Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στο τραπέζι Μέρκελ- Ολάντ
  • [02] Α. Σαμαράς: "Θεαματική" θα είναι η επάνοδος της Ελλάδας
  • [03] Γερνάει και η Αφρική
  • [04] Θύμα πυροβολισμού 36χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα
  • [05] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια λόγω πυρκαγιών
  • [06] Σταθερή μείωση του καπνίσματος στις ΗΠΑ καταγράφει έρευνα
  • [07] "Σολομώντεια" λύση για την κηδεμονία των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον
  • [08] Βοήθεια 3,7 εκατ. ευρώ προσφέρει η Κίνα στους Σύρους πρόσφυγες

  • [01] Η Ελλάδα στο τραπέζι Μέρκελ- Ολάντ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να πουν στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στις συναντήσεις τους αυτή την εβδομάδα, ότι μπορεί να του δώσουν λίγο περιθώριο για χαλάρωση των όρων της συμφωνίας διάσωσης της χώρας του.

    Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντώνται σήμερα για να οριστικοποιήσουν το κοινό μήνυμά τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιζητά περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει η Αθήνα τις δεσμεύσεις της.

    Ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να δοθεί περιθώριο χαλάρωσης, ενώ και η ίδια η Μέρκελ πάγωσε τις προσδοκίες για εκτεταμένες παραχωρήσεις.

    «Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της Μολδαβία.

    Ο Ράινερ Μπρίντερλε, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, Ελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2014.

    Ο ομόλογός του των Συντηρητικών της Μέρκελ, ο Βόλκερ Κάουντερ, απέκλεισε κατηγορηματικά οποιεσδήποτε αλλαγές στο χρονικό πλαίσιο.

    Η Μέρκελ συναντά τον Σαμαρά την Παρασκευή και ο Ολάντ το Σάββατο, σε μια στιγμή σπάνιας αισιοδοξίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ? και ειδικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - είναι έτοιμη για αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ζώνης του ευρώ.

    Βερολίνο και Παρίσι θα προσπαθήσουν να βρεθούν στα μισά του δρόμου, και παρά τις ενδείξεις ότι οι Συντηρητικοί της Μέρκελ, δεν είναι έτοιμοι να αναβάλουν τους στόχους, μπορεί να δώσουν στην Αθήνα περιθώριο, εάν η τρόικα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα πληροί τις γενικές γραμμές του πακέτου διάσωσης.

    [02] Α. Σαμαράς: "Θεαματική" θα είναι η επάνοδος της Ελλάδας

    Η Ελλάδα θα κάνει σύντομα μια "θεαματική επάνοδο" στην ευρωπαϊκή σκηνή, δηλώνει στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στηνBild, που δημοσιεύεται αύριο,ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    "Βεβαίως θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι. Θα μπορέσουμε να δούμε μια θεαματική επάνοδο", σημείωσε.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτόλμησε τη σύγκριση με τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδος στο Euro 2004. "Ήταν ένα θαύμα", δήλωσε.

    Αναφερόμενος στον τότε προπονητή της εθνικής της Ελλάδος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: "Ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωνε τότε ότι η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος τυπικά γερμανικών αξιών, ελληνικού ενθουσιασμού και εφευρετικότητας".

    "Επομένως έχουμε τη σωστή συνταγή", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια, που λαμβάνει, και θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύει αύριο η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

    "Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Α. Σαμαράς.

    Σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις αμφιβολίες των Γερμανών όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν: "Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί".

    [03] Γερνάει και η Αφρική

    Το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της είναι νεαρής ηλικίας, όμως η Αφρική...γερνάει με ρυθμούς γρηγορότερους από αυτούς των αναπτυγμένων χωρών και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με την πρόκληση της φροντίδας των ηλικιωμένων κατοίκων της, προκύπτει από μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σήμερα, το 40% του πληθυσμού της έχει ηλικία μικρότερη των 15 ετών έναντι 27% που είναι στο αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, υπογραμμίζεται στη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (Ined) της Γαλλίας.

    Όμως, τα επόμενα σαράντα χρόνια το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω (5,5% του πληθυσμού το 2010) θα διπλασιαστεί σε πολλές αφρικανικές χώρες, αν οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται με τους σημερινούς ρυθμούς, αναφέρεται στη μελέτη.

    Το Ined προειδοποιεί πως "η δημογραφική γήρανση θα αυξάνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή των αναπτυγμένων χωρών".

    Αν ισχύσει αυτό, ο αριθμός των ηλικιωμένων θα τετραπλασιαστεί στην Αφρική ανάμεσα στο 2010 και το 2050, από 56 σε 215 εκατομμύρια, περίπου όσοι και στην Ευρώπη (241 εκατομμύρια). Η αφρικανική ήπειρος θα φτάσει να έχει 22,5 εκατομμύρια 80χρονους ή και μεγαλύτερους, πέντε φορές περισσότερος απ'ότι σήμερα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Θύμα πυροβολισμού 36χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα

    Τριανταεξάχρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε σήμερα στη 1:05 τα ξημερώματα, σε νοσοκομείο τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο, από την συμβολή των οδών Σεπολίων και Πεισιστράτου, στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    [05] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια λόγω πυρκαγιών

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Τετάρτη η βόρεια Καλιφόρνια εξαιτίας των πολυάριθμων πυρκαγιών, όπως και άλλες δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ--Ουάσινγκτον 'Αινταχο και Μοντάνα.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις κομητείες Πλούμας, Σάστα και Τεχάμα όπου μαίνονται περίπου δέκα πυρκαγιές.

    Η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές, που ονομάστηκε Ποντερόζα, έχει ήδη καταστρέψει περίπου πενήντα κτίρια και απειλεί άλλα 200. Η φωτιά έχει κατακάψει περισσότερα από 10.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνιας.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Σταθερή μείωση του καπνίσματος στις ΗΠΑ καταγράφει έρευνα

    Μόνο δύο στους δέκα ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες κάπνισαν ένα τσιγάρο κατά τη διάρκεια της μιας εβδομάδας του Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση ? έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

    Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο καπνίσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup μόλίς το 20% των 1014 ερωτηθέντων μεταξύ της 9ης και 12ης Ιουλίου δήλωσαν ότι κάπνισαν ένα τσιγάρο την περασμένη εβδομάδα. Το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 22%.

    «Οι Αμερικανοί δεν έχουν καπνίσει ποτέ τόσο λίγο από το 1944», ανέφεραν οι επικεφαλής της έρευνας που σημείωσαν ότι από το 1970 έως το 1980 όταν οι καπνιστές μειώθηκαν κατά 15% η τάση παρουσιάζει σταθερή μείωση του καπνίσματος.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] "Σολομώντεια" λύση για την κηδεμονία των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον

    Δικαστήριο του Λος Άντζελες διέταξε την Τετάρτη ότι η επιμέλεια των τριών παιδιών του Μάικλ Τζάκσον θα μοιραστεί μεταξύ της μητέρας του αείμνηστου βασιλιά της ποπ, Κάθριν και του ανιψιού του, Τ-Τζει Τζακσον.

    Μετά από δημόσια διαμάχη μεταξύ της 82χρονης μητέρας του Μάικλ Τζακσον, και ορισμένων από τα αδέλφια του, το δικαστήριο παρενέβη για να διορίσει προσωρινό κηδεμόνα τον 34χρονο ανιψιό του τραγουδιστή, Τ-Τζει Τζάκσον.

    Πριν από την καλοκαιρινή ενδοοικογενειακή διαμάχη, η Καθρίν Τζάκσον είχε την αποκλειστική επιμέλεια του 15χρονου Πρινς, της 14χρονης Παρις, και του 10χρονου Μπλάνκετ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] Βοήθεια 3,7 εκατ. ευρώ προσφέρει η Κίνα στους Σύρους πρόσφυγες

    Η Κίνα θα χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατομμυρίων γιουάν (3,7 εκατομμύρια ευρώ) στους Σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία και το Λίβανο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Η βοήθεια αυτή δίνεται "για να δείξει τα φιλικά αισθήματα του κινεζικού λαού προς τον λαό της Συρίας", επισημαίνει το πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

    Υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σήμερα στη Συρία και το 1,2 εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους", τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντέιβιντ Ρόμπινσον, αρμόδιος της ειδικής υπηρεσίας για τους πρόσφυγες.

    Σε όλη τη διάρκεια της εξέγερσης στη Συρία, η Κίνα επιμένει να στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού, αρνούμενη να ασκήσει πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2012 - 6:30:50 UTC