Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Ταφόπλακα για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων
  • [02] Στη... σέντρα η 3η αγωνιστική
  • [03] Σόιμπλε: "Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"
  • [04] Συγχαρητήρια Παπούλια στους Καλαφάτη, Αρνιάκο και Αραούζου
  • [05] "Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας"
  • [06] Στους δρόμους κατά της λιτότητας οι Ισπανοί
  • [07] Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε το 45ο ράλλυ της ΔΕΘ

  • [01] Α. Τσίπρας: Ταφόπλακα για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων

    «Ταφόπλακα» για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα είναι το νέο πακέτο των μέτρων, γι αυτό χρειάζονται κοινοί αγώνες για να μην ψηφιστεί, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.

    Ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ , αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό, όπως είπε.

    Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην 77η ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή».

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η προοπτική των δύο εταιριών και οι συζητήσεις μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση τους με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), για την οποία υπάρχουν ενστάσεις.

    Στις 7.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

    Στη 1 αύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».

    [02] Στη... σέντρα η 3η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και ο Πανιώνιος που θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ και θέλει να κάνει το «τρία στα τρία», συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία.

    Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στην Κομοτήνη όπου τον περιμένει ο Πανθρακικός, όπως ο Αστέρας Τρίπολης που θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, που δοκιμάζεται στην έδρα του «νεοφώτιστου» Πλατανιά.

    Τέλος, σε αγώνες χωρίς ασφαλείς προβλέψεις, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Αρη, ο Λεβαδειακός την Βέροια και η Κέρκυρα την Ξάνθη.

    Το πλήρες πρόγραμμα (σ.σ. όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν από το συνδρομητικό κανάλι) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ====================== 17:15 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 17:15 Λεβαδειακός-Βέροια 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

    Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ====================== 16:00 Κέρκυρα-Ξάνθη 18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 18:15 Πλατανιάς-Ατρόμητος 20:30 ΑΕΚ-Αρης

    Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ====================== 20:30 Πανιώνιος-ΟΦΗ

    [03] Σόιμπλε: "Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

    «Σαφώς και θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Deutsche Welle, με το οποίο προαναγγέλλεται η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Deutsche Welle TV, η οποία θα προβληθεί αύριο. Ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επαναλαμβάνει: «Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

    «Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους που έχουμε συμφωνήσει στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το ίδιο», τονίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, ο οποίος, σε ερώτηση σχετικώς με το εάν ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σήμαινε αστάθεια για το ευρώ, σημειώνει ότι δεν θα ήταν παραγωγικό εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προέβαινε σε τέτοιες εικασίες. «Δεν εικοτολογούμε, αλλά αναμένουμε την έκθεση της τρόικα», δηλώνει.

    Στην επισήμανση της Deutsche Welle ότι η δημιουργία μιας ισχυρής δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα θα απαιτούσε μια γενιά και δεν θα ήταν δυνατή σε 2-3 χρόνια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά ότι το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει ορίζοντα μέχρι το 2020 και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο -πλην όμως εφικτό- πρόγραμμα. «Φυσικά και είναι φοβερά δύσκολη η κατάσταση από την οπτική γωνία των Ελλήνων. Θα πρέπει να πούμε στους Γερμανούς ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από εμάς», αναφέρει και προσθέτει: «Και αντίστροφα, θα πρέπει να πούμε ότι οι Γερμανοί αντλούν από το κοινό νόμισμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Αυτός που είναι ισχυρότερος και ανταγωνιστικότερος έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Για αυτό και έχουμε να χάσουμε περισσότερα. Εάν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από τους Έλληνες».

    Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης, ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει ότι το Ταμείο έχει μια σημαντική λειτουργία, καθώς έχει την μεγαλύτερη εμπειρία και είναι «υπεράνω υποψίας» σε σύγκριση με έναν ευρωπαϊκό θεσμό. «Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά η βοήθεια έχει νόημα μόνο εάν μακροπρόθεσμα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Εάν απλά συμβάλλει στην μετατόπιση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους, τότε δεν έχει νόημα. Για τον λόγο αυτό λέω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια δεν θα πρέπει να γίνει βαρέλι δίχως πάτο», καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    [04] Συγχαρητήρια Παπούλια στους Καλαφάτη, Αρνιάκο και Αραούζου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Μάριο Καλαφάτη, Γιώργο Αρνιάκο και Κέλλυ Αραούζου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας στο Πιομπίνο της Ιταλίας.

    «Η επιτυχία σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας μας έκανε όλους περήφανους. Χρειαζόταν πάθος, συγκέντρωση, πίστη και πολύ συστηματική προετοιμασία για να σημειώσετε αυτή την επίδοση. Θερμά συγχαρητήρια για τη διάκριση αυτή. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και ακόμη συντομότερους χρόνους» ανέφερε στο τηλεγράφημα του ο κ. Παπούλιας.

    [05] "Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας"

    "Αν η Ελλάδα εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας" τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

    Ο κ. Μπαρόζο σημειώνει ότι η ΕΕ "χρειάζεται ανάπτυξη" και προσθέτει: "Σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν επί δεκαετίες, σημαίνει αντιμετώπιση οργανωμένων συμφερόντων και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας για να επιτύχουμε το συνδυασμό ασφάλειας και ευελιξίας".

    Σε ότι αφορά το μέλλον της Ευρώπης ο κ Μπαρόζο τονίζει ότι "θα πρέπει να στραφούμε προς την ομοσποδία εθνικών κρατών. Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί νέα συνθήκη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ειναι τεχνοκρατική, γραφειοκρατική, διπλωματική. Πρέπει να είναι ακόμη πιο δημοκρατική".

    [06] Στους δρόμους κατά της λιτότητας οι Ισπανοί

    Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

    Καθηγητές, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μια ημέρα μετά τη δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

    Διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα με σφυρίχτρες στο στόμα κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως "Αρκετά!" και "Βυθίζουν τη χώρα", διαμαρτυρόμενοι έτσι κατά των περικοπών στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών.

    Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε χθες Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, και που αναμένεται να της αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει επίσης την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.

    [07] Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε το 45ο ράλλυ της ΔΕΘ

    Με τη συμμετοχή 45 πληρωμάτων ξεκίνησε το 45ο ράλλυ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ένας από τους κορυφαίους αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

    Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού προηγήθηκε ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και η ενημέρωση των πληρωμάτων. Νέο στοιχείο στη φετινή διοργάνωση είναι ότι πέρα από τις δύο ειδικές διαδρομές στη Χαλκιδική και συγκριμένα στον Πολύγυρο και στο Χολομώντα περιλαμβάνεται μία ειδική διαδρομή σε πίστα στο Νέο Ρύσιο. Έτσι η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκινά σήμερα στην πίστα κάρτ του Νέου Ρυσίου και αύριο, Κυριακή θα μεταφερθεί στη βόρεια Χαλκιδική με την εκκίνηση του αγώνα, το service park, τον τερματισμό και την απονομή των κυπέλλων στον Πολύγυρο.

    «Τα 45 πληρώματα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών, ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 45ου ράλλυ ΔΕΘ, Δημήτρης Κουμποτής. «Ταυτόχρονα είναι εξαιρετική και η ποιοτική τους σύνθεση, δηλαδή έχει τιμήσει την οργάνωση και έχει παρευρεθεί η αφρόκρεμα των οδηγών όλης της Ελλάδας», τόνισε. «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό αγώνα με πάρα πολλά πληρώματα να διαγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις και με τις εναλλαγές του καιρού θεωρούμε ότι οι θεατές που θα σπεύσουν στο βουνό θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό θέαμα», υπογράμμισε.

    Ο κ. Κουμποτής σημείωσε ότι από τους διοργανωτές έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια του αγώνα και κάλεσε τους θεατές να πειθαρχούν στις οδηγίες των στελεχών ασφαλείας, να βλέπουν τον αγώνα από υπερυψωμένα σημεία και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες θέσεις προειδοποιώντας ότι η ολισθηρότητα του δρόμου λόγω της βροχής μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

    Ευχαρίστησε δε τη ΔΕΘ και τη HELEXPO, που είναι συνδιοργανωτές του ράλλυ, το δήμο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο αγώνας και τους χορηγούς για την οικονομική και υλική υποστήριξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2012 - 10:30:42 UTC