Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο
  • [02] Δένδιας: "Δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου στη χώρα"
  • [03] Νεκρός ορειβάτης στο φαράγγι του «Ορλιά» στον Όλυμπο
  • [04] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω κρίσης στην Ευρωζώνη
  • [05] Συνάντηση Μόντι - Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου
  • [06] Η Ars Electronica στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
  • [07] Fitch: Γλιτώνει την υποβάθμιση η Ισπανία εάν ζητήσει "πακέτο διάσωσης"

  • [01] Κρίσιμο τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο

    Με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός στην Καγκελαρία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

    Η κ. Μέρκελ, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά στο προαύλιο του κτιρίου και οι δύο ηγέτες βάδισαν μαζί στο κόκκινο χαλί. Έγινε παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών, ανάκρουση των εθνικών ύμνων και κατόπιν επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος.

    Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στην συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών συμμετέχει, από γερμανικής πλευράς, και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν λίγο μετά τις 14:00, ώρα Ελλάδας. Αύριο, ο κ.Σαμαράςθα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Αντ. Σαμαράς: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

    [02] Δένδιας: "Δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου στη χώρα"

    «Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

    Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.

    «Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε: «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων "ήσυχα και χωρίς όπλα" και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί».

    [03] Νεκρός ορειβάτης στο φαράγγι του «Ορλιά» στον Όλυμπο

    Στο φαράγγι του «Ορλιά» στον Όλυμπο, βρέθηκε χθες το βράδυ το πτώμα άγνωστου -μέχρι στιγμής- ορειβάτη. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε ομάδα Σέρβων ορειβατών, που ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές.

    Στο σημείο κατευθύνονται άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος και να ταυτοποιηθεί ο νεκρός.

    [04] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω κρίσης στην Ευρωζώνη

    Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) περιορίζονται, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 παρουσιάζει διακυμάνσεις, εναλλασσόμενος μεταξύ θετικού και αρνητικού πρόσημου.

    Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,14% από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων στο οποίο είχε φθάσει πρόσφατα και διαμορφώνεται στα 1,2542 δολάρια.

    Η απροθυμία των επενδυτών για επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου αντανακλάται και στην αύξηση των τιμών των 10ετών γερμανικών ομολόγων, τα οποία θεωρούνται ως "ασφαλές καταφύγιο".

    Η απόδοση των "Bunds" μειώθηκε σήμερα στο 1,36% από 1,40% χθες.

    [05] Συνάντηση Μόντι - Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα υποδεχτεί στις 4 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ανακοινώθηκε σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Την επίσκεψη αυτή είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ο ευρωπαϊκός Τύπος και την επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Μαντάμα, ένα επιβλητικό κτίριο στους λόφους γύρω από τη Ρώμη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου η σύνοδος Ιταλίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας.

    Στο πλαίσιο της τεράστιας προσπάθειας των ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση λύσης στην κρίση του ευρώ, ο Ολάντ συναντήθηκε χθες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και την επόμενη Πέμπτη θα μεταβεί στη Μαδρίτη.

    Από την πλευρά του ο Iσπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα μεταβεί στις 6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και στις 20 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Η Ars Electronica στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

    Αγελάδες που ονειρεύονται να γίνουν χάμπουργκερ, περίεργα στρατιωτικά παιχνίδια, μυστηριώδη κορίτσια και παράλληλα σύμπαντα «συναντιούνται» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, σε μια συλλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων ετών, οι οποίες θα προβληθούν σήμερα, 24 Αυγούστου.

    Πρόκειται για τις ταινίες του Ars Electronica- ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών του κόσμου- το οποίο στηρίζει το «πάντρεμα» κινούμενης εικόνας και μουσικής με την ψηφιακή τέχνη με στόχο την ανακάλυψη εναλλακτικών προτάσεων για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

    Οι προβολές του Ars Electronica εντάσσονται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας το οποίο στηρίζουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με προβολές σε ασυνήθιστα σημεία της πρωτεύουσας.

    [07] Fitch: Γλιτώνει την υποβάθμιση η Ισπανία εάν ζητήσει "πακέτο διάσωσης"

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας εάν αυτή ζητήσει ένα συνολικό "πακέτο διάσωσης", μετά την αρχική ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική στήριξη για τις τράπεζές της.

    "Ένα αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης για μια επιπρόσθετη χρηματοοικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (ΕΤΧΣ), με τη μορφή των αγορών ισπανικού κρατικού χρέους στην πρωτογενή ή/και τη δευτερογενή αγορά, δεν θα σημάνει την υποβάθμιση από την πλευρά του Fitch", επεσήμανε ο διεθνής οίκος, δύο ημέρες μετά από την παρόμοια ανακοίνωση την οποία έδωσε στην δημοσιότητα ο Standard & Poor's.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2012 - 10:30:37 UTC