Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κούρσα ανόδου στο Χρηματιστήριο
  • [02] Το Eθνικό Θέατρο ταξιδεύει...με το Μετρό
  • [03] Τα smart phones θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών
  • [04] Με τον Πορτογάλο πρόεδρο των Σοσιαλιστών μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τον Φεβρουάριο
  • [06] Τη συνδρομή της Task Force ζήτησε ο Γ. Βρούτσης
  • [07] Η κυβέρνηση να απαντήσει πώς θα στηρίξει το ΙΚΑ, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [08] Ισπανία: Ανακαλύφθηκε ο κλεμμένος Κάλιξτιανός Κώδικας μέσα σε γκαράζ
  • [09] Ζαρντίμ: «Πρώτος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος»
  • [10] Τέσσερα φιλικά προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία

  • [01] Νέα κούρσα ανόδου στο Χρηματιστήριο

    Σε... μίνι ράλι επιδόθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα επίπεδα των 650 μονάδων, σε υψηλά δύο μηνών και συγκεκριμένα στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 7ης Μαΐου.

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, μοχλό της έντονης ανοδικής κίνησης της αγοράς, απετέλεσαν οι προσδοκίες των επενδυτών για επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 650,27 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 4,87%.

    Η άνοδος των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από σημαντική αύξηση της αξίας των συναλλαγών, η οποία κυμάνθηκε στα 33,629 εκατ. ευρώ.

    [02] Το Eθνικό Θέατρο ταξιδεύει...με το Μετρό

    Μια ξεχωριστή εμπειρία θα έχουν όσοι επιβάτες του Μετρό βρεθούν την προσεχή Παρασκευή, 6 του μηνός, στον Πολυχώρο του σταθμού στο Σύνταγμα, καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν απόσπασμα παράστασης του Εθνικού Θεάτρου.

    Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα φιλοξενήσει την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Νεφέλες» και οι επιβάτες, που θα βρεθούν την ώρα εκείνη στο επίπεδο του σταθμαρχείου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα απόσπασμα της γνωστής κωμωδίας του Αριστοφάνη, που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο.

    [03] Τα smart phones θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών

    Οι επιβάτες που είναι αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια ή περιμένουν απωλεσθείσες αποσκευές μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μιαν ηλεκτρονική εφαρμογή στο έξυπνο τηλέφωνο για να ενημερώνονται αμέσως και επιτόπου σχετικά με τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή.

    Εγκαίρως για τις καλοκαιρινές διακοπές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα που καλύπτει αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές και λειτουργεί σε τέσσερις κινητές πλατφόρμες: στην Apple iPhone και iPad, την Google Android, τη RIM BlackBerry και τη Microsoft Windows Phone 7. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες της ΕΕ.

    Επί του παρόντος καλύπτει αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ενώ το 2013 αναμένεται να επεκταθεί και σε μετακινήσεις με λεωφορεία και πλοία, μόλις τεθούν σε ισχύ τα δικαιώματα αυτά.

    [04] Με τον Πορτογάλο πρόεδρο των Σοσιαλιστών μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος

    Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Antonio Seguro, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Η συνομιλία τους αφορούσε στο συντονισμό των ενεργειών των δύο κομμάτων, προκειμένου να ισχύσουν για την Ελλάδα και την Πορτογαλία οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, με την οποία η ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών θα γίνει απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης, χωρίς το ποσό που θα διατεθεί να αθροίζεται στο χρέος της Ισπανίας.

    Ο κ. Βενιζέλος είχε κάνει συγκεκριμένη αναφορά για το θέμα αυτό στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του Economist, περιλαμβάνοντας και την Κύπρο στις χώρες που πρέπει να ισχύσει η απόφαση των Βρυξελλών.

    [05] Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τον Φεβρουάριο

    Δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκαν από την Αστυνομία σε βάρος 28 ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια (βανδαλισμούς και λεηλασίες) καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για 22 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, (16 άνδρες και 6 γυναίκες), καθώς και έξι αλλοδαπούς (5 άνδρες και 1 γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

    Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    [06] Τη συνδρομή της Task Force ζήτησε ο Γ. Βρούτσης

    «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές». Αυτό τόνισε μετά τη σημερινή συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα της διοίκησης έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για το υπουργείο Εργασίας, που αντανακλά, όπως επισήμανε, «το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους».

    Ο κ. Βρούτσης, ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ, τη συνδρομή της Task Force, για την υλοποίηση τεσσάρων δράσεων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που είναι αναγκαίες προκειμένου να θεραπευτούν στρεβλώσεις που οδηγούν σε σπατάλη πόρων, και ενίσχυση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

    [07] Η κυβέρνηση να απαντήσει πώς θα στηρίξει το ΙΚΑ, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    Το ΚΚΕ στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων «δεν θα σταθεί σε όλα αυτά τα γενικά που θα πει η κυβέρνηση, αλλά θα διεκδικήσουμε να απαντήσει ο πρωθυπουργός πως θα στηριχθεί το ΙΚΑ και να δηλώσει ότι είναι εξασφαλισμένες όλα τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις» δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντηση που είχε στον Περισσό με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

    [08] Ισπανία: Ανακαλύφθηκε ο κλεμμένος Κάλιξτιανός Κώδικας μέσα σε γκαράζ

    Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως ανέκτησε τον ανεκτίμητο μεσαιωνικό Κώδικα που είχε κλαπεί από τον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (Γαλικία), προ ενός έτους.

    Ο Καλιξτιανός Κώδικας (Codex Calixtinus) ανακαλύφθηκε σε χώρο στάθμευσης στο Μιλιαντόιρο, κοντά στην Α Κορούνια (πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία), όπου βρίσκεται και το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

    Ένας ηλεκτρολόγος του φημισμένου ναού, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της κλοπής του υπερπολύτιμου χειρογράφου, ζούσε στο κτίριο στο οποίο ανήκει ο χώρος στάθμευσης. Η σύζυγός του, ο γιος του, και η φίλη του, συνελήφθησαν επίσης στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης.

    Ο Κάλιξτιανός Κώδικας, που πήρε το όνομά του από τον Πάπα Κάλιξτο (ή Κάλιστο) Β' ο οποίος υποτίθεται ότι προλόγιζε το έγγραφο σύμφωνα με τους δημιουργούς του, που είχαν χαλκεύσει σχετική επιστολή του Ποντίφικα.

    Ο κώδικας, που περιλαμβάνει περιγραφές της διάσημης «Πορείας του Σαντιάγο», εικονογραφήσεις, προσευχές και λειτουργικά κείμενα, θαύματα και μουσικά κείμενα, αποτελεί ένα είδος οδηγού για τους προσκυνητές που κατευθύνονταν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στον διάσημο ναό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, όπου θρυλείται ότι βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Ιακώβ.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [09] Ζαρντίμ: «Πρώτος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

    Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, λίγο πριν την έναρξη της «επίσημης» πρώτης για την νέα σεζόν, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, δήλωσε ότι πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και πως μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα αποφασίσει τι μεταγραφές χρειάζονται.

    Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα αρχίσω τη χρονιά με τον Ολυμπιακό. Είναι μία ομάδα με μεγάλη φιλοδοξία. Σίγουρα θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί είναι φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να πάρουμε το Κύπελλο και να κάνουμε μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για εμένα αυτό σημαίνει να περάσουμε τη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

    [10] Τέσσερα φιλικά προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία

    Τέσσερις φιλικούς αγώνες θα δώσει ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστρία, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας περιόδου. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Μπραουνσβάιχ (18.00 στην πόλη Κουφστάιν), στις 24 την Κράσνονταρ (18:45, Σάλτσμπουργκ), στις 16 την Αλ Σαντ (18:00 Μπισοφχόφεν) και στις 18 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (17:00, Μπισοφχόφεν).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 16:30:43 UTC