Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνεται για δεύτερη ημέρα το πύρινο μέτωπο στη Χίο
  • [02] Στον εισαγγελέα ο 29χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία στην Πάρο
  • [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα
  • [04] Αεροπορική τραγωδία στο Σουδάν
  • [05] Συνεχίζει τη δράση του ο "Ξένιος Ζευς"

  • [01] Μαίνεται για δεύτερη ημέρα το πύρινο μέτωπο στη Χίο

    Για δεύτερη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Χίο, καίγοντας πεύκα και μαστιχόδενδρα.

    Αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε πολλές εστίες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα γης και έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε αγροικίες, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Μέχρι στιγμής, πάντως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές του νησιού προς το ΑΜΠΕ, δεν έχουν υπάρξει επίσημες αναφορές ζημιών σε αγροικίες ή άλλες οικίες.

    Tο μέτωπο έχει μειωθεί από χθες, αφού από το πρωί τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν υδροληψίες, αν και το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 8 μποφόρ.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες ενώ από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

    [02] Στον εισαγγελέα ο 29χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία στην Πάρο

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μεταφέρθηκε πριν από λίγο, υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ο 29χρονος που φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου στην Πάρο.

    Ο 29χρονος εκρατείτο από χθες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Το γενετικό του υλικό, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ταυτοποίησε ως εμπλεκόμενο με την ένοπλη ληστεία στην τράπεζα Alpha Bank και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου στην Πάρο.

    Ο 29χρονος φέρεται να κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

    [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο Δευτέρα 20 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφερειακές ενότητες:

    -Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) - Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία) - Περιφέρεια Κρήτης -Εύβοια (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) -Σποράδες (περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας) -Κυκλάδες (Ν. Αιγαίου) -Βοιωτία -Φθιώτιδα -Αργολίδα - Αρκαδία -Κορινθία -Λακωνία

    [04] Αεροπορική τραγωδία στο Σουδάν

    Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.

    "Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ.

    Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν "ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε", πρόσθεσε. Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

    Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.

    Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.

    [05] Συνεχίζει τη δράση του ο "Ξένιος Ζευς"

    Με 10 συλήψεις συνεχίστηκε χθες, Σάββατο, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», στο κέντρο της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής προσήχθησαν 175 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν 10 εξ αυτών, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 August 2012 - 10:31:28 UTC