Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ
  • [02] Δεν θα γίνουν αυξήσεις στη ΔΕΗ φέτος
  • [03] Σε εξέλιξη στην Κόρινθο η αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς»
  • [04] ΙΚΑ: Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξης η παρακράτηση για δάνεια
  • [05] Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί πολιτικοί στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης
  • [06] Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Χαλέπι

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ

    Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα εξέλθει της κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».

    Παντελώς αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι αυτό ενέχει τεράστιους κινδύνους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και προσθέτοντας πως όλοι εκείνοι που μιλούν για το ζήτημα προκαλούν ζημιά.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να είναι αξιόπιστα και επαληθεύσιμα και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι, αλλά να συμβάλλουν περισσότερο άλλες κοινωνικές ομάδες.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιούνκερ ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός και όπου θα συνεχισθεί η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Σαμαράς: "Θεαματική" θα είναι η επάνοδος της Ελλάδας

    Αντ. Σαμαράς: "Ζητάμε περισσότερο χρόνο, όχι περισσότερα χρήματα"

    Α. Μέρκελ: Αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας

    Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου-Ζ.Κ. Γιούνκερ

    ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης υποταγή

    ΚΚΕ: Όχι στον εμπαιγμό

    [02] Δεν θα γίνουν αυξήσεις στη ΔΕΗ φέτος

    Δεν πρόκειται να υπάρξουν εφέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής, επανέλαβε για μία φορά ακόμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσ. Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό 9,84 σημειώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.

    Επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013. Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο προκειμένου η αποκρατικοποίηση να γίνει σωστά.

    [03] Σε εξέλιξη στην Κόρινθο η αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς»

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» στην πόλη της Κορίνθου, για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών.

    [04] ΙΚΑ: Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξης η παρακράτηση για δάνεια

    Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Οι δανειολήπτες, που η μηνιαία δόση των δανείων τους είναι μικρότερη των 3/10 των τακτικών αποδοχών τους δεν χρειάζεται να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση.

    [05] Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί πολιτικοί στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης

    «Περισσότερος χρόνος δεν θα αποτελούσε λύση στα προβλήματα και ίσως συνεπάγεται περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να επιθυμεί επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας κατά δύο έτη.

    Μιλώντας στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR), ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι κατά το τελευταίο έτος, σε ό,τι αφορά το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε με την Αθήνα, η Ευρωζώνη έφθασε στο όριο αυτού που θεωρείται κάπως οικονομικά λογικό.

    Ούτε όμως ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ συμφωνεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρχουν», δηλώνει στην "Bild" και επισημαίνει.

    Αντιθέτως, υπέρ κάποιων περαιτέρω παραχωρήσεων προς την Ελλάδα τάσσεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μιλώντας στην Frankfurter Rundschau. «Εάν το καινούργιο πρόγραμμα σταθεροποίησης των Ελλήνων είναι εύλογο και ισχυρό, δεν θα ήταν πολύ έξυπνο, λόγω μιας μετάθεσης του στόχου πληρωμής για δώδεκα μήνες, να ξεχάσουμε όλες τις αξιώσεις μας», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάγερ και εκτιμά ότι στο τέλος θα υποχωρήσει και η Καγκελάριος Μέρκελ.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στην Bild, υποστηρίζει ότι "μπορεί κανείς να μιλήσει για χρονικά περιθώρια - αλλά μόνο εφόσον η Ελλάδα αποδείξει ότι υλοποιεί με προσήλωση τις υποχρεώσεις που ανέλαβε".

    [06] Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, βομβάρδισε συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι.

    Οι συνοικίες Σαχούρ, Ταρίκ αλ-Μπαμπ, Μπουστάν αλ-Κασρ και αλ-Σάαρ βομβαρδίστηκαν νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, στην οποία ανήκουν αντικαθεστωτικοί. Μάχες διεξάγονται και στη συνοικία Σαλαχεντίν.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως την Τετάρτη σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάγκ, στο Χαλέπι. Οι αντάρτες ανέφεραν πως τα βομβαρδιστικά που πλήττουν την πόλη απογειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2012 - 8:30:41 UTC