Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη
  • [02] ΚΚΕ: Να ξεσηκωθεί ο λαός
  • [03] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο
  • [04] Μ. Σαλμάς: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
  • [05] ΙΚΑ: Διασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων

  • [01] Μέρκελ: Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    "Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει, γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ξεκινώντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, διάρκειας 1,5 ώρας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Μίλησε για την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και είπε ότι η Γερμανία περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

    Αύριο, ο κ.Σαμαράςθα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Αντ. Σαμαράς: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

    [02] ΚΚΕ: Να ξεσηκωθεί ο λαός

    «Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του. Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ.

    [03] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

    Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει, για αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας (κεντρική και νότια), Αργολίδας, Ηλείας (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού) και Κορινθίας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [04] Μ. Σαλμάς: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

    Την πεποίθησή του πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν θα προβεί σε νέες κινητοποιήσεις, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, παράλληλα πως, σε κάθε περίπτωση, «αυτή τη φορά η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη».

    Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε πως μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων, «μέσω ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τιμών τους που θα έχει απόλυτη διαφάνεια».

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνας Μάρκου, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εταίρους, για το νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών.

    [05] ΙΚΑ: Διασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων

    Η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ -ΕΤΑΜ),σχολιάζοντας "δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών, που αφορούν την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ειδικότερα το μέλλον των συντάξεων".

    Η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνωρίζει, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα δυσχεραίνουν εκ των πραγμάτων την οικονομική κατάσταση του Ταμείου "κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας".

    Στη συνέχεια τονίζει, ότι "οι πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για περιστολή των δαπανών, την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών, την εξάλειψη των παραβατικών συμπεριφορών και των παράνομων παροχών, με την συνδρομή του χρηματοδοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, διασφαλίζει την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2012 - 12:30:35 UTC