Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια
  • [02] "Δεν είχα καμία γνώση για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη"
  • [03] Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια θα μιλήσει το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες της Κρήτης
  • [05] Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη
  • [06] Θωρακίζεται το Αγιον 'Ορος μετά την καταστροφική πυρκαγιά

  • [01] Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια

    Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τωνπολιτικών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να αποφασίσουν για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων ύψους11,5 δισ. ευρώ.

    Αύριο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο θα ενημερώσει για την βαθιά ύφεση της οικονομίας μας και τα μέτρα, ενώ αναμένεται να ζητήσει να ξαναρχίσει η εκταμίευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

    Την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι την επομένη θα έχουν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώτις επόμενες ημέρεςθα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    «Αγκάθι» για την λήψη των αποφάσεων αποτελεί το ενδεχόμενο μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

    Για τον λόγο αυτό, αυτή την ώρα ο κ. Στουρνάραςσυναντάται με αντιπροσωπεία των ενστόλων και των πανεπιστημιακών.

    Οι δικαστικοί ήδη ανακοίνωσαν σειρα κινητοποιήσεων με αφορμη τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς τους.

    [02] "Δεν είχα καμία γνώση για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη"

    Κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς έδωσε η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περί «καταδικασμένου» οικονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για την κρίση της Ελλάδας.

    Η κ. Κατσέλη παρέμεινε στο γραφείο των δύο εισαγγελέων για περίπου τρεις ώρες και, εξερχόμενη, δήλωσε: «Η κατάθεσή μου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείρισή της και επανέλαβα την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».

    Σε ερώτηση για τη σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική η κ. Κατσέλη απάντησε: «Δυστυχώς, τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται. Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα».

    Η κ. Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση ως προς το αν υπήρξε ή όχι ενημέρωση από τον κ. Ρουμελιώτη, είπε: «Με τον κ. Ρουμελιώτη, όπως και με άλλους οικονομολόγους, είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις για το τι δέον γενέσθαι. Δεν υπήρχε, όμως, επίσημη θέση από το ΔΝΤ προς καμία διαφορετική κατεύθυνση».

    [03] Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια θα μιλήσει το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση στη Νίκαια η οποία διοργανώνεται από την συνιστώσα «Νέος Αγωνιστής», με θέμα «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση σήμερα».

    [04] Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες της Κρήτης

    Aπό τα Χανιά, ξεκινά τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο χορός των κινητοποιήσεων των πρατηριούχων της Κρήτης, οι οποίοι με βασικό αίτημα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κλείνουν για 48 ώρες τα πρατήριά τους.

    Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Κώτσος, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

    [05] Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη

    Μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τις άλλες χώρες- μέλη της, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Η δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αντιμετωπίζει ένα εσωτερικό πολιτικό δίλημμα για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να συμφωνήσει να δοθεί περισσότερος χρόνος ή περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα για να επανέλθει σε πορεία εκπλήρωσης των όρων της δανειακής σύμβασης ύψους 174 δισεκατ. ευρώ που είχε συνάψει.

    Σύμφωνα με έρευνα των Financial Times/Harris, οι διαθέσεις των Γερμανών είναι σχεδόν διαμετρικά αντίθετες με αυτές στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπου όσοι ερωτήθηκαν εμφανίστηκαν πολύ πιο διστακτικοί στο να συμφωνήσουν με το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και τη Βρετανία κατέδειξε ότι μόλις ένα 26% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει ποτέ τα δάνειά της», έναντι ενός 77% των Ιταλών και του 57% των Ισπανών.

    Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί οι οποίοι ερωτήθηκαν δεν νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προβεί σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που να είναι επαρκείς ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη να δέχεται διεθνή οικονομική βοήθεια.

    Αντιθέτως το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δήλωσε «σχετικά σίγουρο» ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Παρά τις διαιρέσεις τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι ερωτηθέντες ενήλικες στις τέσσερις χώρες- μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ηγέτες τους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

    [06] Θωρακίζεται το Αγιον 'Ορος μετά την καταστροφική πυρκαγιά

    Θωρακίζεται ενόψει του χειμώνα η περιοχή του Αγίου Όρους και της Ουρανούπολης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις αρχές Αυγούστου, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής.

    Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη έγινε αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα και σχεδιάστηκαν τα πρώτα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα τους επόμενους μήνες από τις έντονες βροχοπτώσεις.

    Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χρήστος Πάχτας, από την πυρκαγιά εντός του Αγίου Ορους κάηκαν συνολικά 46.000 στρέμματα. Το 20% εξ αυτών ήταν πευκοδάσος και τα υπόλοιπα αφορούσαν περιοχές με πουρνάρια και αμπέλια. Έξω από την Αθωνική Πολιτεία, στην περιοχή της Ουρανούπολης, καταστράφηκαν άλλα 5000 στρέμματα, από τα οποία τα 1000 ήταν ελαιώνες κι αμπελώνες.

    Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η σχετική μελέτη, ενώ θα ακολουθήσει η δημοπρασία για τους κορμούς των δέντρων από τη δημοτική αρχή Αριστοτέλη, διότι εάν εκπλυθεί το έδαφος από τις βροχές, η αναγέννηση του δάσους θα είναι δυσκολότερη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2012 - 10:30:37 UTC