Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπιλ Κλίντον στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Να σταματήσει τις σφαγές καλεί τον Άσαντ ο ΟΗΕ
  • [03] Στον τόπο της τραγωδίας ο Ομπάμα

  • [01] Ο Μπιλ Κλίντον στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον, στο Μέγαρο Μαξίμου, θαέχει σήμερατο μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

    Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στην Αθήνα σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνοαμερικανοί ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

    [02] Να σταματήσει τις σφαγές καλεί τον Άσαντ ο ΟΗΕ

    Οι Σύροι εξεγερμένοι κατέλαβαν χθες τον έλεγχο πολλών συνοριακών φυλακίων με το Ιράκ και την Τουρκία, που θεωρούνται κρίσιμα για τον εφοδιασμό τους με όπλα, ενώ ενεπλάκησαν σε μάχες με το στρατό στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και νέο μέτωπο, ενώ υποχώρησαν στην Δαμασκό.

    Στο διπλωματικό πεδίο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για την "ταχεία επιδείνωση" της κατάστασης, ενώ τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους αμάχους--καθώς χθες σε επεισόδια βίας σκοτώθηκαν άλλοι 130 άνθρωποι, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    Ο Μπαν απαίτησε από τις συριακές αρχές να "σταματήσουν τις σφαγές και τη χρήση βαρέων όπλων", ενώ έστειλε κατεπειγόντως τον Ερβέ Λαντσούς, αναπληρωτή γραμματέα του Οργανισμού αρμόδιο για τις ειρηνευτικές αποστολές, στην Δαμασκό.

    Το Παρίσι εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο προετοιμασία για την Συρία μετά τον Άσαντ και τάχθηκε υπέρ ενός "ταχέως σχηματισμού μιας προσωρινής κυβέρνησης" που πρέπει να είναι "αντιπροσωπευτική της ποικιλομορφίας της συριακής κοινωνίας".

    Έπειτα από σχεδόν μια εβδομάδα συγκρούσεων μέσα στην Δαμασκό και μια επίθεση με στόχο κορυφαία στελέχη του μηχανισμού ασφαλείας, η κυβέρνηση έχει δεχθεί πλήγματα.

    Ωστόσο, μετά τις συγκρούσεις που κορυφώθηκαν την Πέμπτη με πάνω από 300 νεκρούς, οι συγκρούσεις και οι επιχειρήσεις καταστολής συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή χθες σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους --64 άμαχους, 43 στρατιώτες, 19 πολίτες που συμμετείχαν στη σύγκρουση και 4 λιποτάκτες--, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [03] Στον τόπο της τραγωδίας ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί σήμερα Κυριακή στο Κολοράντο, όπου σχεδιάζει να επισκεφθεί τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής σε κινηματογράφο σε προάστιο του Ντένβερ, και να συναντηθεί με αξιωματούχους των τοπικών αρχών.

    Ο 24χρονος φοιτητής που κατηγορείται για την δολοφονία 12 ανθρώπων, κρατείται στην απομόνωση για την προστασία του από τους άλλους εγκλείστους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Στο μεταξύ, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξουδετέρωσαν τις παγίδες και τις βόμβες που είχε στήσει στο διαμέρισμά του ο Τζέιμς Χολμς.

    Ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος ενσαρκώνει τον Μπάτμαν στην ταινία The Dark Knight Rises (Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή), εξέφρασε φρίκη και θλίψη για τα θύματα της επίθεσης.

    Ενώ, οιατροδικαστής έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων, 6 ως 51 ετών, της δολοφονίας, σημειώνοντας ότι οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν μετά την νεκροτομή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2012 - 6:30:32 UTC