Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής
  • [02] «90 χρόνια Σμύρνη Μικρασιατική Καταστροφή»
  • [03] "Πράξη ευθύνης η συμμετοχή στην αυριανή απεργία" τονίζει το ΚΚΕ
  • [04] Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζει το υπ. Οικονομικών
  • [05] Σε απολογία Σεϊταρίδης και Παναθηναϊκός
  • [06] Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι αύριο
  • [07] Συνάντηση Κ. Παπούλια με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [08] Τον Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και την κατάσταση της οικονομίας των δύο χωρών.

    Η Αθήνα και η Λευκωσία προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον κ. Ομήρου να επισημαίνει πως «η δυσμενής οικονομική συγκυρία επιβάλλει, όσο ποτέ άλλοτε, συστράτευση όλων των ζωντανών δυνάμεων του Ελληνισμού».

    Σε δηλώσεις του ο Κύπριος πολιτικός τόνισε πως «με πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν θα βγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ύφεση και τη στασιμότητα» και ζήτησε να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν οι λαοί και οι κοινωνίες.

    Ο κ. Ομήρου φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας πως συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά στο ότι «το Κυπριακό, το οποίο είναι κορυφαία προτεραιότητα του Έθνους, ως πρώτο θέμα και της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, για να λυθεί θα πρέπει να τερματιστεί πραγματικά και ουσιαστικά η κατοχή, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδες ελευθερίες, όπως επιτάσσει το Διεθνές, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η Τουρκία να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις έωλες απαιτήσεις της για δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο και συνομοσπονδία. Ούτε θα περάσουν οι απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης».

    [02] «90 χρόνια Σμύρνη Μικρασιατική Καταστροφή»

    «Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ήταν μία θαυματουργή ένεση στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα της έκθεσης είναι ότι πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας, το παράδειγμα των γενναίων αυτών ανθρώπων και να θυμόμαστε ότι μετά την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση», είπε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εγκαινιάζοντας τη φωτογραφική έκθεση, «90 χρόνια Σμύρνη Μικρασιατική Καταστροφή» που παρουσιάζει αυτές τις μέρες η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γραμματεία Επικοινωνίας.

    Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Φωτογραφικό Αρχείο της Γ.Γ.Μ.Ε.-Γ.Γ.Ε.Ε. και αποτελεί αφιέρωμα μνήμης και τιμής στα γεγονότα του 1922. Παρουσιάζει την οικονομική και πολιτισμική ακμή των Ελλήνων στη Σμύρνη, τη μακραίωνη αρμονική συμβίωσή τους με Τούρκους, Αρμένιους, Εβραίους και Δυτικοευρωπαίους αλλά και την καταστροφή και το διωγμό.

    Η έκθεση που πραγματοποιείται στο ισόγειο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί 09:00-16:00.

    [03] "Πράξη ευθύνης η συμμετοχή στην αυριανή απεργία" τονίζει το ΚΚΕ

    «Πράξη ευθύνης και ελπίδας είναι η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στην αυριανή απεργία, ώστε αυτή να αποτελέσει μια νέα εκκίνηση στην οργάνωση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για να βάλει φρένο και τέλος στις θυσίες του λαού για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για την παραμονή της χώρας στη "λυκοσυμμαχία" της ΕΕ. Για να αναδειχθεί η δύναμη της εργατικής τάξης, η μαχητική της αλληλεγγύη και η απαίτηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να «μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, στη λογική του "τίποτα δεν γίνεται" και του "χαμένου μεροκάματου" που καλλιεργεί η εργοδοσία, αλλά και οι συνδικαλιστές που καλλιεργούν το συμβιβασμό με το κεφάλαιο».

    [04] Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζει το υπ. Οικονομικών

    Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τέτοιος όρος δεν εμπεριέχεται στο περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως αναφέρεται, σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου αναγράφεται ότι, στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας σε ερώτηση βουλευτή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    [05] Σε απολογία Σεϊταρίδης και Παναθηναϊκός

    Σε απολογία για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου (ώρα 2 μ.μ.) κάλεσε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η κλήση έρχεται σε συνέχεια της σχετικής πειθαρχικής δίωξης που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, στις 18 Σεπτεμβρίου και αφορά δηλώσεις του διεθνή ποδοσφαιριστή μετά την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, που θεωρήθηκαν δυσφημιστικές.

    [06] Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι αύριο

    Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, Γ.Σ.Ε.Ε./ΑΔΕΔΥ, για αύριο Τετάρτη (26 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) που καλεί όλα τα μέλη του να απεργήσουν και να παραμείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι κλειστοί.

    Στόχος τους, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση είναι «να δώσουν βροντερή απάντηση τόσο στα σχέδια της Κυβέρνησης, όσο και των Τροϊκανών», ενώ παράλληλα ζητούν την κατανόηση του κοινού και των τουριστών.

    [07] Συνάντηση Κ. Παπούλια με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

    Το εγκώμιο των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον ρόλο τους στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, έπλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας με τους νεοπραχθέντες ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

    «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια ασφάλεια για τον ελληνικό λαό ότι κανένας δεν θα σκεφθεί, τις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιβουλευθεί των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ξέρω ότι έχει προβλήματα. Αγωνίζεται και ο υπουργός για να μην υπάρξουν περικοπές, που δεν πρέπει να γίνουν. Συμπάσχετε και σεις με τον ελληνικό λαό και είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Κάν' τε υπομονή. Να σφίξετε τα δόντια» είπε.

    Και πρόσθεσε, με έμφαση, ότι «είσθε δύναμη, που μπορεί να στηριχθεί η Ελλάδα».

    [08] Τον Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην οικονομία, προκειμένου, όπως είπε, να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις σε δίκτυα και φόρα στο εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2012 - 14:30:54 UTC