Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Οικονομικών: Δεν έχει τεθεί ζήτημα πλειστηριασμού ακινήτων
  • [02] Σε ισχύ από το απόγευμα η ηλεκτρονική ενημέρωση για το ύψος των δόσεων του φόρου
  • [03] Ακυρώθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Οσταπτσούκ
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση
  • [05] «Λ' Εσπρέσσο»: Μια βουτιά στην κρίση
  • [06] Εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Πήλιο

  • [01] Υπουργείο Οικονομικών: Δεν έχει τεθεί ζήτημα πλειστηριασμού ακινήτων

    Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, "το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα περί πιέσεων της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ανακοινώνει ότι ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα".

    Δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, το Σάββατο 11 Αυγούστου, εμφάνιζε εκπροσώπους της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) να ασκούν πιέσεις για τη μη ανανέωση της απαγόρευσης εκπλειστηριασμού ακινήτων από "κόκκινα" δάνεια, η οποία ισχύει έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

    [02] Σε ισχύ από το απόγευμα η ηλεκτρονική ενημέρωση για το ύψος των δόσεων του φόρου

    Aπό το απόγευμα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν για τον Φόρο Εισοδήματος μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.

    Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

    Στο μεταξύ, σε βελτίωση των προσφορών εξόφλησης των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών προχώρησαν πρόσφατα πολλές τράπεζες.

    Ειδικότερα, οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποπληρώνουν τη πλειονότητα των οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές άτοκες δόσεις, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μετάθεση της πρώτης πληρωμής ως και 45 ημέρες αργότερα, την έκπτωση που προβλέπεται στις εφάπαξ καταβολές στην Εφορία, καθώς και επιπλέον κέρδος από τα προγράμματα επιβράβευσης μέσω των πιστωτικών καρτών.

    [03] Ακυρώθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Οσταπτσούκ

    Η χρυσή Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία γυναικών, Ναντέζντα Οσταπτσούκ από τη Λευκορωσία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα ακυρωθεί η συμμετοχή της στους αγώνες και θα επιστρέψει το μετάλλιο.

    Ετσι το χρυσό μετάλλιο θα πάει στη Βάλερι Βίλι-Ανταμς από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε πάρει το χρυσό και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση

    Με την βοήθεια της Παναγίας θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα κι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα κι αυτή την ώρα συναντάται με τους δημάρχους του νομού Μεσσηνίας.

    Ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι παίρνει δύναμη από τη Μεσσηνία, υπογράμμισε ότι, «η σημαία του αγώνα είναι για όλη την Ελλάδα ψηλά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση».

    Ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε από τον πρωθυπουργό ενίσχυση των ΟΤΑ για να ανταποκριθούν στο έργο τους, κυρίως σε αυτό της πρόνοιας και τον κάλεσε να εγκαινιάσει το Μέγαρο Χορού της πόλης, ενώ του προσέφερε έναν πίνακα με την βυζαντινή Καλαμάτα, από το εργαστήριο της δημοτικής επιχείρησης "Φαρίς".

    [05] «Λ' Εσπρέσσο»: Μια βουτιά στην κρίση

    «Θα είναι, ίσως τυχαίο, αλλά δεν ακούς πουθενά ούτε μια λέξη γερμανικά: ούτε στο κάστρο της Ρόδου, ούτε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ούτε στα βράχια της Σίφνου».

    Με τη διαπίστωση αυτή ξεκινά το άρθρο που αφιερώνει στην Ελλάδα, το ιταλικό περιοδικό «Λ' Εσπρέσσο».

    «Ακόμη και τις μέρες των διαμαρτυριών στις πλατείες, τα νησιά κι όλη η τουριστική περιοχή της Αθήνας ήταν ασφαλή. Η αίσθηση ανασφάλειας, όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάγωσε τις κρατήσεις και προκάλεσε πολλές ακυρώσεις. Μετά, ανακάμψαμε, αλλά η ζημιά είχε γίνει», υπογραμμίζει στο περιοδικό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Ο απεσταλμένος του ιταλικού περιοδικού προσθέτει ότι «ευτυχώς οι Ιταλοί παραμένουν πιστοί. Γι' αυτούς δεν ισχύει καμία κρίση: οικογένειες καταφθάνουν στα ήσυχα νησιά, υπερκινητικοί νέοι στην κατάμεστη Μύκονο».

    Το περιοδικό της Ρώμης αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχει κι ο νέος τουρισμός των Ρώσων, με αύξηση 20%, όπως και των Κινέζων, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει».

    «Ο τουρισμός θα βοηθήσει να ηρεμήσει λίγο το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν θα σώσει την Ελλάδα. Δεν νομίζω, πλέον, ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας σώσει», δηλώνει, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

    «Ζω με πιστώσεις και έχω πάψει να πληρώνω το σούπερ μάρκετ όπου ψωνίζω. Τα χρήματα είναι σαν το αίμα ή το νερό. Όταν δεν κυκλοφορεί, πεθαίνεις», προσθέτει ο συγγραφέας του «Ζ», σύμφωνα με τον οποίο «μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να εφαρμοσθεί, ίσως σε δύο χρόνια. Αλλά, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει βουλιάξει».

    [06] Εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Πήλιο

    Εμπρηστές αυτοκινήτων σκόρπισαν τα τελευταία 24ωρα τον πανικό στο Πήλιο, καθώς μετά την πυρπόληση έξι οχημάτων τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στο Ανήλιο του δήμου Μουρεσίου, χθες το πρωί οι δράστες χτύπησαν ξανά στην ίδια περιοχή.

    Αυτήν την φορά έγιναν παρανάλωμα του πυρός 15 οχήματα, μεταξύ αυτών δύο τροχόσπιτα και μία βάρκα, που ήταν σταθμευμένα σε δημοτικό πάρκινγκ στην περιοχή Παπά Νερό και ανήκουν στην πλειονότητά τους σε παραθεριστές.

    Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα σταθμευμένα οχήματα και στη συνέχεια τα έκαψαν.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με οχτώ οχήματα και 15 άνδρες. Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατασκήνωση που γειτνιάζει με το πάρκινγκ, στην οποία φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο δεκάδες παιδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 12:30:38 UTC