε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (33.232 κλήσεις έναντι 18.601 πέρυσι). Οι κλήσεις αφορούσαν σε θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, παιδιά σε κίνδυνο, συμβουλευτική παιδιών/ γονέων, πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα που αφορούν σε παιδιά και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών. Στην τελευταία περίπτωση οι κλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το πρώτο εξάμηνο του 2012 (4.755) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (1.873).

    Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη λειτουργία των δύο νέων σπιτιών του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορούν να στέλνουν μήνυμα από κινητό στο 54020 γράφοντας τη λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ή «XAMOGELO» (χρέωση 2,46 ευρώ ανά μήνυμα) ή να παίρνουν τηλέφωνο από σταθερό και κινητό στο 14545 (χρέωση από σταθερό 2,28 ευρώ ανά κλήση και από κινητό 2,46 ευρώ ανά κλήση).

    [03] Π. Λαφαζάνης: Ο δημόσιος τομέας χρειάζεται εκσυγχρονισμό

    «Το θέμα είναι ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται να περάσουμε σε μια νέα περίοδο, σε μια νέα εποχή αποδοτικότητας κι αποτελεσματικότητας, σπάσιμο της γραφειοκρατίας, επιβολή νέων αρχών αξιοκρατίας, ώστε να τερματιστεί, επιτέλους, αυτή η γάγγραινα του κομματισμού.

    Πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του δημόσιου υπάλληλου, να δοθεί σ' αυτόν η δυνατότητα να προσφέρει και να καταλάβει ότι προσφέρει για το ελληνικό δημόσιο και την ελληνική κοινωνία» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

    [04] Βουτιά στο κενό από 44χρονο δικηγόρο, στο κέντρο της Αθήνας

    Τραγικό τέλος έθεσε στη ζωή του, 44χρονος δικηγόρος, πέφτοντας από την ταράτσα τριώροφου σπιτιού, το μεσημέρι, στην οδό Απόλλωνος 11, στην Πλάκα.

    Ο δικηγόρος δεν έμενε στη συγκεκριμένη διεύθυνση, ενώ διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη πράξη.

    [05] Οι Γερμανοί δεν θέλουν μεγαλύτερη εξουσία στις Βρυξέλλες

    Μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα τους να μεταβιβάσει περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Λίγο λιγότερο από τα τρία τέταρτα των Γερμανών τάσσονται κατά της ιδέας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ένα σχέδιο βάσει του οποίου το Βερολίνο θα πρέπει να παραδώσει περισσότερη από την ανεξαρτησία του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ το 59% δηλώνει αντίθετο στην παραχώρηση δημοσιονομικών εξουσιών στις Βρυξέλλες.

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε αμοιβαιοποίηση του χρέους, βασικό αίτημα χωρών της νότιας Ευρώπης όπως η Ιταλία, την πολύ πιο στενή οικονομική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

    Επίσης, οι περισσότεροιτάχθηκαν κατά της αμοιβαιοποίησης του χρέους και της έκδοσης ευρωομολόγων.

    [06] "Πράσινη" φανέλα θα φοράει για 3 χρόνια ο Σχορτσιανίτης

    Θετική εξέλιξη είχαν οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε τριετή συνεργασία. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δύο σεζόν στη Μακάμπι. Με την απόφασή του αυτή ο Σχορτσανίτης ακολούθησε τα χνάρια των Πάσπαλιε, Ρότζερς, Φέμερλινγκ, Ζίζιτς και Παπανικολάου που μετά από θητεία στους «ερυθρόλευκους» υπέγραψαν στον «αιώνιο αντίπαλο».

    [07] Σύλληψη 44χρονης στην Κόρινθο για χρέη ύψους 2,3 εκ. ευρώ

    Συνελήφθη το πρωί στην Κόρινθο, μία 44χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, ύψους 2.308.577,79 ευρώ.

    Η 44χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

    [08] Εκταφή του Αραφάτ σχεδιάζουν οι Παλαιστίνιοι

    Η παλαιστινιακή ηγεσία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε εργαστηριακές εξετάσεις στη σορό του ιστορικού Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, μετά τις αποκαλύψεις του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα ότι βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού πολωνίου σε βιολογικά δείγματα που παραδόθηκαν από τη χήρα του σε ελβετικό εργαστήριο.

    "Μετά τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα, συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο Αμπάς και συνέστησα να δεχτούμε την ανάλυση της σορού του μάρτυρα προέδρου Αραφάτ.

    Ο κ. Αμπάς το δέχτηκε, υπό τον όρο ότι θα εγκριθεί η ενέργεια αυτή από τη χήρα του, τη Σούχα Αραφάτ, και τον ανιψιό του, τον Νάσερ αλ-Κίντουα, που εκπροσωπεί την οικογένεια", δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά το θάνατο του Αραφάτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 14:30:37 UTC