Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξάρθρωση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας με "πλοκάμια" σε όλη τη χώρα
  • [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Διασφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ»
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την Αγροτική
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κυριότερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος»
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Αυταπάτη ότι τα μέτρα είναι προσωρινά
  • [06] Εννέα νεκροί από τη σύγκρουση μικρού λεωφορείου με τρένο στην Πολωνία

  • [01] Εξάρθρωση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας με "πλοκάμια" σε όλη τη χώρα

    Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Ροδόπη, το Ηράκλειο και τα Χανιά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

    Συνολικά, σχηματίστηκαν 15 δικογραφίες για παιδική πορνογραφία και συνελήφθησαν επτά άτομα.

    Πρόκειται για 13 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών.

    Από τη διαδικτυακή έρευνα διαπιστώθηκε ακόμα και η προσέλκυση ανήλικων, μέσω forums, chat-rooms και των social media, με σκοπό να τους αποσπάσουν ερωτικές φωτογραφίες.

    Σε έρευνες στα σπίτια των φερόμενων ως δραστών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

    [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Διασφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ»

    Για πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989", τονίζοντας ότι «διασφαλίζεται η ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου, στο σκέλος της διοίκησης με την εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης έως την 31/12 2012».

    Όσον αφορά στην ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου "Αθηνά", ο υπουργός ανέφερε:«Ανασυγκροτούμε την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας), με στόχο την αξιολόγηση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων μέσα από τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων και έπειτα από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ολοκληρώνουμε τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

    Ασυνήθιστα έντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές.Η κ. Διαμαντοπούλου αμφισβητεί ότι υπάρχει συμφωνία, επ? αυτού των τριών πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για «προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών». Και σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα της, κάνει λόγο για προσπάθεια αλλαγής ενός νόμου «επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί, που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες», χαρακτηρίζοντας «ύβρι προς τη Δημοκρατία» την όλη εξέλιξη.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την Αγροτική

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντησή του με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στην ΑΤΕ.

    Ο Αλ. Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις και να μην κρύβεται, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Αγροτικής.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε νακοινοποιηθεί στη Βουλή η έκθεση της Black Rock από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και τα κριτήρια, με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, μαζί με τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κυριότερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος»

    «Ο κυριότερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουμε αλλάξει το σκηνικό» και προς αυτή την κατεύθυνση «γίνεται μια εργώδης προσπάθεια σε όλους τους τομείς», όχι μόνο στο θέμα των μέτρων, αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, εξήγησε, μιλώντας στην πρώτη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "Αντένα".

    «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Βάζουμε έναν πάτο και αρχίζουμε να συμμαζεύουμε ?το μαγαζί?. Σας λέω, ότι αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να νοικοκυρέψουμε το σπιτικό μας, μην περιμένουμε απ` έξω», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Αυταπάτη ότι τα μέτρα είναι προσωρινά

    «Ο εργαζόμενος λαός» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για τις συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών, «πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν, είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης».

    «Τα μέτρα», πρόσθεσε «παίρνονται για να λειτουργήσουν και την περίοδο της ανάκαμψης και όσο θα υπάρχει η εξουσία του κεφαλαίου. Γι αυτό και απαιτείται ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα, τα εργατικά- λαϊκά στρώματα να μεθοδεύσουν την αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, δεν υπάρχει άλλη λύση».

    [06] Εννέα νεκροί από τη σύγκρουση μικρού λεωφορείου με τρένο στην Πολωνία

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο στην κεντρική Πολωνία, μετέδωσαν τα τοπικά μμε. Οι οκτώ σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ μια γυναίκα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το μικρό λεωφορείο πέρασε μια αφύλακτη διάβαση κοντά στο Λοτζ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την μάρκα του λεωφορείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2012 - 12:30:35 UTC