Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει
  • [02] Eπίσκεψη Π. Καμμένου στη Λαμία
  • [03] "Αχτίδα φωτός" βλέπει για πρώτη φορά ο Γκ. Βεστερβέλε
  • [04] Τέσσερις νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα
  • [05] Το ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά
  • [06] Τις δικαστικές φυλακές Χανίων επισκέφθηκε σήμερα o υπουργός Δικαιοσύνης

  • [01] Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει

    Έπειτα από μια δεκαετία το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι και 26 ελληνικά πληρώματα είναι έτοιμα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πιο απαιτητικό αγώνα της χρονιάς.

    Δίπλα στα επτά ελληνικά πληρώματα που θα ακολουθήσουν το σύνολο του αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, θα βρεθούν ακόμη δεκαεννέα ελληνικές συμμετοχές, αυξάνοντας το ενδιαφέρον σε εθνικό επίπεδο, κάτι που αναμφίβολα είχε λείψει τα τελευταία χρόνια από το Ράλι Ακρόπολις.

    Τελευταία φορά που το Ράλι Ακρόπολις προσμέτρησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 2000, όταν οι Γιάννης Παπαδημητρίου ? Νίκος Πετρόπουλος με ένα Subaru Impreza WRC επικράτησαν σε εθνικό επίπεδο, κατακτώντας παράλληλα τη 10η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα.

    Δώδεκα χρόνια αργότερα, επτά ελληνικά πληρώματα θα εκπροσωπήσουν τη χώρα και στο πλαίσιο του WRC.

    Ανάμεσά τους ο πρωταθλητής Ράλλυ 2011, Λάμπρος Κύρκος, με το Γιώργο Πολυζώη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Δημήτρης Ψύλλος - Κώστας Κόντος με ίδιο αυτοκίνητο, στα χρώματα ενός από τους επίσημους χορηγούς του αγώνα, της ΕΚΟ, αλλά και οι Γιάννης Ζούνης - Μιχάλης Πατρικούσης με το Subaru Impreza WRX STI και την υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Απέναντί τους θα βρουν έμπειρους συνδυασμούς όπως αυτοί των Γρηγόρη Νιώρα- Κωνσταντίνου Κάκαλη (Subaru Impreza WRX STi Ν1), Διονύση Σπανού- Σωτήρη Γκότοβου (Subaru Impreza WRX STi), του Πρωταθλητή Ασφάλτου 2010 Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη με τον Σπύρο Μπαρδάκη (Peugeot 206 Kit Car) κ.ά. οι οποίοι θα μπουν στη μάχη του Ράλι Ακρόπολις το Σάββατο 26 Μαΐου, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Σημειώνεται ότι τα πληρώματα που συμμετέχουν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 26 Μαΐου (Κλένια - Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρια) και στις πέντε ε.δ. της Κυριακής 27 Μαΐου (Αγ. Θεόδωροι 1&2, Νέα Πίσια 1&2, Power Stage- Νέο Λουτράκι) στις οποίες θα εκκινούν έπειτα από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν με ξένα πληρώματα στο Ράλι Ακρόπολις για το WRC. Οι επτά Έλληνες αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα του WRC, θα βαθμολογηθούν και για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τις κοινές ειδικές διαδρομές, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΠΑ.

    Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή. Φυσικά και τα 26 ελληνικά πληρώματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα δώσουν το «παρών» στην τελετή εκκίνησης, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 17:00.

    [02] Eπίσκεψη Π. Καμμένου στη Λαμία

    Σε συλλογή υπογραφών για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο, θα προχωρήσει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως τόνισε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος σήμερα το μεσημέρι από την Λαμία.

    Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του από την Λαμία αναφερόμενος στους προέδρους των 3 κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθούν, έκανε λόγο «για οικονομικούς δολοφόνους» και τόνισε πως «στόχος τους είναι να ξεπουλήσουν την χώρα προτού φύγουν».

    Αναφερόμενος στον κ.Σαμαρά τόνισε πως «προεκλογικά ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση, μετά τις εκλογές πήγε στην Γερμανία με δώρο το 1,8 δισ. από το πρόστιμο της SIEMENS και ζήτησε γονυπετής συγνώμη από την κ. Μέρκελ».

    Επίσης, τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στην Βουλή μέσα από αιτήματα σύστασης εξεταστικών επιτροπών «αρχής γενομένης από το αίτημα που θα κατατεθεί για την συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή του μνημονίου».

    Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν επιχειρεί να πατάξει το λαθρεμπόριο», ενώ ζήτησε αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και επιδότηση για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών.

    Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα προσδιόρισε ότι ίσως βρεθούν κάποια «παλικάρια» βουλευτές όπως αυτοί που καταψήφισαν το 2ο μνημόνιο που σήμερα βρίσκονται στους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι και θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κομματική πειθαρχία που προσπαθεί να επιβάλλει ο κύριος Σαμαράς, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθεί να επανιδρύσει την Πολιτική 'Ανοιξη».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του κινήματος Μιχάλη Γιαννάκη αλλά και τους βουλευτές Ρ. Μακρή και Παύλο Χαϊκάλη, ξεκίνησε την περιοδεία του στην Φθιώτιδα από την Λάρυμνα και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, έκανε λόγο για «ξεπούλημα μιας κερδοφόρας επιχείρησης που αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο στην παραγωγή νικελίου».

    Στη συνέχεια βρέθηκε στην Λαμία, όπου αρχικά είχε συνάντηση με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην περιοχή, ενώ στην συνέχεια είχε μια σειρά επαφών με τον δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά, τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θ. Στάικο, καθώς και με τους προέδρους των Επιμελητηρίων όπου και συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση και με εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η Τράπεζα, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο» και κάλεσε τους εργαζομένους σε συνάντηση στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

    [03] "Αχτίδα φωτός" βλέπει για πρώτη φορά ο Γκ. Βεστερβέλε

    «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά για πρώτη φορά βλέπω μια αχτίδα φωτός», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα ακούσουμε καλά νέα και από την Πορτογαλία και από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και από την Ελλάδα».

    Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Βεστερβέλε τονίζει ότι «πρέπει να επικεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις στο να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη» και υπενθυμίζει ότι για αυτόν τον λόγο την άνοιξη του 2010, παρά τις αντιρρήσεις του κόμματός του, των Φιλελευθέρων, ψηφίστηκε το πρώτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

    [04] Τέσσερις νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα

    Τέσσερις νεκροί και περίπου 50 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες Παρασκευή έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τύνιδα, όπου πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τρεις, ενώ στη συνέχεια αναθεώρησε τον αριθμό σε δύο. Τελικά σήμερα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων και περίπου 50 τραυματίστηκαν.

    Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται 22 αστυνομικοί, ενώ 28 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 70 οχήματα πυρπολήθηκαν.

    Oι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών.

    Άλλοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το Αμερικανικό Σχολείο στην Τύνιδα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    [05] Το ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά

    «Την ώρα που η κυβέρνηση συναποφασίζει με την ΕΕ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, επιχειρεί να εμφανίσει την επιμήκυνση ως λύση που θα φέρει ανακούφιση και για το λαό. Κρύβει, όπως και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», ότι κάθε μέτρο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης συνοδεύεται με νέα μέτρα εξόντωσης του λαού» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

    «Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν αποφασιστικά με την οργάνωση και την αντεπίθεσή τους όχι στις νέες θυσίες για την πλουτοκρατία και την ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [06] Τις δικαστικές φυλακές Χανίων επισκέφθηκε σήμερα o υπουργός Δικαιοσύνης

    Οι 240 κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών που σήμερα λειτουργούν στα Χανιά, θα είναι οι πρώτοι κρατούμενοι στις νέες δικαστικές φυλακές στην περιοχή της Αγιάς, τις οποίες επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί o υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης.

    «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλους τους χώρους της φυλακής που έχει εξαιρετικές δομές, αναβαθμίζει την ποιότητα των υποδομών όσον αφορά τον σωφρονισμό και τα σωφρονιστικά καταστήματα» , δήλωσε ο κ Καραγκούνης.

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι σήμερα στο σύνολο των φυλακών της χώρας υπάρχει υπερπληθυσμός καθώς όπως τόνισε από τους 9300 κρατουμένους που είναι η χωρητικότητα των φυλακών μέσα στις φυλακές βρίσκονται 13000 κρατούμενοι περίπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2012 - 12:30:38 UTC