Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Νόμπελ Χημείας 2012 στους Αμερικανοούς Ρ. Λέφκοβιτς και Μπ. Κομπίλκα
  • [02] Τηλεφωνική "κόκκινη γραμμή" μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας- Τουρκίας
  • [03] Προειδοποίηση ΔΝΤ για τις συνέπειες της κρίσης στην Ευρωζώνη
  • [04] Καραγκούνης: Περήφανος για όσα έχω πετύχει με την εθνική, όχι για το ρεκόρ
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: «Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίζονται»
  • [06] Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Β. Ελλάδα
  • [07] Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο γυμνός του χθεσινού συλλαλητηρίου
  • [08] "Η βοήθεια της ΕΚΤ θα σταματά εάν οι χώρες δεν σέβονται τους όρους"
  • [09] Ο Μόντι ανακοίνωσε μέτρα 11 δισ. ευρώ
  • [10] «Καμπάνα» στον Ζιράρ, που δεν θα καθήσει στον πάγκο με τον Ολυμπιακό

  • [01] Το Νόμπελ Χημείας 2012 στους Αμερικανοούς Ρ. Λέφκοβιτς και Μπ. Κομπίλκα

    Με το Νόμπελ Χημείας 2012 τιμήθηκαν οι Αμερικανοί Ρόμπερτ Λέφκοβιτς και Μπράιαν Κομπίλκα, ανακοίνωσε σήμερα η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας,για την πρωτοποριακή εργασία τους πάνω σε μια σημαντική οικογένεια υποδοχέων που επιτρέπουν στα κύτταρα να αισθάνονται το περιβάλλον τους.

    Συγκεκριμένα, οι Λέφκοβιτς και Κομπίλικα ανακάλυψαν τις εσωτερικές λειτουργίες των υποδοχέων που συνδέονται με G - πρωτεΐνες. Οι υποδοχείς αυτοί επιτρέπουν στα κύτταρα «να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Τηλεφωνική "κόκκινη γραμμή" μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας- Τουρκίας

    Τη δημιουργία μιας τηλεφωνικής «κόκκινης γραμμής» αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Παναγιωτόπουλος και Τουρκίας Ι. Γιλμάζ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

    Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και να λέμε πού διαφωνούμε αλλά και τα σημεία, στα οποία συμφωνούμε δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Γι αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή,όπως συνηθίζουμε να λέμε, μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε να μπορούμε να συζητάμε απευθείας, να λύνουμε τις παρεξηγήσεις εκεί που υπάρχουν και αναφύονται, να κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα και να μην αφήνουμε χώρο σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τους δύο λαούς».

    [03] Προειδοποίηση ΔΝΤ για τις συνέπειες της κρίσης στην Ευρωζώνη

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να πωλήσουν στοιχεία ενεργητικού ύψους τουλάχιστον 2,8 τρισ.δολ, εάν η πολιτική ηγεσία της ευρωζώνης δεν αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση κρατικού χρέους.

    Το ποσό θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 4,5 τρισ.δολ. εάν η κρίση οξυνθεί, δήλωσε το ΔΝΤ.

    "Εκτιμούμε ότι οι καθυστερήσεις στην επίλυση της κρίσης έχουν αυξήσει το αναμενόμενο μέγεθος μείωσης των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών", επεσήμανε το Ταμείο σε κείμενο υπό τον τίτλο "Έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας", που εκδίδει ανα εξάμηνο.

    Στην προηγοιύμενη αντίστοιχη έκθεσή του, τον Απρίλιο, το ΔΝΤ υποστήριζε ότι η πολιτική ηγεσία της ευρωζώνης πρέπει να σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης κρατικού χρέους, ενώ στην έκθεση Οκτωβρίου καθιστά σαφές ότι "απαιτείται πλέον μεγαλύτερη ταχύτητα" στην κατεύθυνση αυτή.

    Όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία μεταφοράς κεφαλαίων από χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, προς περισσότερο οικονομικά σταθερές χώρες ή και εκτός ευρωζώνης.

    "Η φυγή κεφαλαίων και ο κατακερματισμός της αγοράς υπονομεύουν τα θεμέλια της Ένωσης, τη συνοχή των αγορών και την αποτελεσματικότητα της κοινής νομισματικής πολιτικής", προειδοποιεί το ΔΝΤ. Η κρίση της ευρωζώνης παραμένει η κυριότερη απειλή στην παγκόσμια χρηματοποικονομική σταθερότητα, εκτιμά το ΔΝΤ.

    [04] Καραγκούνης: Περήφανος για όσα έχω πετύχει με την εθνική, όχι για το ρεκόρ

    Κεντρικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, με αφορμή το γεγονός ότι, εφόσον αγωνιστεί την Παρασκευή στο ματς της εθνικής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, γίνεται ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, φτάνοντας τις 121 και ξεπερνώντας το ρεκόρ του Θοδωρή Ζαγοράκη.

    Ο 35ρονος μέσος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, όπου μίλησε για το ρεκόρ, τη μετακίνησή του στη Φούλαμ και την απουσία του από τα πρώτα παιχνίδια της ελληνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ τόνισε ότι όσο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα είναι πάντα στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

    «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Εκανα το διεθνές ντεμπούτο μου το 1999 και ήμουν ήδη 22 χρονών, οπότε δεν μπορούσα καν να ονειρευτώ το τι θα επακολουθήσει», τόνισε ο Καραγκούνης αναφερόμενος στο ρεκόρ συμμετοχών που ετοιμάζεται να καταρρίψει. «Δεν είναι το νούμερο από μόνο του που μετράει, αλλά όσα έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος», πρόσθεσε ο αρχηγός της εθνικής.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: «Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίζονται»

    Η 'Αγγελα Μέρκελ αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του λαού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ 9,89. «Ήταν ξεκάθαρη, νομίζω, η υποστήριξή της στις προσπάθειες που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει, των θυσιών που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Προσέθεσε πως και τα μηνύματα από το Eurogroup ήταν θετικά και υπογράμμισε πως «και οι Ευρωπαίοι, αλλά και το ΔΝΤ, αναγνωρίζουν ότι πάμε καλά. Το αν έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών εξελίξεων, είναι ένα άλλο ζήτημα. Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίζονται?».

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε, ωστόσο, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά εκτίμησε ότι το πακέτο θα κλείσει. «Θα κλείσουν τα μέτρα. Θα περιμένετε να δούμε την τελική μορφή. Ξέρετε πολύ καλά ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, γι` αυτό και οι διαβουλεύσεις έχουν κρατήσει τόσο πολύ. Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση», τόνισε.

    [06] Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Β. Ελλάδα

    Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από σήμερα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή απλήρωτων υπερωριών.

    Λόγω της επίσχεσης εργασίας, το ΕΚΑΒ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

    «Δεν έχουν πληρωθεί νυχτερινά και υπερωρίες για τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Μάρτιο του 2012 και αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις από τον περασμένο Οκτώβριο. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε» δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της διοίκησης του σωματείου ΕΚΑΒ-2 Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

    Ανάλογες κινητοποιήσεις του ΕΚΑΒ γίνονται και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

    [07] Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο γυμνός του χθεσινού συλλαλητηρίου

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί ο Αμερικανός, ο οποίος εμφανίσθηκε γυμνός στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, κατευθυνόμενος προς τους ευζώνους του Άγνωστου Στρατιώτη και τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά συνελήφθη.

    Ο άνδρας, που είναι από τη Νέα Υόρκη και διαμένει στο Μαρούσι, είπε στους αστυνομικούς ότι προέβη στην πράξη αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα.

    Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και διέγερση κατά των νόμων».

    [08] "Η βοήθεια της ΕΚΤ θα σταματά εάν οι χώρες δεν σέβονται τους όρους"

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παύει να βοηθά τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης που θα επωφελούνται από το νέο της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στην δευτερογενή αγορά εάν οι κυβερνήσεις τους δεν τηρούν τους όρους που τους τίθενται, δήλωσε σήμερα ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

    Για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη η ΕΚΤ ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους χωρίς περιορισμούς για κράτη που ζητούν την βοήθεια του ευρωπαϊκού ταμείου "διάσωσης" (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ΕΜΣ) με αντάλλαγμα προγράμματα ανάταξης των δημοσιονομικών των κρατών αυτών.

    «Είναι σαφές ότι εάν μια χώρα εκτροχιάζεται (σ.σ. από την εκπλήρωση των όρων), το πρόγραμμα θα σταματά», δήλωσε στο Τόκιο ο Νουαγιέ σε μια εκδήλωση στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Ο Μόντι ανακοίνωσε μέτρα 11 δισ. ευρώ

    Νέα μέτρα ύψους έντεκα δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση Μόντι, σε συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε στις δυο μετά τα μεσάνυχτα.

    Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Βιττόριο Γκρίλι, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, αποφάσισε την αύξηση τον φόρο προστιθέμενης αξίας, κατά μια μονάδα, από το 21% στο 22%.

    Μέτρο που πρόκειται εν μέρει να «εξισορροπηθεί» από την μείωση των πιο χαμηλών φορολογικών κλιμάκων: η βασική φορολόγηση του εισοδήματος, περιορίζεται από το 23% στο 22% και από το 27% στο 26% ενώ το αφορολόγητο όριο παραμένει στις 7.500 ευρώ.

    Προβλέπονται, παράλληλα, περικοπές στην δημόσια υγεία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων, «πάγωμα» των μισθών δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014, ενώ επιβεβαιώνεται και η φορολόγηση των ακινήτων που η Καθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί για εμπορικές και προσοδοφόρες δραστηριότητες.

    Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αποφάσισε, να απαγορεύσει κάθε νέα αγορά ακινήτων και Ι.Χ αυτοκινήτων από μέρους της δημόσιας διοίκησης.

    Μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα σπατάλης και υπεξαίρεσης σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αυξάνονται, κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ οι περικοπές των κονδυλίων του δημοσίου προς στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να υιοθετήσει τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, γνωστό ως Tobin Tax, ενώ ενέκρινε και τον διορισμό ειδικού «επιτρόπου κατά της διαφθοράς», ο οποίος θα πρέπει να ελέγχει δαπάνες και αποφάσεις όλης της ιταλικής δημόσιας διοίκησης.

    [10] «Καμπάνα» στον Ζιράρ, που δεν θα καθήσει στον πάγκο με τον Ολυμπιακό

    Ο Ρενέ Ζιράρ δεν θα καθήσει στον πάγκο της Μονπελιέ στην εντός έδρας αναμέτρηση της 24ης Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, λόγω της χειρονομίας που έκανε στον ομόλογο του, της Σάλκε, Χούουμπ Στέφενς .

    Οπως είναι γνωστό, στον αγώνα των δύο ομάδων που έγινε στο Γκελζενκίρχεν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι έληξε ισόπαλος 2-2, ο Γάλλος τεχνικός έδειξε το... μεσαίο του δάκτυλο στον Στέφενς, ενέργεια που «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό και τον τηλεοπτικό φακό.

    Παράλληλα, ο Ζιράρ τιμωρήθηκε με εππλέον μία αγωνιστική με αναστολή, ενώ θα καταβάλει και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ο τεχνικός της Μονπελιέ έχει διακίωμα έφεσης, εντός τριών ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 10:30:54 UTC