Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν γιατροί και δικαστικοί
  • [02] Μοσκοβισί: "Τα πράγματα προχωρούν" στην Ελλάδα

  • [01] Απεργούν γιατροί και δικαστικοί

    Επίσχεση εργασίας ξεκινούν απόσήμερα οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

    Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

    Εξάλλου, παραλύουν πανελλαδικά από σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.

    Ειδικότερα, μέσα σε ανήσυχο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα , Δευτέρα,θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις, ενώ απόσήμερα οι δικαστές ξεκινούν πανελλαδικές στάσεις εργασίας (10 π.μ. έως 3,30 μ.μ.) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων (εκτός των επειγουσών). Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

    Σήμερα αρχίζουν σ' ολόκληρη τη χώρα γενικές συνελεύσεις των καθηγητών που θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα για τους εργαζόμενους. Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κλπ.

    Στα Πανεπιστήμια επίσης, συνεχίζεται η αναταραχή, ενώ το προεδρείο των πρυτάνεων αναμένεται να αρχίσει αύριο κιόλας κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

    Σημειώνεται πως 24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη, σε μετρο, τραμ, ΗΣΑΠ.

    Τέλος,από σήμερα τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

    [02] Μοσκοβισί: "Τα πράγματα προχωρούν" στην Ελλάδα

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσετηνΚυριακήότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει «πιο γρήγορα και να πάει πιο μακριά» όσον αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους.

    «Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους... Το κλίμα αλλάζει, αλλά αυτό δεν αρκεί», εκτίμησε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Grand Jury.

    Αν και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μειωθεί η πίεση των αγορών, «η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

    Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει να παραχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η ευθύνη για την επίβλεψη 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης. Εξάλλου ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την ανάλυση κάποιων μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα.

    Αυτές οι πληροφορίες, είπε ο Μοσκοβισί, «δεν αντιστοιχούν με αυτό που είδα στην Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας τον διαβεβαίωσαν ότι «τα πράγματα προχωρούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 2:30:36 UTC