Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί στη Δαμασκό
  • [02] Spiegel: Το ΔΝΤ δεν δίνει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα
  • [03] «Η Ελλάδα να πληρώνει το 50% των μισθών και των συντάξεων ήδη σε δραχμές»

  • [01] Σφοδρές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί στη Δαμασκό

    Οι σύροι εξεγερμένοι μάχονταν εναντίον των στρατευμάτων που παραμένουν πιστά στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στην κύρια βάση των υπηρεσιών πληροφοριών στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, την ώρα που ελικόπτερα βομβάρδιζαν πολλές συνοικίες της Δαμασκού σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν τους αντάρτες, αλλά και της Ντέιρ αλ Ζορ.

    Επίσης, οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα ακόμη φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, το Μπαμπ αλ Σάλαμ, που βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου.

    Πρόκειται για το τρίτο φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία που καταλαμβάνουν οι σύροι αντάρτες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

    Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει και σε άλλες περιοχές του Χαλεπίου, ενώ διαδηλωτές βανδάλισαν στη διάρκεια της νύκτας ένα άγαλμα του πατέρα του Άσαντ, του πρώην προέδρου της Συρίας Χαφέζ αλ Άσαντ, στην κεντρική περιοχή Σάχμπα, σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξαν ακτιβιστές.

    Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι μαχητές από τις γύρω περιοχές συρρέουν στην πόλη αυτή των 3 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το τάγμα των ανταρτών Τάουχιντ ανακοίνωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι έχει ξεκινήσει η μάχη για την «απελευθέρωση του Χαλεπίου».

    Στην πρωτεύουσα Δαμασκό, οι δυνάμεις του Άσαντ φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, καθώς κατάφεραν να εκδιώξουν τους αντάρτες από τη συνοικία Μέζε, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους.

    Εν τω μεταξύ, ορώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξάντρ Ορλόφ δήλωσε ότι είναι «δύσκολο να φανταστεί κανείς» ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να οργανωθεί η αποχώρησή του «με πολιτισμένο τρόπο», όπως έγινε στην Υεμένη.

    [02] Spiegel: Το ΔΝΤ δεν δίνει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

    Το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί. «Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».

    Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.

    [03] «Η Ελλάδα να πληρώνει το 50% των μισθών και των συντάξεων ήδη σε δραχμές»

    «Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ και προτείνει το ελληνικό κράτος να ξεκινήσει να πληρώνει το 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και άλλα έξοδα σε δραχμές, προκειμένου η επιστροφή στο παλιό νόμισμα να γίνει ήπια και όχι με «σκληρή τομή».

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην "Welt am Sonntag", ο κ. Ντόμπριντ επαναφέρει το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με συγκεκριμένα βήματα. Στην περίπτωση της Αθήνας, «φτάσαμε στο όριο υποστολής. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Για την Ελλάδα υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, ο οποίος θα ρυθμίζει την έξοδο από την ΟΝΕ, αλλά και την δυνατότητα επανένταξης, εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2012 - 10:30:43 UTC