Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εικοσιτρία λιμάνια εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ
  • [02] Διακοπές στη Χαλκιδική για τους... άνω των 55
  • [03] Ταξίδια εξοικείωσης, από τον ΕΟΤ, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό
  • [04] Υποψήφιος γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης
  • [05] «Τα φάγαμε όλοι μαζί» σε e-book από τον Θ. Πάγκαλο
  • [06] Στις 17/8 σταματά η μετάδοση αναλογικού σήματος των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών
  • [07] 35.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων κάηκαν στην Αρκαδία
  • [08] Φωτιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

  • [01] Εικοσιτρία λιμάνια εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ

    Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

    Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.

    [02] Διακοπές στη Χαλκιδική για τους... άνω των 55

    Υπάρχουν διακοπές επτά ημερών από 280 ευρώ, με τα περισσότερα έξοδα -ακόμη και ψυχαγωγίας- καλυμμένα; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να είναι πάνω από 55 ετών!

    Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται το πρόγραμμα «Για τους ...πάνω από 55 ετών», που προωθείται από την περιοχή του Άθω στη Χαλκιδική και απευθύνεται σε τουρίστες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποσχόμενο προνομιακά πακέτα διακοπών, τα οποία περιλαμβάνουν δεκάδες δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες.

    Τα κοστολογημένα τουριστικά πακέτα, που καταρτίζονται σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία-μέλη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής προ του Άθω, είναι πέντε, θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Απριλίου και αφορούν αντίστοιχα: τους δρόμους του κρασιού και των συμποσίων, τις φθινοπωρινές αποδράσεις στον Άθωνα, τα χειμερινά τοπία του Αριστοτελικού Βουνού, Χριστούγεννα στη σκιά του Άθωνα ή ανοιξιάτικους περίπατους στις παρυφές του.

    [03] Ταξίδια εξοικείωσης, από τον ΕΟΤ, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

    Με στόχο τη θετική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στα διεθνή ΜΜΕ και την παγκόσμια τουριστική αγορά και τη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, ο ΕΟΤ κατά το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2012 οργάνωσε σειρά ταξιδίων εξοικείωσης (Fam Trips) και ταξιδίων προσκεκλημένων δημοσιογράφων (Press Trips) από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες.

    Ειδικότερα, αυτή την περίοδο, την Αθήνα, τη Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων επισκέπτεται ο κορυφαίος Αυστραλός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος Ντάνιελ Σκοτ (Daniel Scott), τη Χαλκιδική και τον Άθω δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου τσεχικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Lide a Zene», όπως επίσης την Αθήνα και την Πελοπόννησο Γερμανοί δημοσιογράφοι, από τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας.

    Ακόμα, στην Ελλάδα βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία από τα γαλλικά κανάλια France 24 και TV5 για την παραγωγή τουριστικών ντοκιμαντέρ, από τη δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή «Alle Falde del Kilimangiaro» του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού RAI3 για την παραγωγή δύο επεισοδίων για τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιουνίου, καθώς και από το εξειδικευμένο ιταλικό κανάλι Marco Polo TV για τη δημιουργία δέκα επεισοδίων αφιερωμένα στην Κρήτη.

    [04] Υποψήφιος γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης

    Την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο βουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης.

    Ο Μ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη σήμερα και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία, που προέρχεται από πολύ μακριά, από τον Κων. Καραμανλή και φιλοδοξεί να πάει και πολύ μακριά.

    [05] «Τα φάγαμε όλοι μαζί» σε e-book από τον Θ. Πάγκαλο

    Τη φράση του «τα φάγαμε όλοι μαζί», επιχειρεί να τεκμηριώσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος μέσα από το ομότιτλο ηλεκτρονικό βιβλίο του που από σήμερα διατίθεται για «κατέβασμα» από το διαδίκτυο.

    Όπως αναφέρεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, πρόκειται για την τεκμηρίωση του «τα φάγαμε όλοι μαζί» που είχε δηλώσει στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010.

    [06] Στις 17/8 σταματά η μετάδοση αναλογικού σήματος των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών

    Από την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 διακόπτεται η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, η ψηφιακή μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3, της ΕΡΤHD και πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ (NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Kosmos) από τον Υμηττό συνεχίζεται κανονικά από τον δίαυλο 52 (722 MHz). Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4, αλλιώς θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.

    Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών της ΕΡΤ ?ΝΕΤ (δίαυλος 34 UHF), ΕΤ1 (δίαυλος 56 UHF και 11 VHF) και ΕΤ3 (δίαυλος 5 VHF)? από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας συνεχίζεται κανονικά.

    [07] 35.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων κάηκαν στην Αρκαδία

    Τα 35.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αγγίζει η καταστροφή που υπέστη η Αρκαδία, από τη φωτιά της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

    Τα πρώτα συνεργεία καταγραφής των ζημιών είναι αυτά του ΕΛΓΑ, που σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη, βρέθηκαν σήμερα στα χωριά Ανεμοδούρι και Ρούτσι και θα συνεχίσουν το έργο της καταγραφής και στα υπόλοιπα χωριά, για όλες τις ζημιές που αφορούν γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία ενίσχυσης των πληγέντων με τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, ύψους 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό.

    [08] Φωτιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 μ.μ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι, επί της οδού Φιλολάου 159.

    Τα γραφεία που βρίσκονται στον 4ο όροφουπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 14:30:43 UTC