Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμπανάκι" για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από τη ΔΟΕ
  • [02] Αποδεσμεύονται 1.500 αστυνομικοί από ειδικές υπηρεσίες
  • [03] Συνολική μεταναστευτική πολιτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Δεν θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ
  • [05] Η ΠΓΔΜ διακόπτει τη σιδηροδρομική σύνδεση Σκόπια - Θεσσαλονίκη
  • [06] Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά
  • [07] Φθηνότερα κατά 15% τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο
  • [08] Απάτη με ασφαλιστικά συμβόλαια της Αγροτικής διερευνά ο εισαγγελέας
  • [09] Η Motorola ανακοίνωσε 4.000 απολύσεις

  • [01] "Καμπανάκι" για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από τη ΔΟΕ

    Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά, επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προς τους δήμους».

    Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν, ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους», τονίζεται στην επιστολή.

    Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

    [02] Αποδεσμεύονται 1.500 αστυνομικοί από ειδικές υπηρεσίες

    Διακόσιοι αστυνομικοί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, 25 από την προσωπική ασφάλεια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και εκατοντάδες από την ασφάλεια βουλευτών, ευρωβουλευτών και περιφερειαρχών, αποδεσμεύονται και μετατίθενται σε αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο της Αθήνας.

    Το σχετικό προεδρικό διάταγμα υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, και όπως αναφέρεται σε αυτό, προβλέπεται μεν φρούρηση διάφορων στόχων, όπως και μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά οι ανάγκες αξιολογούνται κάθε φορά από ειδικές επιτροπές.

    Το προεδρικό αυτό διάταγμα είναι η πρώτη φάση του σχεδίου για την αποδέσμευση 1.500 αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες, ώστε να διατεθούν στην αστυνόμευση.

    [03] Συνολική μεταναστευτική πολιτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους πυκνώνουν, με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και να «κλείνει τα μάτια» σε αυτές τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους. Αλλοίμονο για την κοινωνία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφισμού και συλλογικής ευθύνης κι αν ο κύκλος βίας συνεχισθεί . Το έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Δεν θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

    Δεν έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας την επόμενη Τετάρτη.

    [05] Η ΠΓΔΜ διακόπτει τη σιδηροδρομική σύνδεση Σκόπια - Θεσσαλονίκη

    Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της πΓΔΜ πρόκειται, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, να καταργήσει την εποχική επιβατική σιδηροδρομική γραμμή Σκόπια - Θεσσαλονίκη - Σκόπια ως ασύμφορη, εφ' όσον δεν είχε τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον ανωτέρω οργανισμό, το τελευταίο τρένο αυτής της γραμμής θα αναχωρήσει από τα Σκόπια στις 24 Αυγούστου και από τη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου.

    Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, η εποχική γραμμή, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 14 Ιουλίου, επρόκειτο να λειτουργήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    [06] Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

    Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κουρουκλάτα της Κεφαλονιάς.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο.

    [07] Φθηνότερα κατά 15% τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο

    Κατά περίπου 15% μειωμένα είναι τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, σε σύγκριση με αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως εκτιμά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

    Τα νέα τιμολόγια θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

    [08] Απάτη με ασφαλιστικά συμβόλαια της Αγροτικής διερευνά ο εισαγγελέας

    Στη διερεύνηση καταγγελιών για την Αγροτική Ασφαλιστική, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει εικονική καταγγελία ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ώστε να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους, προχωρά ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

    Η κατεπείγουσα παραγγελία του εισαγγελέα διαβιβάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης και περιλαμβάνει καταγγελίες που έφθασαν στο ΣΔΟΕ για παρατυπίες που σχετίζονται με τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των υπαλλήλων. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι λόγω μειωμένων αποδοχών οι εργαζόμενοι «πίεσαν» την διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων με την Ασφαλιστική, προκειμένου να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

    Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρεία. Τέλος, κατά τις ίδιες καταγγελίες, δεν παρακρατήθηκε φόρος, γεγονός που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Γι? αυτό και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    [09] Η Motorola ανακοίνωσε 4.000 απολύσεις

    Η αντιμέτωπη με αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola, η οποία εξαγοράστηκε τον Μάιο από τον γίγαντα του Διαδικτύου Google, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας ?με τα δύο τρίτα του αριθμού αυτού να αφορούν θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ?, αναφέρει σήμερα στον ιστότοπό της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

    Η Motorola ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της χθες πως πρόκειται να απολύσει το 20% του προσωπικού της και να κλείσει το ένα τρίτο των 94 γραφείων της ανά τον κόσμο», τονίζει η εφημερίδα.

    Το ένα τρίτο από τις 4.000 απολύσεις αφορά τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει στους Τάιμς ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας Ντέινς Γουντσάιντ.

    Με την κίνηση αυτή, η Google επιδιώκει να βγάλει τη Motorola από τις μη επικερδείς αγορές και να σταματήσει να κατασκευάζει κάποια από τα 12 σημερινά μοντέλα της, εστιαζόμενη σε ορισμένα μόνο με ειδικά χαρακτηριστικά.

    Η Motorola θα σταματήσει επίσης τις δραστηριότητές της στην Ασία και να επικεντρώσει το ερευνητικό και αναπτυξιακό της έργο στο Σικάγο, στο Σάνιβιλ (Καλιφόρνια) και το Πεκίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 16:30:54 UTC