Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία
  • [02] Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα
  • [03] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα
  • [04] Δέκα νεκροί από τη σφοδρότερη καταιγίδα έδω και 60 χρόνια στο Πεκίνο
  • [05] Στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΣΦΠ, Λεάντρο Γκρέκο
  • [06] Για πρώτη φορά τόσο κοντά στη θεραπεία του AIDS οι επιστήμονες
  • [07] Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Φρακτό της Δράμας
  • [08] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Βαρικό της Φλώρινας
  • [09] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία
  • [10] Φοβάται ιρανική επίθεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το Ισραήλ

  • [01] Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία

    Έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σήμερα στη χώρα,ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

    Στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Αίθριο καιρό θα έχει η Αττική με θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα και τον υδράργυρο να δείχνει από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα

    Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα. Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να αποκωδικοποιήσουν και να συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα 91 ξεχωριστών σπερματοκυττάρων του ίδιου άνδρα και διαπίστωσαν ότι έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

    Το επίτευγμα, που δείχνει με ποιό τρόπο λαμβάνει χώρα με φυσικό τρόπο η γενετική ποικιλομορφία και μεταβολή στον ίδιο άνθρωπο, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανδρικής γονιμότητας.

    Η μελέτη ρίχνει φως στη διαδικασία του ανασυνδυασμού του DNA μέσω της οποίας τα παιδιά αναπτύσσουν νέα γενετικά χαρακτηριστικά και συνεχώς αυξάνουν τη βιολογική ποικιλομορφία της ανθρώπινης φυλής. Παράλληλα, η έρευνα ρίχνει φως και στα πιθανά προβλήματα του σπέρματος λόγω έλλειψης σε αυτό ορισμένων τμημάτων του γενετικού κώδικα, με συνέπεια την εμφάνιση δυσκολιών γονιμότητας αργότερα στους απογόνους.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν καταφέρει να εκτιμήσουν τον ρυθμό του ανασυνδυασμού του DNA στ' αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα μόνο σε συλλογικό επίπεδο ολόκληρων πληθυσμών, ενώ τώρα πια η ίδια διαδικασία φωτίζεται σε επίπεδο ατόμου.

    Στο μέλλον, θα ήταν δυνατό να εντοπισθούν τα πιο υγιή σπερματοζωάρια που έχουν τις καλύτερες πιθανότητες γονιμοποίησης στο πλαίσιο των τεχνικών εξωσωματικών αναπαραγωγής.

    Προς το παρόν, η νέα τεχνική, καταστρέφει τα σπερματοκύτταρα για να τα «διαβάσει», όμως σε πέντε περίπου χρόνια υπολογίζεται ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλινικά και να αποτελέσει ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά της υπογονιμότητας.

    [03] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Γιάλα Σαλαμίνας, η οποία απείλησε οικισμό, ενώ προκάλεσε υλικές ζημιές στις αυλές τριών κατοικιών.

    Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή 11 πυροσβέστες με 6 οχήματα για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

    [04] Δέκα νεκροί από τη σφοδρότερη καταιγίδα έδω και 60 χρόνια στο Πεκίνο

    Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών πλήττει από χθες το απόγευμα το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι, να προκληθεί χάος, να πλημμυρίσουν δρόμοι και να παγιδευτούν 80.000 άνθρωποι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, στο προάστειο Τονγκζού, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση στέγης και ένας ακόμα όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

    'Αλλοι θάνατοι προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξία όταν έπεσαν στο έδαφος καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και από πνιγμό.

    Περσσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Το μετρό δεν επλήγη από τις καταρρακτώδεις βροχές, ωστόσο "πλημμύρισε" από πολίτες καθώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να φθάσουν στα σπίτια τους εφόσον δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα, λεωφορεία ή ταξί.

    Ο δήμος του Πεκίνου στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι κάνει τα πάντα για να σταθεί η πρωτεύουσα και παλι στα πόδια της, αλλά προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της κακοκαιρίας.

    [05] Στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΣΦΠ, Λεάντρο Γκρέκο

    Στην Αθήνα βρίσκεται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ο Λεάντρο Γκρέκο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του σε αθλητικό site (sport-fm.gr) εμφανίστηκε χαρούμενος που όλα κύλησαν ομαλά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και της Ρόμα.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου. Ξέρω την νέα μου ομάδα και πόσο μεγάλη είναι. Θα δώσω τα πάντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πετύχουμε όλους του στόχους μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού άσου, ο οποίος σήμερα αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

    [06] Για πρώτη φορά τόσο κοντά στη θεραπεία του AIDS οι επιστήμονες

    Περίπου 25.000 άτομα συμμετέχουν από σήμερα στην Ουάσινγκτον στην 19η διεθνή διάσκεψη για το AIDS, με στόχο-ο οποίος θεωρείται πλέον εφικτός για τις υπάρχουσες θεραπείες-μια νέα κινητοποίηση για να δοθεί ένα τέλος στην πανδημία αυτή.

    Είναι η πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια που η διάσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία, φιλοξενείται στις ΗΠΑ, χώρα η οποία είχε απαγορεύσει το 1990 την είσοδο οροθετικών, ένα μέτρο που καταργήθηκε το 2009 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο.

    Ερευνητές εκτιμούν ότι οι θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το τέλος της καταστροφικής αυτής επιδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 30 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, στις αρχές της δεκαετίας του '80.

    Υπολογίζεται ότι 35 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο-το 97% των οποίων προέρχεται από χώρες με χαμηλό και μέσο εισόδημα-έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS.

    Η ελπίδα αυτή ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών μελετών που δείχνουν ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα επιτρέπουν τη μείωση σε πολύ μεγάλο βαθμό του κινδύνου να μολυνθεί ένας οροαρνητικός, ο οποίος έχει επικίνδυνες σεξουαλικές σχέσεις.

    Επίσης, οι θεραπείες που εφαρμόζονται από τη δεκαετία του '90, επιτρέπουν στους οροθετικούς να ζήσουν με καλή υγεία και με λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό.

    [07] Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Φρακτό της Δράμας

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες, 21 Ιουλίου, σε δασική έκταση στο Φρακτό Δράμας.

    Στην περιοχή επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η φωτιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

    [08] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Βαρικό της Φλώρινας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε δασική και χορτολιβαδική έκταση έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας.

    Η φωτιά έχει κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους. Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

    Στο μεταξύ, κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή έξω από την κοινότητα Ζέρβης, στο νομό Πέλλας.

    [09] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία

    Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν, με ψήφους 164 ψήφους υπέρ και 5 κατά, οι απεργοί της μονάδας Ασπροπύργου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

    Στη χθεσινή συνέλευση ψήφισαν 169 εργαζόμενοι, ενώ σε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία, πριν από δυο μήνες, είχαν ψηφίσει 246 εργαζόμενοι, οι 204 υπέρ της συνέχισης της απεργίας και οι 42 κατά.

    [10] Φοβάται ιρανική επίθεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το Ισραήλ

    Το Ισραήλ ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας των αθλητών του στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, φοβούμενο επίθεση με εντολή του Ιράν, εναντίον της ισραηλινής αντιπροσωπείας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Σκότλαντ Γιαρντ και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επανεξέτασαν την απειλή κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 18 Ιουλίου εναντίον λεωφορείου με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία.

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Μοσάντ έστειλε ομάδα της στην Ευρώπη για να εντοπίσει τρομοκράτες υπόπτους για συνεργασία με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

    Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η ειδική μονάδα επέμβασης των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έχει στρατολογήσει πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το ισλάμ, μεταξύ των οποίων δυο Γερμανούς, ένα Σουηδό και δυο Βρετανούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2012 - 8:30:37 UTC