Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε νέα πρόσωπα στον ανακριτή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [02] Την απομόνωση του Ιράν προτείνει ο Ομπάμα
  • [03] Ύφεση φέτος σε όλη την ευρωζώνη βλέπει η S&P
  • [04] Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την πορεία της Ευρωζώνης
  • [05] Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας
  • [06] Ισόβια στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη
  • [07] Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του χρέους
  • [08] Απολύει 11 χιλιάδες εργαζόμενους στην Ιαπωνία η Sharp
  • [09] "Πράξη αποσταθεροποίησης" χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την απόφαση του Μεϊμαράκη
  • [10] «Έφαγε» πρόστιμο 100.000 ευρώ για ένα κουτάκι μπίρας

  • [01] Πέντε νέα πρόσωπα στον ανακριτή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, περιλαμβάνονται στα πέντε πρόσωπα που πλέον είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος».

    Ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε σήμερα κλήσεις σε απολογία στους πέντε νέους κατηγορούμενους, αλλά και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

    Οι νέοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της νομιμοποίησης μεγάλων χρηματικών ποσών που μοιράστηκαν ως «δώρα» για προμήθειες όπλων από το υπουργείο Άμυνας είναι, πλην του Ι. Σμπώκου και της Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης ,που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού. Ο ίδιος ο κ. Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.

    Και οι πέντε καλούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης να προσέλθουν εντός των επομένων ημερών σε απολογία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης και απόκρυψης χρημάτων, αν και αναμένεται ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμίες για τις απολογίες τους, που πιθανότατα θα προσδιοριστούν για την επόμενη εβδομάδα.

    [02] Την απομόνωση του Ιράν προτείνει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα την Τεχεράνη ότι βοηθά στο να παραμείνει στην εξουσία της Συρίας μια δικτατορία, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να απομονωθούν όσοι καθιστούν κεντρική πολιτική αρχή τους την έχθρα απέναντι στην Ουάσινγκτον, το Ισραήλ ή τη Δύση γενικότερα.

    "Ακριβώς όπως περιορίζει τα δικαιώματα του λαού της, η ιρανική κυβέρνηση στηρίζει έναν δικτάτορα στη Δαμασκό και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό", είπε ο Ομπάμα, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    "Δηλώνουμε και πάλι ότι το καθεστώς του (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να τερματιστεί, έτσι ώστε να σταματήσουν τα βάσανα του συριακού λαού και να χαράξει μια νέα αυγή", τόνισε. "Το μέλλον δεν πρέπει να ανήκει σε ένα δικτάτορα που σφαγιάζει το λαό του", συνέχισε, λέγοντας ότι το συριακό καθεστώς θα πρέπει να υποστεί "κυρώσεις" αν επιμείνει στην καταστολή της αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, στις αρχές του μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν ήταν απλώς μια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ αλλά εναντίον των ιδανικών της διπλωματίας που στηρίζει ο ΟΗΕ.

    Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναζητήσει τις ρίζες της βίας καθώς "έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ των δυνάμεων που μας χωρίζουν και των ελπίδων που μας ενώνουν".

    [03] Ύφεση φέτος σε όλη την ευρωζώνη βλέπει η S&P

    Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι φέτος η ύφεση σε αυτήν θα κυμανθεί στο 0,8%, ενώ για το 2013 απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η ευρωζώνη να επανέλθει στην ανάπτυξη με ευδιάκριτο θετικό πρόσημο.

    Τον Ιούλιο ο S&P προέβλεπε ότι φέτος η συρρίκνωση της οικονομίας της ευρωζώνης δεν θα ξεπερνούσε το 0,6%, ενώ για του χρόνου προέβλεπε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 0,4% .

    Ειδικά για τη Γαλλία, ο S&P προβλέπει πλέον δυσοίωνες οικονομικές εξελίξεις: για το 2012 η γαλλική οικονομία θα έχει αναιμική ανάπτυξη 0,1% (από 0,3% που προβλέφθηκε προ διμήνου βάσει των τότε κυβερνητικών στοιχείων).

    [04] Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την πορεία της Ευρωζώνης

    «Έχουμε μια σειρά από λόγους προκειμένου να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΚΤ θα οικοδομήσουν «γέφυρα» προς ένα καλύτερο μέλλον και ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει το 2013 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, εξήγησε ότι ελήφθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι ανυπόστατοι φόβοι για την Ευρωζώνη, οι οποίες επηρέαζαν την ικανότητά μας να εγγυηθούμε σταθερότητα των τιμών» και τόνισε ότι τώρα πρέπει πλέον να αναλάβουν δράση οι ίδιες οι κυβερνήσεις. «Το χειρότερο από όλα, σε ό,τι αφορά την σταθερότητα, είναι σίγουρα η αδράνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας τις αποφάσεις της Τράπεζας.

    Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν τελικά στην καλύτερη επιλογή για κεντρική τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη.

    [05] Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

    «Το κόμμα μας συζητά κάτι που νομίζω ότι είναι απολύτως δημοκρατικό. Να συνεδριάσει η ΚΟ όταν θα οριστικοποιηθεί η πρόταση και να αποφασίσει το χειρισμό της υπόθεσης κατά πλειοψηφία η Κοινοβουλευτική Ομάδα». Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων ή θα αφεθούν οι βουλευτές του κινήματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

    Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε επίσης τα εξής: «Αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Νομίζω πως είναι μια πολύ καθαρή θέση και πολύ δημοκρατική».

    Αναφορικά με την υπόθεση Μεϊμαράκη, η κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ζητήσει εμείς ως ΠΑΣΟΚ την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης σε βάθος χωρίς καμιά καθυστέρηση. Θεωρούμε ότι είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για το πολιτικό σύστημα».

    [06] Ισόβια στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

    Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αφγανοί υπήκοοι για την δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, πριν ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι δύο κατηγορούμενοι, Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Έδρας, χωρίς ελαφρυντικά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

    Συγκατηγορούμενός τους την ίδια υπόθεση, που αντιμετωπίζει αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού είναι ένας ακόμη αλλοδαπός ο οποίος φυγοδικεί και σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες είναι ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου. Στο φυγόδικο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

    Ο Μανώλης Καντάρης είχε δεχθεί θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι από τους κατηγορουμένους, προκειμένου να του πάρουν μία βιντεοκάμερα που κρατούσε, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2010 στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ κατευθυνόταν σε κοντινό παρκινγκ με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητο του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο.

    [07] Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του χρέους

    Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τέτοιος όρος δεν εμπεριέχεται στο περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως αναφέρεται, σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου αναγράφεται ότι, στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας σε ερώτηση βουλευτή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    [08] Απολύει 11 χιλιάδες εργαζόμενους στην Ιαπωνία η Sharp

    Ο όμιλος Sharp Corporation ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει συνολικά 10.966 θέσεις εργασίας στην Ιαπωνία και σε παραγωγικές μονάδες του στο εξωτερικό, να καταργήσει τη συμμετοχή του στην Toshiba Corp.

    Συγχρόνως, μέχρι τον Μάρτιο του 2013 να έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του προϋπολογιζόμενης αξίας τουλάχιστον 213 δισεκατομμυρίων γεν (2,7 δισ. αμερικανικών δολαρίων) στο πλαίσιο "δραστικής ανασυγκρότησης" της λειτουργίας του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

    Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ο όμιλος έχει ήδη θέσει υπόψη των ενδιαφερόμενων και προβλέπει επίσης μισθολογικές περικοπές.

    Στόχος είναι να επανέλθει ο όμιλος Sharp σε κερδοφορία της τάξης των 14 δισ. γεν στη διάρκεια του οικονομικού έτους (που ξεκινά την πρώτη Απριλίου στη χώρα), όπως τόνισε εκπρόσωπος της διοίκησής του.

    [09] "Πράξη αποσταθεροποίησης" χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την απόφαση του Μεϊμαράκη

    Ως πράξη αποσταθεροποίησης χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναστείλει την εκπλήρωση των καθηκόντων του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομά του, μετά από καταγγελία που έγινε πριν από σχεδόν δυο χρόνια στο ΣΔΟΕ.

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης με δήλωσή του παραπέμπει στις δηλώσεις του κ.Μεϊμαράκη σύμφωνα με τις οποίες «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας».

    [10] «Έφαγε» πρόστιμο 100.000 ευρώ για ένα κουτάκι μπίρας

    «Ο κούκος αηδόνι» θα κοστίσει στον Ντομαγκόι Βίντα το κουτάκι μπίρας που άνοιξε στο λεωφορείο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ η αποστολή βρισκόταν καθ' οδόν για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου με την NK Βρσαρ, καθώς η διοίκηση των πρωταθλητών Κροατίας επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον διεθνή αμυντικό, την ώρα που ο μέσος μηνιαίος μισθός στην χώρα είναι περίπου 750 ευρώ!

    Μάλιστα, η εφημερίδα «Jutarnji List» αστειεύεται με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «είναι η πιο ακριβή μπίρα που ήπιε ποτέ ο Βίντα».

    Μόλις η ενέργεια του 23χρονου αμυντικού υπέπεσε στην αντίληψη του τεχνικού της Ντιναμό, Άντε Τσάτσιτς, έδωσε εντολή στον παίκτη να κατέβει από το λεωφορείο, ενώ ο σύλλογος, ο οποίος έχει κατακτήσει τα τελευταία επτά πρωταθλήματα στην Κροατία, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα: «Η διοίκηση της Ντιναμό αποφάσισε να τιμωρήσει τον Βίντα, έναν Κροάτη διεθνή με 14 συμμετοχές, με πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2012 - 16:30:44 UTC