Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ: "Η Γερμανία μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη ως υποκατάστημά της"
  • [02] Η Ιταλία άντλησε από τις αγορές 5,48 δισ. διαθέτοντας 5ετή και 10ετή ομόλογα
  • [03] "Καθαρές δουλειές", ένα θρίλερ για τη διαφθορά και τη συναλλαγή
  • [04] Σημαντικός ο ρόλος της άγριας πανίδας στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων
  • [05] Το κάρυ "σύμμαχος" στην πρόληψη του διαβήτη
  • [06] Ανακοινώθηκε η βαθμολογία στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ
  • [07] Στη Μαδρίτη την Πέμπτη ο Μ.Μόντι για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ραχόι

  • [01] Γιούνκερ: "Η Γερμανία μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη ως υποκατάστημά της"

    Ως «υποκατάστημά της» μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη η Γερμανία, τονίζει ο επικεφαλής του Europgroup Ζααν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Sueddeutsche Zeitung» και ασκεί δριμεία κριτική σε όσους χρησιμοποιούν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προκειμένου να στηριχθεί ένας «φθηνός εσωτερικός διάλογος».

    Εκφράζει δε την ανησυχία του για τις εθνικές αντιπαλότητες, οι οποίες «θεωρούνταν ξεχασμένες», αλλά απέχουν, όπως λέει, «μόλις εκατοστά από την επιφάνεια», ενώ δηλώνει την αποφασιστικότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διατηρηθεί το ευρώ με όλες τις χώρες-μέλη του.

    «Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος» για την σωτηρία του ευρώ, σημειώνει ο επικεφαλής του Eurogroup και εκτιμά ότι έχουμε φθάσει σε αποφασιστικό σημείο. «Πρέπει τώρα με όλα τα διαθέσιμα μέσα να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της νομισματικής ένωσης», υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει ότι τα κράτη της Ευρωζώνης από κοινού με τον μηχανισμό στήριξης EFSF και την ΕΚΤ προετοιμάζονται εν ανάγκη και για την αγορά ομόλογων κρατών του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δηλώνει κατηγορηματικά και εξηγεί ότι αιτία είναι η ανησυχία για το υψηλό κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

    [02] Η Ιταλία άντλησε από τις αγορές 5,48 δισ. διαθέτοντας 5ετή και 10ετή ομόλογα

    Η Ιταλία άντλησε σήμερα 5,48 δισικατομμύρια ευρώ διαθέτοντας ομόλογα 5ετούς και 10ετούς διάρκειας με τα επιτόκια να καταγράφουν πτώση, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, γεγονός το οποίο αποδίδεται στις ελπίδες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η ευρωζώνη θα παρέμβουν εκ νέου στην κρίση χρέους.

    Στις δύο θεωρούμενες ως σημαντικότερες δημοπρατήσεις, τα ομόλογα των τίτλων πενταετούς διάρκειας έφθασαν το 5,29% (από 5,84% την 28η Ιουνίου), ενώ οι τίτλοι 10ετούς διάρκειας στο 5,96%, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 6% (από 6,19% την 28η Ιουνίου).

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [03] "Καθαρές δουλειές", ένα θρίλερ για τη διαφθορά και τη συναλλαγή

    Η αστυνομική λογοτεχνία κερδίζει καθημερινά όχι μόνο περισσότερους αναγνώστες αλλά και περισσότερους συγγραφείς, που παρακολουθούν και καταγράφουν με ανησυχία τις καταστάσεις και τα φαινόμενα μιας εξαιρετικά προβληματικής πραγματικότητας. Οι «Καθαρές δουλειές» (εκδόσεις «Μεταίχμιο», σελ. 225) του πρωτοεμφανιζόμενου Χ. Στεφόπουλου, είναι ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγεται στις ημέρες μας και αντλεί την έμπνευσή του από όσα προετοίμασαν επί δεκαετίες την κρίση, υποδεικνύοντας με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια το σημείο μηδέν του 2009.

    Μερικούς μήνες πριν από την αποκάλυψη του σημείου μηδέν, ο εκδότης μιας μικρής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ο αστυνόμος Δημάκος αναλαμβάνει αμέσως δράση. Η ιδιότητα του θύματος λέει πολλά και οδηγεί γρήγορα τα βήματα του Δημάκου σε μιαν υπόθεση σκοτεινών διαπλεκομένων. Η έρευνα, που θα σκοντάψει από την πρώτη στιγμή σε ποικίλα εμπόδια, θα φέρει στην επιφάνεια ένα νοσηρό πλέγμα συμφερόντων.

    [04] Σημαντικός ο ρόλος της άγριας πανίδας στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων

    Σπουδαίο ρόλο στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων κατείχε η άγρια πανίδα, η προστασία της οποίας ήταν κύριο μέλημα στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στο χαρακτήρα της θεάς Αρτέμιδος όσο και στις ρυθμίσεις της θήρας μέσω θρησκευτικών κανονισμών.

    Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται σε έρευνα των Χρήστου Σώκου, ερευνητή και διαχειριστή σε θέματα άγριας πανίδας στη Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης και Περικλή Μπίρτσα, επίκουρου καθηγητή Βιολογίας Άγριας Πανίδας στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος/ ΤΕΙ Λάρισας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη με τίτλο «Προσεγγίσεις των αρχαίων Ελλήνων στη διατήρηση της πανίδας και στη δραστηριότητα της θήρας», οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη θήρα ωφέλιμη και αξιέπαινη δραστηριότητα για τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί μέσο διαπαιδαγώγησης, δοκιμής ικανοτήτων και σύμβολο ελευθερίας.

    [05] Το κάρυ "σύμμαχος" στην πρόληψη του διαβήτη

    Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη από την Ταϊλάνδη.

    Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care, διαπίστωσαν ότι σε εννέα μήνες, μια καθημερινή δόση από την ουσία κουρκουμίνη φαίνεται να πρόλαβε νέα κρούσματα διαβήτη ανάμεσα σε άτομα με "προδιαβήτη"-- μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης αίματος όχι όμως αρκετά ψηλό για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2.

    Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία που συναντάται στο ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη (γνωστό και ως κιτρινόριζα ή τουρμερικό). Προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή και την αποκαλούμενη οξειδωτική φθορά στα κύτταρα του οργανισμού--δύο παράγοντες πρόκλησης μιας σειράς ασθενειών, μεταξύ των οποίων και διαβήτης τύπου 2.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Ανακοινώθηκε η βαθμολογία στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ

    Στην ιστοσελίδα του ΥπουργείουΠαιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμούείναι ανηρτημένοι από σήμερα οιβαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ (Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), στην ιστοσελίδα:http://www.minedu.gov.gr .

    Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ? ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.

    [07] Στη Μαδρίτη την Πέμπτη ο Μ.Μόντι για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ραχόι

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι θα μεταβεί στη Μαδρίτη, την Πέμπτη, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, την ώρα που η Ισπανία είναι εκ νέου στο επίκεντρο των ανησυχιών στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.

    Μόντι και Ραχόι θα συναντηθούν στις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) σε γεύμα εργασίας πριν δώσουν συνέντευξη Τύπου, διευκρίνισε η ιταλική κυβέρνηση.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα συναντηθεί αργότερα στις 17:00 τοπική ώρα με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2012 - 10:30:38 UTC